Single Blog Title

This is a single blog caption

Tiental Telstar onderuit

Telstar heeft zich kranig geweerd tegen NAC Breda. Na zeven minuten kwam Telstar met tien man te spelen. De stevige overtreding van Bryan Ottenhoff was goed voor een rode kaart. De withemden hebben gevochten en gestreden voor een goed resultaat. Namens de thuisclub vond Cyriel Dessers als enige het doel, 1-0.

Door de blessures van Tom Beissel, Crescendo van Berkel, Thomas van den Houten, Norair Mamedov, Wesley Zonneveld en de schorsingen van Mohammed Ajnane, Donny van Iperen, Jordy Tutuarima moest trainer/coach Michel Vonk aardig improviseren. Zo vormden Benjamin van den Broek en Bryan Ottenhof het centrale verdedigingsduo en stond Naoyuki Yamazaki als linksachter geposteerd. Bij tegenstander NAC Breda had trainer/coach Stijn Vreven vier spelers gepasseerd die vorige week in de basis tegen De Graafschap startten (2-1 nederlaag). Thomas Agyepong, Brandon Barker, Ashley Smith-Brown en Jari Oosterwijk werden gepasseerd ten faveure van Cyriel Dessers, Giovanni Korte, Fabian Sporkslede en Danny Verbeek. Na het uitduel in Doetinchem voegde Brandon Barker zich bij de al langer geblesseerden Bode Brusselers, Gianluca Nijholt en Shane O’Neill.
In de 3e minuut kwam Telstar goed weg. Uit een vrije trap van Manu Garcia kopte Arno Verschueren de bal op de lat. Vier minuten later dupeerde Bryan Ottenhoff zijn club. Voor de dug-out van Telstar maakte hij een stevige overtreding op Mounir El Allouchi. Scheidsrechter Janssen gaf de boosdoener voor deze onbesuisde actie een rode kaart. Vanaf dit moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Boy de Jong. Het elftal hield zich knap staande. Er werd door een ieder voor elke bal gestreden. Af en toe kwam Telstar er goed uit. In de 38e minuut, na goed voorbereidend werk van Fabian Serrarens en Toine van Huizen, schoot Liban Abdulahi de bal snoeihard met links in. Het ronde speeltuig vloog luttele centimeters naast de voor hem verkeerde kant van de paal. De bal werd onderweg nog van richting veranderd. Uit de hoekschop die hierop volgde leed Telstar balverlies. De snelle omschakeling van NAC was een feit. De bal werd diep op Giovanni Korte gespeeld. In het strafschopgebied ging de buitenspeler wel heel gewillig naar de grond. Een schwalbe oordeelde de leidsman. Met als gevolg een gele kaart. Eén minuut voor het rustsignaal hield Telstar langdurig balbezit. Deze aanval werd afgesloten met een schot van Toine van Huizen. De bal ging voorlangs het doel van Jorn Brondeel. Joël Donald, om tactische redenen verving hij Floris van der Linden, kwam een stap tekort om bij de tweede paal de bal in het doel te schieten. Niet veel later floot de heer Janssen voor het rustsignaal en werden de NAC-spelers met een hels fluitconcert van hun eigen fanatieke aanhang naar de kleedkamer begeleid.

Na de verplichte rust keerden beide elftallen en de arbitrage weer terug op het veld. Groot was de verbazing dat scheidsrechter Janssen het spel hervatte met een scheidsrechtersbal.

Ed Janssen: “Tegen het einde van een helft stem je met de vierde official af hoeveel tijd er bij gaat komen. Er was weinig gebeurd dus een minuut was voldoende. De stadionklok springt op de 45e minuut en de vierde man staat netjes met het bord omhoog. Ik loop van het veld af en kwam de assistent-trainer van NAC Breda naar mij toe met de constatering dat er 42 minuten gespeeld was, in plaats van de gebruikelijke 45. Vervolgens kijk ik op mijn horloge en zie tot mijn verbazing dat dit klopt. Dan is het snel schakelen en kijken hoe de regels zijn om het op te lossen. We hebben de regels opgevolgd door verder te gaan met een scheidsrechtersbal en de resterende minuten uit te spelen. Het is het eerlijkst om het zo te doen, omdat je te maken hebt met omstandigheden van het weer en bijvoorbeeld het veld.”
STATISTIEKEN

Opstellingen
NAC Breda: 26. Jorn Brondeel, 2. Fabian Sporkslede (31e min. 34. Jari Oosterwijk), 3. Arno Verschueren, 4. Chiro N’Toko, 7. Giovanni Korte, 9. Cyriel Dessers, 11. Danny Verbeek, 18. Bart Meijers, 19. Manu Garcia (87e min. 8. Robbie Haemhouts), 27. Mounir El Allouchi (65e min. 10. Jeff Stans) en 35. James Horsfield. Wel op de bank maar niet gespeeld:1. Andries Noppert, 5. Ashley Smith-Brown, 12. Sven van der Maaten, 15. Grad Damen, 20. Thomas Agyepong, 22. Gino Demon en 23. Vinnie Vermeer.

Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen (72e min. 24. Calvin Valies), 4. Bryan Ottenhoff, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens (83e min. 25. Oussama Zamouri), 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 17. Orhan Džepar, 19. Floris van der Linden (23e min. 27. Joël Donald) en 21. Naoyuki Yamazaki. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton en 18. Edo Knol.

Scoreverloop
67e min.​1-0​Cyriel Dessers

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. Janssen
Assistent-scheidsrechters: de heren P. Langkamp en J. Lapar
Vierde official: de heer C. Ruperti

Gele kaarten
37e min.​Giovanni Korte
78e min.​Arno Verschueren

Rode kaart
07e min.​Bryan Ottenhoff

Toeschouwers
12.283