Single Blog Title

This is a single blog caption

Verdienstelijk gelijkspel bij opening seizoen

Vrijdag 18.08.2017, 20.00 uur: FC Eindhoven – Telstar

Zo! De kop is er af! Telstar heeft aan het uitduel tegen FC Eindhoven één punt overgehouden: 2-2. Eigenlijk hadden dit er drie moeten zijn. Er bleven nog veel kansen onbenut. De Velsense doelpunten kwamen op naam van de nieuwelingen Junior Toretta en Gerson Rodrigues.

Trainer/coach Mike Snoei koos voor een opstelling met vier vertrouwde gezichten, t.w. Toine van Huizen, Donny van Iperen, Edo Knol en Frank Korpershoek. De oefenmeester kon geen beroep doen op de geblesseerden Liban Abdulahi, Benjamin van den Broek en Wesley Zonneveld. Bij tegenstander FC Eindhoven zijn ook veel spelers vertrokken en werd de selectie van trainer/coach Wilfred van Leeuwen vooral met een aantal Belgen aangevuld.

De start van Telstar in het Jan Louwers stadion was voortvarend. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Herk werd FC Eindhoven onder druk gezet en lag het tempo hoog. In de beginfase waren er mogelijkheden voor Jerdy Schouten en Andrija Novakovich maar zij faalden in de afwerking. De thuisclub liet zich in de 9e minuut voor de eerste keer in het Velsense strafschopgebied zien. De bal uit een voorzet van Jellert Van Landschoot werd door iedereen gemist. Zestig tellen later leek Andrija Novakovich op weg naar de 0-1. Hij legde een aantal verdedigers in de luren, behield het overzicht en legde de bal klaar voor Edo Knol. Zijn geplaatste schot werd door een zwartbroek gekraakt. Zes minuten verder was het wel raak. Aan de linkerkant van het speelveld profiteerde Andrija Novakovich van een foutieve terugspeelbal van Thomas Horsten op doelman Swinkels. Hij behield weer het overzicht en legde de bal panklaar neer voor Junior Toretta. De Braziliaanse Italiaan zette de verdiende 0-1 op het scorebord. In het verdere verloop van de eerste helft had Telstar de score naar een hoger plan moeten tillen. Vooral Andrija Novakovich had het geluk niet aan zijn zijde. Aan de andere kant waren Hervé Matthys en Mart Lieder dicht bij de gelijkmaker. In de 32e minuut stuurde Andrija Novakovich Gerson Rodrigues weg. Alleen voor Ruud Swinkels schoot hij de bal over het vijandelijke doel. In de 36e minuut, na een overtreding van Edo Knol, nam Branco van den Boomen de vrije trap. De aanvoerder schoot de bal rakelings naast het doel van Rody de Boer. Even later werd Augustine Loof naar de kant gehaald. De verdediger had nauwelijks vat op de aanvallers van de bezoekers. Een logische wissel lijkt mij. En ook een tactische want met het inbrengen van Elton Kabangu kwam er van de thuisclub iets meer dreiging naar voren. Augustine Loof was het totaal niet eens met zijn wissel en liet dit merken door het toegangshek richting de kleedkamer op zijn grondvesten te doen trillen.

Ook in de tweede helft kreeg Telstar voldoende kansen. De eerste viel na drie minuten te noteren. Andrija Novakovich mocht op het randje van buitenspel met de bal aan zijn schoenen richting het doel van Ruud Swinkels vertrekken. De keeper redde uitstekend op de inzet van de huurling van Reading FC. In de 51e minuut moest Rodny Cabral aan de noodrem trekken toen Mart Lieder bij een snelle uitbraak op weg leek naar de 1-1. De bal uit de vrije trap van Branco van den Boomen werd naast geschoten. Hierna was het weer de beurt aan Andrija Novakovich. In een tijdsbestek van twee minuten kreeg de spits twee geweldige kansen. De eerste keer redde Ruud Swinkels uitstekend. De tweede keer schoot hij in riante positie de bal voorlangs het Eindhovense doel. Plots was daar de gelijkmaker. In de 64e minuut schoot Elton Kabangu na een vlot lopende aanval met een hoofdrol voor Tarik Kada en Thomas Horsten de leren knikker achter Rody de Boer: 1-1. Eén minuut later kreeg Gerson Rodrigues een niet te missen kans. De Luxemburger werd diep gestuurd. Alleen voor Ruud Swinkels schoot hij de bal veel te slap in. Even later was Melvin Platje dicht bij de 1-2 . Op de rand van buitenspel rende hij op het Eindhovense doel af. Naast hem liep Andrija Novakovich mee. De invaller ging voor eigen succes en schoot de bal recht in de handschoenen van Swinkels. In de 73e minuut kwamen de Velsenaren verdiend op 1-2. Vanuit de verdediging werd de bal diep op Andrija Novakovich gespeeld. Ruud Swinkels was al uit zijn doelgebied gekomen en kopte buiten de zestien de bal weg. Het leer rolde voor de schoenen van Gerson Rodrigues. Vervolgens had hij geen enkele moeite om de bal in het verlaten doel te schieten: 1-2. Langs kon Telstar niet van deze voorsprong genieten. Nog geen minuut later prijkte de 2-2 op het scorebord. Weer was invaller Elton Kabangu de doelpuntenmaker. Vier minuten later kreeg Andrija Novakovich wederom een niet te missen kans. Zijn lob mislukte finaal. In de 82e minuut liet Melvin Platje zich niet van zijn beste kant zien. Hij gaf Fries Deschilder een licht zetje. Met een rode kaart als gevolg. Telstar moest de laatste twaalf minuten, inclusief vier minuten extra speeltijd, met zijn tienen verder. Het werd nog even billen knijpen maar de ploeg bleef fier overeind.
STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 4. Hervé Matthys, 6. Thomas Horsten, 7. Tarik Kada, 10. Mart Lieder, 14. Fries Deschilder (86e min. 9. Alessio Carlone), 16. Augustine Loof (40e min. 8. Elton Kabangu), 17. Branco van den Boomen, 20. Jellert Van Landschoot, 21. Tibeau Swinnen (69e min. 23. Kyle Da Silva) en 25. Nick Kuiper. Wel op de bank maar niet gespeeld: 11. Dennis Van Vaerenbergh, 27. Joran Vermeulen en 30. Thomas Hooyberghs.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Cabral (54e min. 15. Shaquill Sno), 3. Toine van Huizen, 4. Donny van Iperen, 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues, 8. Edo Knol, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (86e min. 14. Mohammed Hamdaoui) en 11. Junior Toretta (66e min. 20. Melvin Platje). Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Jasper van Heertum, 16. Boy de Jong, 17. Leo Johnson, 18. Anass Najah, 19. Floris van der Linden, 23. Mike van den Steenhoven en 24. Oussama Zamouri.

Scoreverloop
16e min.​1-0​Junior Toretta
64e min.​1-1​Elton Kabangu
73e min.​1-2​Gerson Rodrigues
74e min. ​2-2​Elton Kabangu

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer F.A. van Herk
Assistent-scheidsrechters: de heren R.F.A. van Vlokhoven en H.D. Fikkert
Vierde official: de heer P. van der Pol

Gele kaarten
31e min.​Augustine Loof
33e min.​Fries Deschilder
36e min.​Edo Knol
51e min.​Rodney Cabral
78e min.​Shaquill Sno

Rode kaart
82e min.​Melvin Platje

Toeschouwers
2.408