Single Blog Title

This is a single blog caption

Vissersstrijd in Telstar voordeel beslist

Telstar heeft in Volendam uitstekende zaken gedaan. In een waar doelpuntenfestijn trokken de withemden met 3-4 aan het langste eind. De Velsense doelpunten werden door Andrija Novakovich 2x, Mohamed Hamdaoui en Frank Korpershoek gescoord.

FC Volendam, dat geen schim is van de ploeg van vorig seizoen, begon fel aan de vissersderby. Binnen drie minuten moest doelman Sven van der Maaten, de vervanger van de afwezige Rody de Boer (geselecteerd voor Oranje -20), de bal al uit het net halen. Na een goede combinatie met Teije ten Den kreeg het jonge talent alle ruimte om vanaf rechts aan te leggen. In de korte hoek verschalkte hij de doelman: 1-0. Telstar trok daarna direct ten strijde op zoek naar de gelijkmaker. Uit een tweetal vrije trappen van Mohammed Osman hadden Jasper van Heertum en Melvin Platje het geluk niet aan hun zijde. In de 11e minuut stond Toine van Huizen met een schitterende dieptepass aan de basis van de gelijkmaker. Mohamed Hamdaoui nam de bal met de borst aan en haalde vervolgens verwoestend uit. Op zijn geweldige schot moest keeper Hobie Verhulst het antwoord schuldig blijven: 1-1. In de 19e minuut had Luis Pedro de 2-1 op zijn voetbalschoen. Hij faalde in de afwerking. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Telstar meer grip op de Volendammers. Vooral Mohamed Hamdaoui was een ware plaag voor de oranjeverdediging. Echter had hij pech in de afwerking. Wie dat ook had was Luis Pedro. In de 32e minuut schoot hij de bal in de korte hoek. Met een geweldige redding voorkwam Sven van der Maaten de 2-1. In de extra speeltijd van de eerste helft kwam Telstar op 1-2. Andrija Novakovich werd door Henny Schilder in de zestien gevloerd. Een penalty was het oordeel van scheidsrechter Blank. Andrija Novakovich nam zelf plaats achter de bal en zette met dit buitenkansje de 1-2 ruststand op het scorebord.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de vakken met Telstarsupporters konden weer juichen. Een diepe bal van Jerdy Schouten richting Melvin Platje zorgde voor veel onrust in de verdediging. Henny Schilder en Hobie Verhulst liepen op de rand van het strafschopgebied elkaar in de weg. De bal rolde voor de voeten van Andrija Novakovich. De huurling van Reading FC wipte de bal over beide Volendammers tegen de touwen: 1-3. Na een klein uur ging de bal opnieuw op de stip. Nu voor FC Volendam. Deze pingel werd wel heel erg gemakkelijk gegeven. Luis Pedro schoot bewust de bal tegen de arm van Toine van Huizen aan. Het was voor Joey Veerman een koud kunstje om Sven van der Maaten vanaf elf meter te passeren: 2-3. De spanning was geheel terug. De druk bleef op het Telstardoel. Sven van der Maaten liet zien dat hij een waardige vervanger van Rody de Boer is. De goalie hield met een aantal fraaie reddingen Telstar op de been. Na zeventig minuten kreeg Telstar meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde direct in een score. Een mooie aanval over een aantal schijven en een prachtige pass van Mohammed Osman stelde Frank Korpershoek in staat de bal in de verre hoek voorbij doelman Verhulst te schieten: 2-4. De laatste twintig minuten speelde FC Volendam alles of niets. In heel grote kansen resulteerde dit niet direct. In de 80e minuut stond Telstar bij een vrije trap voor de thuisclub niet goed op te letten. Uit een voorzet van Teije ten Den schoot invaller Enzo Stroo de bal achter Sven van der Maaten: 3-4. Het werden nog spannende minuten en de bilspieren werden weer eens ouderwets getraind, maar op vechtlust trok Telstar de zege binnen.
STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Volendam: 1. Hobie Verhulst, 2. Mohamed Betti, 3. Henny Schilder, 4. Erik Schouten, 5. Paul Kok, 6. Joey Veerman, 7. Luis Pedro (72e min. 17. Enzo Stroo), 8. Nick Runderkamp, 9. Teije ten Den, 10. Kevin Visser (42e min. 18. Nick Doodeman) en 11. Dylan Mertens. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Ties Evers, 13. Daan Klinkenberg, 14. Gijs Smal, 15. Rodney Smorenberg en 16. Jordi van Stappershoef.

Telstar: 1. Sven van der Maaten, 2. Rodney Lopes Cabral (75e min. 15. Shaquill Sno), 3. Toine van Huizen, 4. Jasper van Heertum (84e min. 13. Donny van Iperen), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Mohamed Hamdaoui, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten en 11. Melvin Platje (86e min. 18. Anass Najah). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Cor Varkevisser, 17. Leo Johnson, 19. Floris van der Linden, 20. Edo Knol en 21. Mike van den Steenhoven.

Scoreverloop
04e min. ​1-0 ​Joey Veerman
11e min. ​1-1 ​Mohamed Hamdaoui
45e min. +1 ​1-2 ​Andrija Novakovich (pen.)
47e min.​1-3​Andrija Novakovich
58e min.​2-3 ​Joey Veerman (pen.)
70e min.​2-4​Frank Korpershoek
81e min.​3-4​Enzo Stroo

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en J. Lapar
vierde official: de heer L. Timmer

Gele kaarten
23e min.​Jasper van Heertum
45e min. +1​Henny Schilder
58e min.​Toine van Huizen
58e min.​Nick Runderkamp
63e min.​Dylan Mertens
90e min.​Shaquill Sno
90e min. +3​Andrija Novakovich

Toeschouwers
3.189