Single Blog Title

This is a single blog caption

Valse start Telstar

Telstar is het seizoen 2018/’19 vals gestart. In de openingswedstrijd van het 41e seizoen in de eerste divisie, tegenwoordig Keuken Kampioen Divisie genoemd, leden de Velsenaren een nipte 1-0 nederlaag tegen RKC in Waalwijk.

Qua spelersmateriaal is er in Velsen-Zuid veel veranderd. Vijf spelers, t.w. Liban Abdulahi, Rody de Boer, Mohamed Hamdaoui, Andrija Novakovich en Jerdy Schouten, spelen dit seizoen op het hoogste niveau in Nederland. Melvin Platje vond in het buitenland bij Bali United emplooi. De contractenvan Oussama Zamouri en Edo Knol werden niet verlengd. Zij spelen resp. voor FC Dordrecht en Rijnsburgse Boys. Junior Toretta is nog altijd op zoek naar een club. Mike van den Steenhoven speelt voor het zaterdagelftal van AFC. Waar de toekomst van Joakim Balmy en Floris van der Linden ligt, is nog onzeker.
Telstar heeft zich op de transfermarkt aardig geroerd. Uit Engeland kwamen Ryan Seager (Southampton FC) en Kyle Scott (Chealsea FC) op huurbasis de Velsense gelederen versterken. Dylan Mertens maakte de overstap van FC Volendam. Kick Groot, Melle Springer en Joey Roggeveen komen over van AZ, Sven van Doorm van Vitesse, Darren Rosheuvel en Danny van Haaren van SC Cambuur. Ilias Bronkhorst en Jordie van der Laan maakten één of twee stapjes hoger en kwamen van resp. Koninklijke HFC en DOVO. Uit het buitenland kozen Kaloudis Lemonis(Kissamikos FC) en Facundo Lescano (Parma) voor een avontuur in Velsen-Zuid. Senne Lynen en Sven van der Maaten werden vorig seizoen al gehuurd. Beiden werden definitief van Club Brugge en NAC Breda overgenomen. Welkom bij de club, allen!

Ryan Seager bracht klokslag 20.00 uur de wedstrijdbal aan het rollen. Telstar startte sterk maar vergat in de eerste fase van de wedstrijd zichzelf te belonen. Wat een kansen kregen de Velsenaren! Het duel in Waalwijk was amper zestig tellen onderweg toen Frank Korpershoek een vrije trap mocht nemen. De leren knikker werd door Jasper van Heertum ingekopt. Keeper Vaessen voorkwam met een geweldige redding een vroege achterstand voor zijn club. In de rebound schoot Donny van Iperen van dichtbij de bal in. Via Etienne Vaessen en de paal werd het weer geen doelpunt. In de 9eminuut kopte Jordie van der Laan uit een dieptepass de bal naar Ryan Seager. Hij scoorde maar het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Eén minuut later was de thuisclub voor de eerste keer gevaarlijk. Uit een voorzet van Paul Quasten kopte in riante positie Mario Bilate de bal voorlangs het Velsense doel. In de 13e minuut stuurde Frank Korpershoek Jordie van der Laan diep. De aanvoerder liep direct door, ontving de bal terug en schoot in. Weer was doelman Vaessen een sta-in-de-weg. Halverwege het eerste bedrijf werd Mario Bilate op pad gestuurd. Hij legde de bal prima af op Darren Maatsen. De buitenspeler stond vogeltje vrij maar mikte veel te hoog. In de 25e minuut nam Telstar een corner. De bal werd weggewerkt en belandde buiten de zestien voor de voeten van Anass Najah. De middenvelder dacht niet na en haalde uit. Via een RKC’er belandde de bal voor de voeten van Ryan Seager. Hij draaide zich om en schoot direct in. Weer kwam Etienne Vaessen als winnaar uit de strijd. In de tegenaanval was het wel raak. Uiteindelijk kwam Emil Hansson aan de bal. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij via een Telstarspeler raak: 1-0. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er weinig meer voor beide doelen. Al was Anas Tahiri nog dicht bij een tweede Waalwijkse treffer. De redding van Sven van der Maaten in de korte hoek mocht er zeker zijn.

Na de verplichte vijftien minuten rust ging Telstar op jacht naar de verdiende gelijkmaker. De eerste kansen waren voor in het zwart gestoken Telstar. Twee minuten na de start van de tweede helft kopte uit een hoekschop van Elso Brito Ryan Seager net naast. Eén minuut later zette Jasper van Heertum met een fraaie dieptepass Rodny Lopes Cabral aan het werk. De verdediger zette de bak prima voor. Een Telstarspeler hoefde eigenlijk alleen maar zijn voetbalschoen tegen het ronde speeltuig te zetten om te scoren. De bal vloog voorbij alles en iedereen. In de 53e minuut scoorde Toine van Huizen. Ook dit doelpunt vond geen doorgang. Volgens arbiter Gerretshinderde de verdediger binnen het vijfmetergebied goalie Vaessen veel. Drie minuten verder was ook Senne Lynen dicht bij de gelijkmaker. Etienne Vaessen zag zijn kopbal voorbij vliegen. Hij werd door één van zijn medespelers op de doellijn te hulp geschoten. In de rebound schoot Anass Najah de bal luttele centimeters over het doel. Het spel golfde op en neer. Ook RKC Waalwijk kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score naar een hoger plan te tillen. Sven van der Maaten redde goed op inzetten van Mario Bilate en Darren Maatsen. In de 70e minuut kwam Etienne Vaessen ver zijn doel uit om een Velsense aanval onschadelijk te maken. Hij schoot de bal pardoes in de voeten van Frank Korpershoek. Van wel veertig meter schoot de routinier de bal op het doel. De leren knikker vloog net langs de verkeerde kant van de paal de tribune in. Telstar ging steeds meer opportunistischer spelen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Deze speelwijze bood de thuisclub een aantal mogelijkheden. De mooiste kans deed zich in de 74e minuut voor. Telstar leed op de helft van RKC Waalwijk balverlies. De Waalwijkerskwamen er met vier man razendsnel uit. Alleen tegen Shaquill Sno en doelman Van der Maaten brachten zij deze kans om zeep. Na de vijf minuten extra speeltijd vond scheidsrechter Gerrets het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Sven van der Maaten, 2. Rodny Lopes Cabral (63emin. 11. Shaquill Sno), 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen (81e min. 14. Danny van Haaren), 9. Ryan Seager, 15. Anass Najah (63e min. 10. Kyle Scott), 18. Jordie van der Laan en 21. Toine van Huizen.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Ilias Bronkhorst, 18. Darren Rosheuvel, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 33. Kaloudis Lemonis.

RKC Waalwijk: 1. Etienne Vaessen, 2. Juriën Gaari, 3. Jan Lammers, 4. Henrico Drost, 5. Paul Quasten, 6. Hans Mulder, 7. Darren Maatsen, 8. Emil Hansson (86e min. 15. Nikki Baggerman), 9. Mario Bilate, 10. Kevin Vermeulen (71e min. 19. Daan Rienstra), 11. Anas Tahiri (71e min. 17. Dylan Seys).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Gigli Ndefe, 13. Ingovan Weert, 14. Saïd Bakari, 16. Jordy Zielschot en 18. Ezra Walian.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren J.C. Lapar en S.R. de Groot
vierde official: de heer J. Aafouallah

Scoreverloop
25e min.1-0Emil Hansson

Gele kaarten
31e min.Rodny Lopes Cabral
35e min.Anass Najah
57e min.Mike Snoei
59e min.Darren Maatsen
88e min.Donny van Iperen
90e min. +4Mario Bilate
90e min. +5Shaquill Sno

Toeschouwers
2.448