Single Blog Title

This is a single blog caption

Voorbeschouwing Telstar tegen Jong Ajax

Er is niets zo lastig als een voorbeschouwing maken voor de wedstrijden tegen Jong Ajax. Ook dit jaar is het moeilijk in te schatten welke spelers trainer Andries Ulderink tot zijn beschikking heeft in Velsen-Zuid. Één ding is zeker duidelijk: De gasten mogen niet onderschat worden.

Ook dit jaar kent Jong Ajax een wisselend seizoen. De achtste plaats van de Amsterdammers is er één om trots op te zijn, maar heel gemakkelijk is het allemaal nog niet gegaan dit seizoen. Recentelijk laten de gasten echter zien verschrikkelijk goed te kunnen voetballen. Overwinningen op Achilles’29 (3-1), Helmond Sport (2-3) en NAC Breda (2-1) zorgden voor een flinke stijging op de ranglijst. De krappe nederlaag van vrijdag j.l. tegen FC Eindhoven (2-1) zorgde echter voor een abrupte stop van deze stijging.

De verwachting is dat Jong Ajax vandaag voornamelijk met spelers komt die ook daadwerkelijk in het team thuishoren. Blessuregevallen bij het eerste elftal van Frank de Boer zullen er misschien zelfs wel voor zorgen dat een aantal spelers, al dan niet noodgedwongen, wordt doorgeschoven naar de hoofdformatie. De tijd zal het leren.

Telstar kende een mooie week. MVV werd met flitsend voetbal met 4-0 verslagen en Donovan Deekman werd vastgelegd. Toch was er ook de teleurstelling rondom de blessure van Marko Maletic. De spits liep een scheurtje op in zijn hamstring en is vanavond niet beschikbaar. Mo Ajnane is zijn vervanger vanavond in de basis van de Witte Leeuwen.

Jong Ajax is misschien een beetje moeilijk in te schatten. Ook dit seizoen hebben zij regelmatig spelers uit de A-selectie gebruikt, die om wat voor reden dan ook, geen speelminuten konden maken in het eerste elftal. De selectie van Jong Ajax is in ieder geval sterk genoeg om het  zonder spelers uit die A-selectie heel goed te doen in onze competitie.

Het eerste duel tussen de twee Noord-Hollandse clubs eerder dit seizoen verliep voor Telstar desastreus. Jong Ajax, aantredend met spelers als Younes, van de Beek, van der Hoorn, Sanogo en Serero speelde Telstar meerdere keren van het kastje naar de muur. Op de uiteindelijke 4-1 zege van Jong Ajax viel niets af te dingen. Het is aan Telstar om vanavond sportieve wraak te nemen op de Amsterdammers.