Single Blog Title

This is a single blog caption

Van den Broek tevreden bij Telstar

Waar ben je opgegroeid?
Ik ben opgegroeid in Eindhoven. Mijn ouders wonen daar nog altijd.

Via de amateurclubs Unitas’59 en ESV kwam je in 2008 in de jeugdopleiding van FC Eindhoven terecht. Wat weet je nog van die tijd te herinneren? Hebben uit je tijd bij FC Eindhoven nog spelers het betaald voetbal gehaald? Wie?
Dat was een hele mooie tijd. Ik heb daar tot de B’tjes gespeeld. Er zijn wel enkele spelers die het Betaalde Voetbal hebben gehaald maar die zijn ondertussen al weer naar de amateurs teruggekeerd.

Na vijf seizoenen keerde je weer terug naar ESV. Daar vertrok je al na een half jaar om vervolgens tot de jeugdopleiding van NAC Breda toe te treden. Aan het einde van het seizoen 2006/’07 heb je twee keer als invaller je opwachting voor NAC Breda gemaakt. Daar bleef het bij. Waarom vertrok je in de zomer van 2008 naar HFC Haarlem?
Ik maakte mijn debuut bij NAC op mijn 18e. Mijn contract werd verlengd en ik had hoge verwachtingen voor het seizoen daarna. Helaas werden er toen heel veel nieuwe spelers gehaald en kreeg ik ook nog een hamstringblessure. Aan het einde van dat seizoen was het voor mij tijd om wedstrijden te spelen. Na het gesprek met Jan Zoutman besloot ik voor Haarlem te kiezen.  Een goede keus. Ik speelde in 1,5jaar bijna 60 wedstrijden. Ideaal als je 18/19 bent.

Tot en met het faillissement in januari 2010 speelde je voor de rood/blauwe formatie. Je vertrok daarna vrijwel direct naar Shrewsbury Town in Engeland. Je hebt er niet veel gespeeld. Was dat de reden van je terugkeer naar Nederland, naar FC Den Bosch?
Ik heb in Engeland wel aardig wat gespeeld hoor. Ik arriveerde in februari en speelde vervolgens 11 competitiewedstrijden tot het einde van het seizoen. Toen de trainers werden ontslagen werd mijn contract verlengd door de chairman. Het jaar erop maakte ik kennis met het echte Engelse voetbal. Dat seizoen kwamen er zo’n 50 spelers uit voor de club. Geld speelde geen rol. Echt een andere wereld vergeleken met Nederland.
Op dat moment leerde ik mijn huidige vrouw kennen, had wat last van heimwee en kreeg in februari al een mooie aanbieding van FC Den Bosch. Al met al genoeg redenen om terug naar Nederland te gaan. Achteraf had ik natuurlijk moeten blijven want er is niks mooiers dan spelen in Engeland. Heb er fantastische wedstrijden mogen spelen. Onder andere Stoke City uit, Sunderland uit, Southampton uit.

Na 117 competitiewedstrijden voor FC Den Bosch trok toch weer het avontuur. Je vertrok in februari 2015 naar het Roemeense Universitatea Cluj. Daar speelde je slechts vijf wedstrijden. Nog geen half seizoen later keerde je terug naar Engeland. Barrow AFC werd je nieuwe werkgever. Na vier duels keerde je al terug naar Nederland. Waarom werden deze avonturen in het buitenland geen succes voor je?
Ik werd gekocht door U Cluj in de winterse transferperiode. Trainer daar was George Ogararu(ex ajax) samen met Alfons Groenendijk. De eerste weken waren fantastisch. Niks was te gek. 5sterren hotels, vliegen naar uitwedstrijden, luxe trainingskampen. Vervolgens werden de trainers ontslagen, verdween de grote geldschieter en kwam er een trainer die niks had met buitenlanders. Het veranderde van een mooi avontuur in een nachtmerrie. Daarna koos ik voor Barrow AFC. Een ex ploeggenoot was daar assistent en belde me op. Ik ging er eens kijken en werd meteen weer gegrepen door het Engelse voetbal. Waar ik ook gewoon redelijk wat wedstrijden heb gespeeld. Een stuk of 15 vanaf begin september. Maar het was lastig aarden. We hadden geen sociaal leven en ik was weinig thuis door de vele wedstrijden. Mijn vrouw en kind zaten thuis maar een beetje op mij te wachten. Niet ideaal.

Jouw moeder heeft de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Dat is de reden dat je voor het nationale elftal van Nieuw-Zeeland mag uitkomen. Je maakte op 31 maart 2015 als invaller in het vriendschappelijke duel tegen Zuid-Korea je debuut. Hoe was dit? Smaakt dit naar meer?
Dat was werkelijk geweldig. Alles tot in de puntjes geregeld. Het World Cup stadion in Seoul was fantastisch. Het smaakt zeker naar meer. Door lekker weer veel te spelen bij Telstar hoop ik weer een oproep te krijgen. De Confederations Cup en de WK kwalificatie komen steeds dichterbij.

Hoe bevalt het je bij Telstar?
Het bevalt me uitstekend bij telstar. Ik ben goed opgevangen door de jongens. Met name Thomas vd Houten heeft me aardig op weg geholpen. (Deze zin levert me een drankje op van Thomas:)).
De sfeer is goed, de randvoorwaarden perfect.

Hoe kijk je terug op jouw eerste wedstrijden voor Telstar?
Helaas was ik niet speelgerechtigd voor de eerste wedstrijd tegen RKC. Tegen Go Ahead verloren we onterecht. Net als tegen Emmen. Almere uit was een mooi moment. Winst en een goal. Ook dat smaakt naar meer:)
Het wordt tijd dat we onszelf eens gaan belonen voor ons spel.

Wat hoop je dit seizoen als individu en als team te bereiken?
Als individu wil ik alle wedstrijden spelen en lekker mijn doelpuntjes meepikken en zo weer terugkeren bij het NZse elftal.
Met het team wil in de play offs bereiken.

Favoriete positie?
Middenveld

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
Alfons Groenendijk

Ben je blessuregevoelig?
Nee.

Hoogtepunt?
Debuut voor het Nieuw Zeelandse elftal tegen Zuid Korea

Dieptepunt?
Verlies van de play off finale met FC Den Bosch tegen Willem II.

Karakter?
Thuis rustig, op de club wat drukker:) maak graag een dolletje. Winnaar.

Wie zijn je meest trouwe supporters?
Mijn ouders en vrouw.

Doe je nog iets naast het voetbal?
Ik ben de HBO studie Topsportmanagement en Ondernemerschap aan het afronden. Ben bezig met mijn afstudeerscriptie. Daarnaast zit ik in de CSR. De centrale spelersraad van Nederland. Een leuke afwisseling met het voetbal.

Hobby’s?
Mijn zoontje Mason

Meest opmerkelijke nieuws van deze week?
Dat productiemaatschappijen spelers proberen te manipuleren tot matchfixing.

Hoe zie jij de kansen van Telstar tegen MVV Maastricht?
Wij gaan winnen.

Met of zonder jou in de basis?
Met