Single Blog Title

This is a single blog caption

Van Velzen trekt naar Velsen

Telstar en Gyliano van Velzen hebben overeenstemming bereikt over een twee-jarig contract. De 26-jarige uit Amsterdam afkomstige aanvaller tekende vanmorgen in het bijzijn van trainer en technisch directeur Andries Jonker zijn contract en zal per direct deel uit gaan maken van de Witte Leeuwen. Van Velzen komt transfervrij over van het Engelse Crawley Town.

“Ja natuurlijk ben ik enorm blij” vertelt Andries Jonker. “Met Gyliano halen we naast kwaliteit ook veel ervaring binnen. Hij heeft als jeugdspeler van Ajax en Manchester United en speler van onder andere Roda JC en FC Volendam een flinke bagage aan ervaring opgedaan. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten en ervaring een welkome aanvulling is op onze selectie”. 

Van Velzen is een bekende naam in het betaalde voetbal en genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en Manchester United. In 2012 maakte hij zijn debuut namens Royal Antwerp waarna hij neerstreek bij FC Utrecht. Na zijn periode bij FC Utrecht vertrok van Velzen naar FC Volendam. Daar maakte hij grote indruk en kwam hij tot 59 wedstrijden waarin hij 7 keer doel trof en 20 assists bij zijn statistieken mocht toevoegen. In 2016 volgende de beloning in de vorm van een transfer naar Eredivisionist Roda JC. In Kerkrade kwam van Velzen tussen 2016 en 2019 tot 70 wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij 8 keer doel wist te treffen. In 2019 maakte hij de overstap naar het Engelse Crawley Town. In Engeland kwam van Velzen tot 5 wedstrijden bij Crawley Town wat hem daarna verhuurde aan Aldershot Town. Bij laatstgenoemde speelde van Velzen 4 duels. Als jeugdinternational speelde van Velzen diverse interlands voor de elftallen van Nederland onder 15, 16, 17 en 21. Gyliano, welkom bij de Witte Leeuwen!