Single Blog Title

This is a single blog caption

Terugblik op het afgelopen jaar

Het was voor de Witte Leeuwen een bewogen jaar. Vreugde, verdriet en trots lagen dicht bij elkaar. Een jaar om van te houden, te omarmen en nog eens op terug te kijken.

Twee gezichten
Het jaar 2018 kent twee gezichten voor Telstar. In de eerste helft van het jaar legde Mike Snoei en zijn selectie een prachtige prestatie neer waarmee de halve finale van de play-offs werd bereikt Vanaf de eerste wedstrijd in 2018 werd de jacht heropend. Het seizoen 2017/2018 ging de boeken in als één van de meest succesvolle seizoenen sinds de oprichting in 1963.

De Witte Leeuwen lieten in de eerste helft van 2018 een prima indruk achter. In 19 wedstrijden werden 28 punten behaald in de Jupiler League. Dat is een gemiddelde van bijna 1.5 per wedstrijd. Er werden 30 doelpunten gemaakt en er werden 27 doelpunten geïncasseerd. Daarmee besloot Telstar de eerste helft van het jaar positief op het gebied van doelsaldo. De prestaties leidde Telstar naar een zesde plaats en deelname aan de play-offs. Telstar eindigde het seizoen met 61 punten waarmee de eerste seizoenshelft dus de meest succesvolle was, dit blijkt ook uit andere statistieken. Voor een compleet overzicht van het seizoen van Telstar kun je eens op deze voetbalsite kijken.

In de play-offs maakten Telstar en De Graafschap er een waar spektakel van. Het Rabobank IJmond Stadion was voor de gelegenheid uitgebreid en met 4663 toeschouwers stijf uitverkocht. In Velsen-Zuid nam Telstar via Melvin Platje en Andrija Novakovich een 2-0 voorsprong. De Graafschap, spelend met 10 man na de rode kaart van Sven Nieuwpoort, knokte zich terug tot 2-2 maar moest zich op het einde toch gewonnen geven. Mohamed Hamdaoui schoot een vrije trap prachtig binnen en bezorgde de aanwezige bezoekers kippenvel. Helaas liep Telstar in Doetinchem tegen een 4-2 nederlaag aan waardoor de Eredivisie nog altijd een stip aan de horizon blijft.

De zomer verliep zoals vele al aan dachten te voelen. Door de goede prestaties stonden vele spelers al snel in de belangstelling. Telstar kon de rekening opmaken voor een seizoen lang uitblinken in de Jupiler League. Telstar zag 6 spelers vertrekken naar de Eredivisie en werd daarmee zelfs hofleverancier. Ook zag Telstar Melvin Platje vertrekken. Hij vertrok richting Indonesië. Technisch directeur Piet Buter en trainer Mike Snoei konden dus flink aan de bak deze zomer om de selectie te versterken.

De eerste seizoenshelft van Telstar verliep niet zoals velen hadden gehoopt. Met een 16e plek zal trainer Mike Snoei niet tevreden de kerst zijn ingegaan. Dat Telstar met het vertrek van onder andere Melvin Platje en Andrija Novakovich flink wat doelpunten is kwijtgeraakt, is duidelijk af te lezen in de stand. Telstar kwam in de eestte seizoenshelft tot 22 doelpunten en moest er 33 incasseren. Daarmee vergaarde het tot op heden 22 punten. Een aantal wat in de tweede helft flink zal moeten worden bijgesteld als Telstar zich opnieuw wil plaatsen voor de tweede seizoenshelft.

Toeschouwers
De goede prestaties bleven niet onopgemerkt. In de eerste helft van 2018 wist Telstar het Rabobank IJmond Stadion meerdere malen uit te verkopen, met de play-offs als absolute hoogtepunt. Telstar behaalde in de eerste helft van 2018 een gemiddelde van 2964 toeschouwers per thuiswedstrijd met een capaciteit van 3200. Deze supporters zagen Telstar 20 doelpunten maken in 10 wedstrijden. Dat komt neer op gemiddeld 2 per wedstrijd. Het thuisduel tegen FC Volendam was met 5 Telstar doelpunten het hoogtepunt.

In de zomer zag Telstar het aantal seizoenkaarten drastisch toenemen. Telstar leeft weer in de regio en dat was merkbaar! Helaas konden de supporters in de tweede helft een stuk minder genieten in het Rabobank IJmond Stadion. Er stond een aantal mooie affiches op het programma, maar de prestaties waren niet te vergelijken met het seizoen er voor. Het gemiddelde bezoekersaantal had hier dan ook flink onder te lijden. Met een gemiddelde van 2249 per thuiswedstrijd in de vernieuwde Keuken Kampioen Divisie is er voor Telstar nog genoeg ruimte voor verbetering. Ook het doelpuntenaantal zal de toeschouwers niet warm hebben gemaakt. Telstar scoorde tot op heden 10 doelpunten in het Rabobank IJmond Stadion. Een gemiddelde van 1.25 per wedstrijd.