Single Blog Title

This is a single blog caption

Volle pond in Dordrecht

Telstar heeft een zwaarbevochten maar verdiende overwinning op FC Dordrecht geboekt: 2-3. Telstar leidt met de rust comfortabel met 0-2. Door twee benutte strafschoppen komen de Dordtenaren weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is het Reda Kharchouch die de winnende treffer achter doelman Petar Stoskovic schiet.

Trainer/coach Andries Jonker kiest voor drie nieuwe basisspelers ten opzichte van het verloren thuisduel tegen Go Ahead Eagles. Hij geeft de voorkeur aan Senne Lynen, Sven van der Maaten en Elayis Tavsan boven Ilias Bronkhorst, Anass Najah en Anthony Swolfs. De oefenmeester van FC Dordrecht, Cláudio Braga, mist al een aantal weken verdediger Daniël Breedijk en keeper Andries Noppert. De Dordtse trainer/coach had wel weer de beschikking over Anass Achahbar, Stef Gronsveld, Thomas Kok, Jaron Vicario en Jordy Wehrmann. Van deze vijf spelers staan alleen Anass Achahbar en Jordy Wehrmann aan de aftrap in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Dit weekend wordt er bij iedere wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal één minuut niet gevoetbald. Door één minuut niet te spelen na het eerste fluitsignaal willen de clubs gezamenlijk een statement maken tegen racisme. En zo geschiedde het ook in Dordrecht.

Na zeven minuten is de eerste kans voor FC Dordrecht. Pedro Marques schiet het leer van ver naast. Twee minuten verder laat Telstar zich voor de eerste keer gelden. Marcus McGuane neemt snel een vrije trap. Hij trapt de bal naar Elayis Tavsan. Op zijn beurt speelt hij het leer naar Senne Lynen. De bal uit zijn voorzet verdwijnt via de kluts over de achterlijn. Uit de corner die hierop volgt komt geen gevaar. De wedstrijd is een kwartier onderweg als Quincy Hogesteger het sprintduel om de bal van Shayne Pattynama wint. Hij is te egoïstisch. De bal verdwijnt ruim naast en over het Velsense doel. Even later wordt Elayis Tavsan diep gestuurd. Keeper Petar Stoskovic is net iets eerder bij de bal dan de aanvaller. In de 24e minuut komt Telstar op voorsprong. Het is Reda Kharchouch die scoort. Het schot lijkt houdbaar maar de bal wordt van richting veranderd en verdwijnt in de korte hoek: 0-1. Nog voor rust, in de 38e minuut, vergroot Telstar de voorsprong. Uit een voorzet van Shayne Pattynama glijdt Elayis Tavsan de bal over de doellijn: 0-2. Twee minuten later verkleint de thuisclub de achterstand. Frank Korpershoek werkt Pedro Marques tegen het gras. Een gele kaart voor de boosdoener en een pingel voor FC Dordrecht. Pedro Marques benut de strafschop zelf: 1-2. Tot aan de rust gebeurt er weinig meer zodat Telstar met een nipte voorsprong aan de thee gaat.

De tweede helft is drie minuten onderweg als Sven van der Maaten in het strafschop Thomas Schalekamp onderuit schoffelt. Scheidsrechter Gansner twijfelt maar wordt door de linesman overruled. Weer een strafschop. Weer schiet Pedro Marques vanaf de stip raak: 2-2. Direct na deze gelijkmaker wordt Elayis Tavsan aangespeeld. Twee keer kiest hij ervoor om Reda Kharchouch een doelpunt te gunnen. Twee keer stranden deze acties in schoonheid. Toch komt Telstar wederom op voorsprong. Anthony Berenstein neemt een vrije trap. De bal schiet hij ver de vijandelijke zestien in. Het ronde speeltuig wordt door een Dordtenaar weggewerkt en belandt weer voor de voeten van Anthony Berenstein. Hij herhaalt zijn actie. Reda Kharchouch is de enige die attent reageert en schiet in complete vrijheid de derde Velsense treffer achter Petar Stoskovic: 2-3. De thuisclub dringt wel aan, krijgt een tweetal goede kansen in de persoon van Lewis Montsma, kopbal op de lat, en Fabian de Abreu, van dichtbij over geschoten, maar Telstar blijft het meest gevaarlijk. Kansen zijn er voor Charlie Gilmour, Anthony Berenstein en Glynor Plet. Allen hebben het vizier niet op scherp staan. Na ruim vier minuten extra speeltijd vindt scheidsrechter Gansner het welletjes en fluit voor de laatste keer.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Dordrecht: 1. Petar Stoskovic, 5. Brandon Ormonde-Ottewill, 6. Fabian de Abreu, 7. Jari Schuurman (27e min. 19. Thomas Schalekamp), 8. Jordy Wehrmann, 9. Pedro Marques, 10. Renny Smith (81e min. 16. Thomas Kok), 12. Lewis Montsma, 20. Anass Achahbar, 23. Noah Lewis en 25. Quincy Hogesteger (60e min. 26. Nelson Amadin). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Stef Gronsveld, 4. Dylan de Braal, 15. Dwayne Green, 21. Ramón ten Hove, 24. Ian Smeulers, 27. Jaron Vicario en 31. Jordie van Leeuwen.

Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (83e min. 29. Glynor Plet), 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane (69e min. 21. Anass Najah), 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar en 25. Shayne Pattynama (78e min. 5. Redouan El Yaakoubi). Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 2. Shaquill Sno, 10. Melle Springer, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Rashaan Fernandes 20. Abdel El Ouazzane.

Scoreverloop
24e min. 0-1 Reda Kharchouch
38e min. 0-2 Elayis Tavsan
40e min. 1-2 Pedro Marques (pen.)
48e min. 2-2 Pedro Marques (pen.)
64e min. 2-3 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.J.A. Gansner
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Been en M.W.J. Ribbink
Vierde official: de heer B. Sahiner

Gele kaarten
40e min. Frank Korpershoek
48e min. Sven van der Maaten

Toeschouwers
1.490