Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar zet zegereeks voort

Telstar heeft wederom een zege geboekt. Ook Jong AZ moest er aan geloven. Na een niet hoogstaande eerste helft werd na rust wel de nodige strijd en passie geleverd. Met als resultaat dat de 0-1 ruststand omgebogen werd naar een 2-1 overwinning.

De start van Telstar was stroef. Mede door de speelwijze van de Alkmaarders. Jong AZ nam in de beginfase een afwachtende houding aan. Telstar wist met deze speelwijze geen raad. Er werd veel balverlies geleden en nauwelijks kansen gecreëerd. In het eerste kwartier viel er welgeteld één mogelijkheid voor de withemden te noteren. In de 2e minuut passte Mohamed Hamdaoui de bal op Melvin Platje. Zijn inzet ging ruim voorbij het doel van Nick Olij. In het verdere verloop van het eerste bedrijf was AZ de bovenliggende partij en kreeg via o.a. Ferdy Druijf, Tijjani Reinders, Ilias Ben Hassani en Joris Kramer een aantal kansen om de score te openen. Of zij faalden in de afwerking of zij vonden een goed keepende Rody de Boer op hun weg naar een doelpunt. In de 16e minuut trok Rodny Lopes Cabral mee ten aanval. Uit zijn voorzet kregen Andrija Novakovich, twee keer, en Melvin Platje de mogelijkheid om te scoren maar hun schoten werden telkens geblokt. Halverwege de eerste helft was de beste kans voor Mohamed Hamdaoui. Uit een voorzet van Melvin Platje had hij de hoek voor het uitzoeken. De aanvaller schoot de bal tegen Nick Olij aan. In de 34e minuut kwam de ploeg van het trainersduo Martin Haar / Denny Landzaat op 0-1. Uit een hoekschop van Mees Hoedemakers tornde Ferdy Druijf boven iedereen uit en kopte het leer tegen de touwen: 0-1. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Oostrom kregen beide ploegen nog één kans. Namens Jong AZ probeerde Ferdy Druijf van afstand doelman De Boer te verschalken. Zijn schot belandde in de handschoenen van de Telstargoalie. In de allerlaatste minuut stuurde Toine van Huizen Mohamed Hamdaoui op avontuur. Hij nam de bal op zijn voetbalschoen en schoot direct in. Het ronde speeltuig eindigde op het dak van het doel. Niet veel later floot de heer Oostrom voor het einde van de eerste helft.

Na rust tapte Telstar uit een ander vaatje. De strijd en passie aan de kant van de Velsenaren was weer terug. De eerste kans op de gelijkmaker was voor Mohamed Hamdaoui. In de 49e minuut werd hij diep gestuurd, kapte Vincent Regeling uit en schoot de bal op het Alkmaarder doel. Nick Olij voorkwam de gelijkmaker. In de rebound lobde Jerdy Schouten de bal naast. Zes minuten later stond de 1-1 wel op het nieuwe scorebord. Mohammed Osman stond aan de basis van zijn eigen doelpunt. Hij kwam op de speelhelft van Jong AZ aan de bal. Via Jerdy Schouten en Melvin Platje ontving Mohammed Osman de bal terug. Op zijn harde schot in de korte hoek had doelman Nick Olij het nakijken: 1-1. Drie minuten later nam Mohammed Osman een vrije trap. Hij draaide de bal het overvolle strafschopgebied in. Donny van Iperen schampte de bal. In de 69e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Nu was Mohammed Osman de man van de voorzet en Melvin Platje de afmaker: 2-1. Twee minuten verder schoot Mohamed Hamdaoui van ver de bal uit een vrije trap rechtstreeks op het Alkmaarder doel. Het leder deed de lat boven Nick Olij trillen. Wat een kanonskogel! In de 82e minuut kon Melvin Platje bijna van een foutieve pass in de defensie van de roodhemden profiteren. Het was dat doelman Olij bij de les was want anders had zijn inzet de 3-1 betekend. Even later probeerde Melvin Platje het weer. Deze keer belandde de bal naast de paal. In de vijf minuten extra speeltijd kwam Telstar heel goed weg. Eerst schoot invaller Jelle Duin de bal op de paal. In de rebound trof Ilias Bel Hassani het zijnet. Ook Owen Wijndal kreeg nog een kans op de gelijkmaker. Doelman Rody de Boer redde voortreffelijk op zijn inzet. Niet veel later floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd en kon Telstar weer drie punten aan het totaal toevoegen. Een weetje: Telstar heeft tot en met het thuisduel tegen Jong AZ veertig punten behaald. Dit puntenaantal hadden de Velsenaren aan het einde van het seizoen 2016/’17 pas. Waar eindigt dit?
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (85e min. 4. Jasper van Heertum), 7. Melvin Platje, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich (90e min. + 3 15. Anass Najah), 10. Jerdy Schouten, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (88e min. 20. Shaquill Sno). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol, en 19. Floris van der Linden.

Jong AZ: 1. Nick Olij, 2. Vincent Regeling (82e min. 12. Joeri Church), 3. Rens van Eijden, 4. Joris Kramer, 5. Owen Wijndal, 6. Mees Hoedemakers, 7. Jamie Jacobs, 8. Tijjani Reijnders, 9. Ferdy Druijf, 10. Ilias Bel Hassani en 11. Kai Koreniuk (73e min. 19. Jelle Duin). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Kick Groot, 15. Justin Bakker, 16. Koen Bucker, 17. Matthijs Hardijk, 18. Furkan Kurban, 20. Mees Kaandorp, 21. Victor Einarsson en 22. Melle Springer.

Scoreverloop
34e min.​0-1​Ferdy Druijf
55e min.​1-1​Mohammed Osman
69e min.​2-1​Melvin Platje

Arbitrage
scheidsrechter: de heer I. Oostrom
assistent-scheidsrechters: de heren M. Adriaans en M. Ketting
vierde official: de heer B. Sahiner

Gele kaarten
47e min.​Kai Koreniuk
53e min.​Jerdy Schouten
64e min.​Ilias Ben Hassani
68e min.​Jamie Jacobs
85e min.​Tijjani Reijnders
87e min.​Rens van Eijden
88e min.​Owen Wijndal
90e min. +5​Melvin Platje

Toeschouwers
2.833