Single Blog Title

This is a single blog caption

Voorbeschouwing Telstar tegen MVV

De Telstar supporters zijn de laatste weken niet verwend. Een aantal nederlagen, ondanks vele complimenten zoals vorige week in Emmen, zorgen er voor dat Telstar snakt naar goede resultaten. De komende drie weken is Telstar gastheer voor achtereenvolgens MVV, Jong Ajax en Sparta Rotterdam Tegen MVV kan Telstar deze reeks starten met een goed resultaat.

De schrik zat er vorige week goed in. Nadat eerder doelman Varkevisser al moest afhaken met een blessure viel Wesley Zonneveld ook geblesseerd uit in Emmen. Gelukkig voor Telstar is Zonneveld volledig hersteld en neemt hij morgen plaats onder de lat. De verwachting is dat trainer Michel Vonk geen wijzigingen zal aanbrengen in zijn opstelling. Vorige week speelde Telstar, dat op bezoek ging in Emmen, een goede wedstrijd maar werden de kansen niet omgezet in doelpunten. Dit zorgde er voor dat er slechts complimenten werden meegenomen, daar waar Telstar op punten had gehoopt.

MVV is een goede ploeg, die uit de laatste 5 wedstrijden te weinig punten heeft gehaald. In de uitwedstrijd was het een gelijk opgaande strijd, waarin Telstar heeft verzuimd afstand te nemen. In de eindfase was 1 doelpunt voldoende voor de overwinning van MVV.

MVV

Het seizoen van MVV is tot op heden erg wisselend te noemen. Prachtige resultaten worden afgewisseld met grote teleurstellingen. De elfde plaats die de ploeg momenteel bezet op de ranglijst is daarmee een goede afspiegeling van het seizoen van de Limburgers. Om aansluiting te behouden met de subtop is winst vanavond noodzakelijk.

Het is voor Telstar te hopen dat de carnavalsstemming er al goed in zit bij de Limburgers die na de wedstrijd ongetwijfeld snel terugkeren naar het feestgedruis. De laatste weken laat MVV zien waarom als zo wisselvallig gezien worden. Goede resultaten, 6-2 winst op RKC Waalwijk, worden afgewisseld met dramatische resultaten zoals de 6-0 nederlaag in Rotterdam tegen Sparta.  MVV versterkte zich de afgelopen weken flink via de transfermarkt. Met het Belgische KRC Genk werd overeengekomen dat middenvelder Loshaj (19) en aanvaller Odutayo (19) in de tweede seizoenshelft deel uitmaken van de selectie.

Eerder dit seizoen leed Telstar een gevoelige nederlaag in Maastricht. Ondanks een veldoverwicht tijdens het grootste gedeelte van de wedstrijd sloegen de Limburgers in de slotfase toe. Nys schoot van buiten de 16 de bal achter doelman Zonneveld en zorgde er zo voor dat Telstar niets overhield aan de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen MVV. Op de laatste thuiswedstrijd tegen MVV kan Telstar tevreden terugkijken. In het eigen Telstar stadion werd MVV verslagen met 2-0. Doelpunten kwamen op naam van de inmiddels vertrokken Ralf Seuntjens en Anmar Almubaraki. Lukt het Telstar om vanavond de punten in eigen huis te houden?