Single Blog Title

This is a single blog caption

Vooruitblik bekerstrijd VVSB

Glenn Helder koppelde Telstar in de eerste ronde in de strijd om de KNVB beker aan tweede divisionist VVSB uit Noordwijkerhout. Dit bekerduel wordt gespeeld op woensdag 20 september a.s. en de aftrap is om 19.45 uur. Sportpark De Boekhorst is gelegen aan de Dr. Schaepmanlaan 2 te Noordwijkerhout. Door werkzaamheden in de omgeving van de tweededivisionist is het vriendelijke verzoek om uw auto te parkeren op de Brink (postcode 2211 BK). VVSB dankt u voor uw begrip.

Voor Telstarsupporters geldt vrij vervoer. Toegangskaarten ad €5 per stuk zijn aan de kassa’s daar te koop.

OPRICHTING VVSB
Voetbal Vereniging Sint Bavo werd op 26 oktober 1931 door een aantal personeelsleden van het Sint Bavo Gesticht, voor zover ze geen dienst hadden, opgericht. Vol goede moed liepen zij naar de toneelzaal. Het ongeveer 25 man tellende gezelschap kwam daar bijeen om de voetbalclub op te richten. Alles verliep eigenlijk zoals verwacht. Alle aanwezigen verenigden zich en de oprichting van de voetbalclub was een feit. De leden van de nieuwbakken vereniging kozen eerst een voorlopig bestuur. Theo Jansen werd de eerste voorzitter. De contributie werd vastgesteld op een kwartje per maand en de eerste verenigingskleuren waren geel en zwart: zwarte broek en een geel shirt.

RESULTATEN COMPETITIE VERLEDEN EN HEDEN
VVSB heeft vele jaren afwisselend in de derde en vierde klasse zondag gebivakkeerd. In de zomer van 1994 werden de Noordwijkerhouters kampioen van de derde klasse. Na vijf seizoenen tweede klasse werd de paars/gele formatie in 1999 kampioen. Na zes seizoenen in de eerste klasse gespeeld te hebben, volgde in 2005 het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de hoofdklasse. In de vijf seizoenen dat VVSB in de hoofdklasse acteerde, was zij in het linkerrijtje van de ranglijst terug te vinden. In het seizoen 2009/10 werd VVSB vijfde in de hoofdklasse. Via de play-offs tegen SV Venray (2-0-thuis en 1-0 uit) wisten de Noordwijkerhouters zich te plaatsen voor de topklasse die met ingang van seizoen 2010/11 van start ging. Na zes seizoenen topklasse speelt VVSB sinds vorig seizoen in de tweede divisie. In het eerste seizoen eindigde VVSB als negende.

Dit seizoen verloor VVSB de eerste wedstrijd. Het Amsterdamse ASV De Dijk won met 1-3. De enige treffer van de thuisclub werd door Loyd van der Wilden gescoord. Na deze verliespartij volgden drie gelijke spelen. Eerst werd TEC door goals van Pieter Koopman en Tommy Bekooij op 2-2 gehouden. Tegen FC Lisse werd het 1-1. De gelijkmaker was van Tommy Bekooij. Zaterdag jl. werd het weer 1-1. Nu tegen BVV Barendrecht. Door een fantastische lob van Frans van Niel kwam VVSB al vroeg op voorsprong. Vlak voor rust kwamen de Barendrechters op gelijke hoogte. Door deze resultaten is VVSB op de 15e plaats in de tweede divisie terug te vinden.

BEKERHISTORIE

In het seizoen 2015/’16 schakelde VVSB achtereenvolgens Rijnsburgse Boys, FC Emmen, VV Capelle en FC Den Bosch uit. Vooral de zege tegen FC Den Bosch baarde veel opzien. In de 82e minuut keek VVSB nog tegen een 2-0 achterstand aan. Binnen vijf minuten werd deze achterstand in een 2-3 zege omgebogen. Kees Heemskerk, de keeper van FC Den Bosch, werd de schlemiel van de avond. Hij leidde met een blunder de winnende treffer van Maikey Parami in. Ook bij het eerste doelpunt van VVSB, door Tommy Bekooij, ging de Bossche doelman niet geheel vrijuit. Het tweede doelpunt werd door Peet van der Slot gescoord.

Sinds de invoering van het betaald voetbal in Nederland was VVSB de tweede amateurclub die dit bereikte. 41 Jaar, seizoen 1974/’75, nadat VV IJsselmeervogels deze prestatie leverde. Voor de halve finale lootte VVSB een uitduel tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd werd op woensdag 2 maart 2016 gespeeld en eindigde in 3-0.

TWEEDE VOORRONDE, SEIZOEN 2017/’18
In de tweede voorronde had VVSB op het eigen sportpark De Boekhorst het knap lastig met derde divisionist EVV uit Echt. Na een 0-2 achterstand won de ploeg van trainer/coach Mark Schenning uiteindelijk met 4-3. Peet van der Slot, aanvoerder Vladimir Jozic 2x uit een vrije trap en een eigen doelpunt van Dzurlic waren de doelpuntenmakers.

SELECTIE VVSB
doel: Menno de Jong (24) en Ruben Valk (23).
verdediging: Tomas Arroyo (22), Richelo Fecunda (21), Peet van der Slot (25), Sven Verlaan (23), Jelmer Vijlbrief (26) en Jordy Zwart (32).
middenveld: Vladimir Jozic (33), Dario Lovecchio (19), Frans van Niel (29), Niels van Pelt (25), Tim de Rijk (25) en Mitchell Theuns (25).
aanval: Tommy Bekooij (26), Pieter Koopman (30), Mohamed El Osrouti (25), Guido Pauw (22), Victor Schipholt (20), Marvin Wijks (33) en Loyd van der Wilden (19).

Trainer/coach is Mark Schenning (46). De oud-speler van Go Ahead Eagles, Willem II, FC Den Bosch en NAC Breda is aan zijn eerste seizoen in Noordwijkerhout bezig. Mark Schenning is de opvolger van Wilfred van Leeuwen. Hij vertrok deze zomer naar FC Eindhoven.