Single Blog Title

This is a single blog caption

Voorbeschouwing Telstar – VVV

Opnieuw komt er een topploeg op bezoek in het Rabobank IJmond Stadion. Nadat eerder Sparta Rotterdam te gast was is het nu de beurt aan de runner up VVV Venlo. Lukt het Telstar dit keer wel om de punten in eigen huis te houden?

Telstar is wel weer toe aan een zege. Na een fantastische reeks met 9 punten in 2 weken werd er verloren van koploper Sparta Rotterdam en ging Telstar een week geleden nipt onderuit bij FC Eindhoven. Daar bovenop verloor Telstar Frank Korpershoek met een knieblessure en Bryan Ottenhoff liep tegen een schorsing aan. Het is daarom even puzzelen voor trainer Michel Vonk om morgen zijn defensie goed neer te zetten. Maletic keert terug bij de selectie. De spits liep eerder een hamstringblessure op. Ook Donovan Deekman zit bij de selectie. De aanvaller is speelgerechtigd en maakt voor de eerste keer zijn opwachting in de selectie.

Voor Telstar breekt een hele belangrijke fase aan. Willen wij aanhaken en in de race voor de play-offs blijven, dan moeten wij de komende wedstrijden punten halen. In de competitie moeten wij de komende weken tegen directe concurrenten voor deze plekken spelen. Dus we kunnen het vooral zelf doen.

Wie VVV Venlo zegt, zegt direct Ralf Seuntjens. De spits vertrok deze zomer naar Venlo en lijkt ook daar zijn torinstinct niet kwijt te zijn geraakt. Seuntjens is momenteel topschutter van de Jupiler League met 22 doelpunten, en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan gekomen te zijn. Uiteraard hopen wij vurig dat Seuntjens vanavond net even niet de juiste vorm te pakken heeft..

Naast Ralf Seuntjens heeft VVV Venlo nog een aantal jongens rondlopen met een Telstar verleden. De bekendste is verdediger Jerold Promes. Promes speelde tussen 2009 en 2013 in het wit van Telstar. Promes is nog altijd een graag geziene gast bij de Witte Leeuwen.

VVV Venlo zal aan het begin van het jaar niet gedacht te hebben zolang mee te kunnen doen om de plekken bovenin. Lang ging het in Venlo voornamelijk over randzaken, maar trainer Maurice Steijn verdient alle lof doordat hij en zijn ploeg zich goed hebben weten af te sluiten. De focus lag volledig op het voetbal, en de 2e plaats op de ranglijst is daar een mooi gevolg van.

De vorm van de Limburgers de laatste weken mag voor Telstar als beangstigend worden betiteld. Winstpartijen tegen Go Ahead Eagles (0-3), FC Dordrecht (3-0), Helmond Sport (1-4) en NAC Breda (4-3) bezorgden de laatste weken 12 punten. De Witte Leeuwen zullen zich daarom ongelooflijk moeten wapenen om VVV Venlo goed weerstand te kunnen bieden, en daar hebben wij alle vertrouwen in! Eerder dit seizoen was Telstar VVV Venlo met 1-2 de baas. Wij tekenen voor een soortgelijk scenario.