Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint van NAC Breda

Telstar heeft drie punten aan het totaal toegevoegd. In het Rabobank IJmond stadion kreeg NAC Breda met 2-0 klop. Voor rust scoorde Stefano Lilipaly de 1-0. Na rust was invaller Liban Abdulahi succesvol voor de Witte Leeuwen. Mede door deze zege zijn de Velsenaren naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst geklommen.

Trainer/coach Michel Vonk miste naast de al langer geblesseerden Frank Korpershoek, Norair Mamedov en Calvin Valies ook de aan zijn achillespees geblesseerde Mohammed Ajnane. In de basis werd hij door Denis Mahmudov vervangen. Onder de lat keerde Wesley Zonneveld na een lichte hersenschudding terug. Boy de Jong nam weer plaats op de bank.
Bij tegenstander NAC Breda was trainer/coach Marinus Dijkhuizen de grote afwezige. Al zat de oefenmeester wel op de tribune. Hij zat een schorsing van één duel uit en werd door Rob Penders vervangen. De enige afwezige in het elftal van de Brabanders was de geblesseerde Jesse van Bezooijen.

Na een van beide ploegen aftastende beginfase was de eerste mogelijkheid om de score te openen voor de Brabanders. In de 9e minuut leed Telstar ter hoogte van het vijandelijke strafschopgebied balverlies. Via een razendsnelle counter kwam Cyriel Dessers aan de bal. Hij passte de bal naar Giovanni Korte. Zijn schot op het Velsense doel werd op het laatste moment geblokt met als resultaat een hoekschop. NAC Breda was dan wel veel aan de bal maar zonder echt gevaarlijk te worden. Uit het niets kwam Telstar in de 37e minuut aan de leiding. Op de linkerflank kwam Oussama Zamouri aan de bal. De bal uit zijn lage voorzet ging voorbij Jorn Brondeel en Shane O’Neill en werd door Stefano Lilipaly van dichtbij tegen het net geschoten, 1-0. Twee minuten later had het ook zomaar 2-0 kunnen staan toen Fabian Serrarens de bal voor gaf en Orhan Džepar de bal in één keer raakte. Het ronde speeltuig scheerde over de lat. Drie minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Manschot kreeg Stefano Lilipaly de kans om de score te verdubbelen. Na balverlies van NAC Breda en goed voorbereidend werk van Oussama Zamouri schoot de verdediger de bal hard naast het doel van Jorn Brondeel.

Na de verplichte vijftien minuten rust betraden twee ongewijzigde teams het veld. Ook nu had NAC Breda het meeste balbezit maar in het strafschopgebied ontbrak de echte overtuiging aan de kant van de ploeg van trainer/coach Rob Penders. In de 57e minuut kon Cyriel Dessers bijna profiteren van balverlies van de thuisclub. Een overmacht aan withemden op de rand van de zestien was voor de Belgische spits te veel. Zijn schot werd geblokt. Liban Abudlahi stond nog maar drie minuten in het veld toen hij door Benjamin van den Broek diep gestuurd werd. Zijn uithaal werd door Jorn Brondeel op fantastische wijze gekeerd. Twee minuten later waagde Mounir el Allouchi een doelpoging. Onderweg richting het doel werd zijn inzet van richting veranderd. Gelukkig zag Wesley Zonneveld dit gebeuren en met een snoekduik bracht hij redding. In de 86e minuut maakte Liban Abdulahi aan alle Velsense onzekerheid een einde. De bal uit een geweldige pass van Stefano Lilipaly werd door de invaller op juiste waarde geschat. De bal rolde via keeper Brondeel tergend langzaam over de doellijn, 2-0. In het resterende deel van de wedstrijd had Telstar weinig meer te duchten van de geelhemden. Na het laatste fluitsignaal van leidsman Manschot was het nog even nagenieten. Vanaf maandag staat de focus op het uitduel in Emmen gericht.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (71e min. 14. Liban Abdulahi), 21. Naoyuki Yamazaki (87e min. 8. Çağri Kodalak), 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (71e min. 27. Joël Donald) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tom Beissel, 3. Toine van Huizen, 5. Thomas van den Houten, 9. Guyon Philips, 12. Donny van Iperen, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden, 20. Boy de Jong en 30. Blake Horton.

NAC Breda: 26. Jorn Brondeel, 2. Fabian Sporkslede, 4. Kevin van Diermen (73e min. 15. Grad Damen), 5 Ashley Smith-Brown, 7. Giovanni Korte (63e min. 20. Thomas Agyepong), 8. Robbie Haemhouts (84e min. 21. Fisayo Adarabioyo), 9. Cyriel Dessers, 14. Olivier Rommens, 16. Brandon Barker, 27. Mounir el Allouchi en 29. Shane O’Neill. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Andries Noppert, 3. Arno Verschueren, 6. Gianluca Nijholt, 10. Jeff Stans, 11. Danny Verbeek, 12. Sven van der Maaten, 19. David Faupala, 23. Vinnie Vermeer en 28. Charni Ekangamene.

Scoreverloop
37e min.    1-0    Stefano Lilipaly
86e min.    2-0    Liban Abdulahi

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer J. Manschot
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Brondijk en J.D. Kleinjan
Vierde official: de heer A. Bos

Gele kaarten
05e min.    Olivier Rommens
67e min.    Jordy Tutuarima
79e min.    Benjamin van den Broek
83e min.    Fabian Sporkslede

Toeschouwers
2.601