Single Blog Title

This is a single blog caption

Vol frisse moed tegen Fortuna Sittard

Het was even slikken afgelopen maandag. Door de 1-0 nederlaag in Waalwijk startte Telstar de competitie niet zoals het wilde en staat de ploeg van trainer Michel Vonk op de hatelijke 0. Gelukkig krijgt Telstar vrijdagavond al direct de kans om zich te revancheren. Fortuna Sittard komt op bezoek in het Rabobank IJmond Stadion. Een tegenstander die Telstar goed ligt.

Telstar zal het echter wel moeten doen zonder een aantal vaste krachten. Eerder werd al bekend dat Frank Korpershoek er even uit ligt met een knieblessure, maar daar kwamen deze week ook nog eens Toine van Huizen, voetblessure, en Fabian Serrarens, vleeswond, bij. Het is daarom even flink puzzelen voor trainer Michel Vonk. De wedstrijd komt ook nog te vroeg voor Mo Ajnane, die eerder deze week ziek was en ook een lichte hamstringblessure heeft opgelopen.

Fortuna Sittard

De Fortuna Sittard supporter zal zich de laatste periode niet altijd op haar gemak hebben gevoeld. De vele negatieve berichten in de media over de financiële situatie van de club zullen velen tot wanhoop hebben gedreven. Nu er meer duidelijkheid is, er een investeerder is opgestaan, kan de Limburgse club zich eindelijk weer eens richten op de basis van het geheel: voetbal.

De hoop op een goed seizoen is elk jaar weer aanwezig bij Fortuna Sittard. Dit jaar werd deze hoop nog even flink aangewakkerd met de eerste winstpartij afgelopen vrijdag. In het eigen stadion werd Achilles’29 op karakter verslagen. Ondanks een achterstand, een rode kaart en een veldoverwicht voor de gasten, werd de stand omgedraaid. De binnengehaalde winst was daarmee een flinke opsteker met de altijd lastige uitwedstrijd tegen Telstar in het vooruitzicht.

Zoals veel clubs in de Jupiler League was het ook afgelopen zomer een komen en gaan van spelers bij Fortuna Sittard. Nog altijd worden er spelers getest die hopen op een contract in Sittard. Er werden flink wat nieuwe namen aangetrokken waardoor trainer Ben van Dael de voorbereiding hard nodig had om een team te smeden die klaar zou zijn voor de start van de Jupiler League. De bekendste aanwinsten van Fortuna Sittard zijn Roald van Hout, Leon ter Wielen en recent trok het Macedonische international Stefan Askovski aan. De club timmert hard aan de weg.

De afgelopen seizoenen heeft Telstar een goed trackrecord tegen Fortuna Sittard. Vorig jaar werd er nog met 3-0 gewonnen in het eigen stadion. Doelpuntenmakers namens Telstar waren Tarik Tissoudali, Crescendo van Berkel en in de slotfase Marko Maletic. Na de nederlaag van Telstar in Waalwijk tekenen wij blind voor een dergelijke uitslag vanavond!

Trainer Michel Vonk

“Afgelopen maandag mochten wij starten tegen RKC Waalwijk. In Waalwijk hadden we zeker een punt verdiend. De eerste helft was in evenwicht, maar de grootste kans was zeker voor Telstar.

In de 2e helft heeft eigenlijk 1 moment de wedstrijd doen kantelen. Na een klein uur kwam RKC op gelukkige wijze op 1-0. Hierna heeft Telstar nadrukkelijk geprobeerd om de score op gelijke hoogte te brengen. Jammer dat dit niet lukte.

Vanavond krijgen we gelukkig snel de kans om ons seizoen echt in gang te zetten. Onze tegenstander van vanavond, Fortuna Sittard, heeft zich na de definitieve doorstart knap versterkt met een aantal nieuwe spelers. Ook deze week hebben ze er nog 2 spelers bij gekregen.

Trainer Ben van Dael heeft zo een mooie selectie tot zijn beschikking. Afgelopen vrijdag werd er knap gewonnen van Achilles’29.”