Single Blog Title

This is a single blog caption

Van Berkel, een rots in de branding

Elke thuiswedstrijd blikken wij vooruit met een speler. Dit keer een speler met een Sparta verleden, maar met een prachtige Telstar toekomst: Crescendo van Berkel.

Waar ben je opgegroeid?
Crescendo: “In Den Haag.”

Bij welke club ben je met voetballen begonnen? Wat weet je nog van die tijd te herinneren?
Crescendo: “SVV Scheveningen was mijn eerste club. Ik stond voorin en maakte veel doelpunten. Dat is de reden dat ik van de F-junioren meteen de overstap naar de D-junioren maakte.”

Je bent in de B-junioren bij Sparta Rotterdam begonnen.
Crescendo: “Bij Sparta was oud-prof Arjan van der Laan (de huidige bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetba, red.) mijn trainer. Dat was over een periode van drie, vier seizoenen. In de jeugd heb ik met o.a. Paul Gladon, Iliass Ben Hassani (beiden Heracles Almelo), Giliano Wijnaldum (VfL Bochum), Jetro Willems (PSV), Warner Hahn (Feyenoord), Henk Dijkhuizen (Roda JC) en Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam) samengespeeld.”

Wat weet je nog van jouw debuut voor Sparta Rotterdam te herinneren?
Crescendo: “Het was tijdens de bekerwedstrijd uit tegen Montfoort ergens in september 2011. Met de rust leidde Sparta met 0-2. Tijdens de rust kreeg ik van trainer Michel Vonk het sein om warm te lopen. Direct na de thee verving ik Gijs Luirink. Uiteindelijk wonnen we met 1-6 onder meer door vier doelpunten van Jeremy Bokila.”

Op 1 augustus 2014 koos je na een geslaagde stage voor Roda JC. Je kwam in Rotterdam niet voor in de plannen van trainer Gert Kruys. Hoe was dat om te horen voor een speler die al vanaf de B-junioren voor de Rotterdammers actief was?
Crescendo: “Zo staat het wel op internet, maar zo is het niet gelopen. Bij zijn aanstelling nam trainer Gert Kruys een centrale verdediger mee. Hij speelde en ik moest op de bank plaatsnemen. Tijdens de winterstop heb ik aangegeven dat ik mijn contract wilde ontbinden, maar dat wilde Sparta niet. Toen hebben we afgesproken dat ik in de zomer transfervrij mocht vertrekken. Tijdens de zomerstop van 2014 toonden SC Cambuur-Leeuwarden, N.E.C. Nijmegen en Roda JC interesse. Sparta wilde plots dat ik zou blijven, maar ik koos voor een andere club. Dat werd Roda JC.”

Na één seizoen Roda JC werd jouw contract niet verlengd. In de zomer van 2015 koos je voor Telstar. Waarom?
Crescendo: “De reden dat ik voor Telstar koos, was vrij simpel: Michel Vonk.”

Hoe bevalt het je bij Telstar?
Crescendo: “Het bevalt mij prima. Momenteel staan we er goed voor. Nu is het zaak om dit vast te houden. Om ons uiteindelijke doel te halen: de play-offs.”

Hoe kijk je terug op jouw wedstrijden voor Telstar?
Crescendo: “Tot nu toe heb ik geen reden tot klagen. Dat komt mede door de spelers om me heen in het veld.”

Wat hoop je dit seizoen als individu en als team te bereiken?
Crescendo: “Individueel hoop ik veel wedstrijden op een goed niveau te spelen. Als team gaan we voor de play-offs.

Favoriete positie.
Crescendo: “Rechtsbuiten.”

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
Crescendo: “Ik heb al onder zoveel trainers getraind en gespeeld. Van elke trainer steek je wel wat op. Het is vanzelfsprekend dat de trainers waarmee ik het langst heb samengewerkt me het meeste hebben bijgebracht. Dat zijn Michel Vonk en Arjan van der Laan.”

Ben je blessuregevoelig?
Crescendo: “Nee, witte leeuwen zijn machines.”

Hoogtepunt.
Crescendo: “De oproep voor het Nederlands belofteteam, het winnen van de periodetitel met Sparta en het winnen van de play-offs met Roda JC.”

Dieptepunt.
Crescendo: “Het mislopen van het kampioenschap met Sparta en de play-offwedstrijd om promotie naar de eredivisie met Roda JC. We kregen in de laatste minuut een doelpunt om onze oren.”

Karakter.
Crescendo: “Crescendo is een supergezellige gozer waarmee je veel kan lachen maar ik houd wel de topsportmentaliteit in het oog.

Wie zijn je meest trouwe supporters?
Crescendo: “Mijn ouders. Zij zijn er altijd. Zowel thuis als uit. Bij de thuiswedstrijden komen er altijd vrienden. Dat waardeer ik ten zeerste.”

Doe je nog iets naast het voetbal?
Crescendo: “Ik ben fulltime manager van Manchester City op Foorball Manager. Daar heb ik mijn handen al vol aan.”

Hobby’s?
Crescendo: “In mijn vrije tijd jog en fitness ik graag. De hele dag thuis op de bank liggen, is niets voor mij.”

Meest opmerkelijke nieuws van deze week?
Crescendo: “Dat Telstar weer gewonnen heeft. Of is dat niet meer opmerkelijk?”

Hoe zie jij de kansen van Telstar tegen Sparta Rotterdam?
Crescendo: “In Velsen-Zuid spelen wij sterk. Als we in goeden doen zijn en iedereen in het veld zich aan de afspraken houdt dan ben ik ervan overtuigd dat de drie punten in het Rabobank IJmond Stadion blijven.”

Met of zonder jou in de basis?
Crescendo: “Uiteraard met.”

De laatste woorden zijn voor jou:
Crescendo: “papa en mama als jullie dit lezen: ik hou van jullie!”