Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar zet zegereeks voort: 1-2 winst in Groesbeek

Vier op een rij! Telstar heeft voor de vierde keer op een rij een overwinning geboekt. In Groesbeek werd Achilles’29 nipt met 1-2 verslagen. De Velsense doelpunten kwamen op naam van Stefano Lilipaly en Guyon Philips.

Trainer/coach Michel Vonk had tegen de Superboeren uit Doetinchem nog altijd niet de beschikking over de geblesseerden Mohammed Ajnane (de uitblinker van vorig seizoen in Groesbeek), Blake Horton, Frank Korpershoek, Fabian Serrarens en Calvin Valies. Bij dit vijftal voegde zich op deze wedstrijddag Crescendo van Berkel met een hamstringblessure. Voor hem speelde Donny van Iperen. Bij tegenstander Achilles’29 had trainer/coach Eric Meijers na de zeperd tegen Jong Ajax maandag jl. (7-1 nederlaag) een drietal spelers gepasseerd, t.w. Mischa Boelens, Freek Thoone en Migiel Zeller. Zij werden door Kenny Elders, Coen Gortemaker en Daniel Ramezani vervangen.
Na wat plaagstootjes van de zijde van Achilles’29 was de eerste kans van de wedstrijd voor Telstar. Balverlies op het middenveld van Kursad Sürmeli bracht Guyon Philips aan de bal. Hij had de hoek van het doel voor het uitzoeken. Zijn schot werd door doelman Te Loeke gekeerd. De rebound was ook niet aan de Velsense spits besteed. Vijf minuten later kapte en draaide Thijs Hendriks zich knap vrij in de vijandelijke zestien. Het schot van de 31-jarige routinier was te zwak om Wesley Zonneveld te verontrusten. In de 28e minuut mocht Orhan Džepar een vrije trap nemen. In het strafschopgebied van de Groesbekers genoot Guyon Philips van veel vrijheid. Zijn schot met de buitenkant van zijn schoen was te hoog gericht. Twee minuten later was het wel raak. Op de rechterflank kon Stefano Lilipaly langs de zijlijn opkomen. De verdediger werd geen strobreed in de weg gelegd. Zijn schot eindigde boven Robbert te Loeke in de winkelhaak: 0-1. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Bax gebeurde er weinig noemenswaardig meer voor beide doelen zodat Telstar met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na rust, met Denis Mahmudov voor Liban Abdulahi, bleef Telstar vrij makkelijk overeind. Al viel er in de 50e minuut een kans voor Thijs Hendriks te noteren. De aanvoerder van Achilles’29 had de pech dat Wesley Zonneveld in een prima vorm stak. De doelman tikte de bal via de lat over. De in het zwart gestoken Witte Leeuwen breidden niet veel later de voorsprong naar 0-2 uit. In de 56e minuut waagde Orhan Džepar een doelpoging. Zijn schot werd nog door Robbert te Loeke gekeerd. In de rebound was Guyon Philips voor de eerste keer dit seizoen trefzeker , 0-2. Na deze tweede treffer van de avond had Telstar moeten doordrukken. Er waren kansen voor Oussama Zamouri en Denis Mahmudov maar beiden faalden in de afwerking. In de 67e minuut had Telstar gewaarschuwd moeten zijn toen uit een vrije trap van Eef van Riel verdediger Coen Gortemaker de bal net aan over kopte. Zes minuten later assisteerde Denis Mahmudov zijn verdediging. Scheidsrechter Bax en zijn assistent langs de zijlijn zagen niet dat de invaller aan zijn shirtje getrokken werd. De arbitrage liet doorspelen. Uiteindelijk bracht Niek Versteegen de spanning terug, 1-2. Met hem kwam er meer vuur in de voorste linie. In de tijd dat Niek Versteegen speelde, ontpopte hij zich als meest gevaarlijke aanvaller van de thuisclub. Hij kreeg nog twee mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De eerste keer was dat in de 82e minuut. Zijn kopbal eindigde naast het Velsense doel. Acht minuten later startte Versteegen zijn loopactie vanaf zijn eigen helft. Twee zwarthemden konden hem niet stuitten. Uiteindelijk riep Benjamin van den Broek hem een halt toe. Tussen deze twee acties van Niek Versteegen door mocht in de 84e minuut Stefano Lilipaly een vrije trap nemen. Hij schoot het ronde speeltuig net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Toen vierde official Winkel het bord met de drie minuten extra speeltijd aan het publiek toonde, ontplofte de bank van de thuisclub bijkans. Trainer/coach Eric Meijers en zijn assistent Dennis Krijgsman waren het totaal niet eens met het aantal extra minuten. Dit akkefietje werd in de kiem gesmoord door de arbiter van dienst. Niet veel later floot de heer Bax voor het einde van de wedstrijd en bleef Telstar voor de vierde keer op rij ongeslagen.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Achilles’29: 1. Robbert te Loeke, 3. Barry Beijer, 5. Kenny Elders, 6. Eef van Riel (68e min. 19. Niek Versteegen), 7. Boy van de Beek, 8. Kursad Sürmeli (60e min. 11. Rick Hemmink), 10. Thijs Hendriks, 13. Jop van Steen, 15. Omid Popalzay, 18. Coen Gortemaker (85e min. 4. Mark Raterink) en 25. Daniel Ramezani. Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Mischa Boelens, 9. Brian Boogers, 14. Joey Dekkers, 17. Freek Thoone, 21. Migiel Zeller en 23. Dani Centen.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 9. Guyon Philips (79e min. 27. Joël Donald), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (46e min. 11. Denis Mahmudov), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki, 25. Oussama Zamouri en 26. Stefano Lilipaly (85e min. 3. Toine van Huizen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Thomas van den Houten, 8. Çağri Kodalak, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

Scoreverloop
30e min.​0-1 ​Stefano Lilipaly
56e min.​0-2​Guyon Philips
73e min​1-2​Niek Versteegen

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Bax
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Adriaans en J. de Vries
Vierde official: de heer T. Winkel

Gele kaarten
37e min.​Naoyuki Yamazaki
39e min.​Barry Beijer
42e min.​Liban Abdulahi
90e min.+2​Kenny Elders

Toeschouwers
1.432