Single Blog Title

This is a single blog caption

Van Heertum schiet Telstar naar zege

Telstar speelde tegen FC Eindhoven de 81e El Classico van het tweede niveau van Nederland. Telstar is voor het 41eseizoen actief in de eerste divisie. De Eindhovenaren zelfs één seizoen langer. De ploeg uit Velsen-Zuid trok met een 2-1 zege aan het langste eind. Jasper van Heertum was de grote man aan de kant van de Velsenaren. De verdediger scoorde beide treffers. Mede door dit resultaat heeft Telstar de aansluiting met de subtop gevonden.

De wedstrijd was net tien minuten onderweg toen de 0-1 op het scorebord prijkte. De bal uit een corner van Melle Springer werd door de Eindhovense verdediging weggewerkt. Terell Ondaan pikte de bal op en zette het leer voor. De bal rolde via een Eindhovenaar voor de voeten van Jasper van Heertum. Hij zag een gaatje en scoorde de openingstreffer: 0-1. Acht minuten later komt FC Eindhoven heel goed weg. Uit een vrije trap van Frank Korpershoek kopte Adham El Idrissi de bal op de paal. In de rebound was er een grote kans voor Jasper van Heertum maar hij stond buitenspel. In de 20eminuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Nadat ElishaSam eerst nog op de paal kopte, schoot even later AlvinDaniëls van dichtbij wel raak: 1-1. Vier minuten later kwam de ploeg van David Nascimento met tien man te staan. Een niet zo slimme overtreding van Elton Kabangu op Kyle Scott werd met een rode kaart bestraft. Tot aan de rust kreeg Telstar in de personen van Terell Ondaan (vrije trap en schot), Toine van Huizen (schot) en Frank Korpershoek (schot) nog kansen om de score naar een hoger plan te tillen maar zij hadden het geluk niet aan hun zijde. In de twee minuten extra speeltijd had Jasper van Heertum dat wel. Hij kreeg de bal door Rodny Lopes Cabral aangespeeld. Ook nu vond hij een gaatje tussen de doelman en de paal: 1-2.

Na rust, met Sven van Doorm voor Anass Najah, was het spel niet best. Telstar speelde in een te laag tempo en creëerde bijna geen kans meer. De beste kans was voor Adham El Idrissi. Na een één-twee met Kyle Scott raakte hij de paal. Wat een pech! De Velsenaren hadden het geluk dat FC Eindhoven al het hele seizoen zeer veel moeite heeft met het scoren. Al moet ik erbij zeggen dat de blauw/witte formatie weinig kansen wist te creëren. En als ze eens gevaarlijk voor het vijandelijke doel werden, heerste daar Wesley Zonneveld om de Eindhovense schoten en kopballen onschadelijk te maken. In de vier minuten extra speeltijd was Branco van den Boomen dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot werd door goalie Zonneveld onschadelijk gemaakt. Niet veel later floot de heer Van Herk voor het einde van de wedstrijd. Telstar was weer drie punten rijker en FC Eindhoven? De Eindhovenaren wachten nog altijd op de eerste thuisoverwinning van het seizoen.


STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Collin Seedorf, 4. Siebe van der Heyden, 5. Charni Ekangamene (46e min. 2. Rodney Klooster), 7. Alvin Daniëls, 8. Elton Kabangu, 10. Branco van der Boomen, 16. Augustine Loof, 17. Marcelo Lopes (85e min. 28. Jarno Janssen), 20. Elisha Sam en 29. Jay Idzes (78e min. 11. Samy Bourard).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Alessio Carlone, 12. Guy Smit, 22. Niels Raaijmakers, 25. Kaj de Rooij, 27. Joran Vermeulen, 30. Menno Bergsen en 35. Rochdi Achenteh.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum (75e min. 11. Shaquill Sno), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 10. Kyle Scott (83e min. 8. Senne Lynen), 15. Anass Najah (46e min. 29. Sven van Doorm), 21. Toine van Huizen, 30. Melle Springer, 34. Adham El Idrissi en77. Terell Ondaan.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 9. Ryan Seager, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer F.A. van Herk
Assistent-scheidsrechters: de heren de heer M. Adriaans en de heer P. Inia
vierde official: de heer R.H. Hensgens

Scoreverloop
10e min.0-1Jasper van Heertum
20e min.1-1Alvin Daniëls
45e min. + 21-2Jasper van Heertum​​

Gele kaarten
34e min.Siebe van der Heyden
43e min.Anass Najah
90e min. +2Branco van der Boomen
90e min. +3Sven van Doorm

Rode kaart
24e min.Elton Kabangu

Toeschouwers