Single Blog Title

This is a single blog caption

Voorbereiding achter gesloten deuren

Helaas hebben wij voorlopig slecht nieuws. In de recente gesprekken met de diverse betrokken partijen bij de plannen om het Telstar Stadion straks zo optimaal en veilig mogelijk te mogen en kunnen benutten is naar voren gekomen dat de voorbereiding vooralsnog te vroeg komt. Telstar heeft als opdracht meegekregen een plan te ontwikkelen wat conform de gestelde regels en het protocol zoals deze opgesteld is door onder andere de KNVB. Dit plan wordt hierna getoetst.

“Ja dit is enorm balen. De voorbereiding is juist iets waar de regio naar uitkijkt en waar iedereen gewoon even lekker kan binnen lopen en kennis maken met de nieuwe selectie” vertelt een teleurgestelde stadion manager Joeri Leenaars. “Echter zitten we nu in een dermate gecompliceerde situatie dat het vooralsnog niet mogelijk is om de voorbereiding met publiek af te werken. Normaliter is een vergunningstraject al veel eerder gestart en afgerond, maar door deze crisis kon deze vergunning pas laat worden aangevraagd. Vanuit de lokale overheden hebben wij een aantal terechte punten meegekregen om uit te werken en te realiseren. Geen gekke eisen, en er wordt goed meegedacht met ons. Toch moeten wij ons er van bewust zijn dat de gezondheid van de spelers, staf, medewerkers en bezoekers boven alles gaat. Dat is voor nu een bittere pil, maar achter de schermen werken wij er met zijn allen hard aan om het zo snel mogelijk voor elkaar te hebben zodat wij wellicht aan het einde van de voorbereiding kunnen testen met het toestaan van publiek.”

Ook de eerste training van de Witte Leeuwen op 20 juli dient achter gesloten deuren plaats te vinden. Wij hopen op korte termijn aan de gestelde eisen te voldoen en zodoende ook de oefenwedstrijden met (beperkt) publiek te mogen spelen.

Open dag
Het een en ander heeft ook gevolgen voor de open dag van Telstar. Traditioneel vaak de gezelligste dag van het jaar, maar dit seizoen (nog) even niet. Door de onzekerheid over het wel of niet mogen spelen met publiek in de voorbereiding en de strikte regelgeving omtrent het organiseren van een dergelijk evenement hebben wij besloten de open dag in de huidige vorm voor dit seizoen geen doorgang te laten vinden. Wij vinden het echter enorm belangrijk dat er een moment komt waarop iedereen de club van binnen kan zien, de spelers en de staf kan spreken en waar we met zijn allen kunnen proosten. Wij spreken de wens en ambitie uit deze open dag te organiseren tijdens de eerste thuiswedstrijd waar wij zonder restricties onze supporters weer mogen ontvangen: de weer open dag. Welk moment dit zal zijn is in deze fase nog niet bekend.