Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint ook van FC Dordrecht

 

In een levendige wedstrijd bleef Telstar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ruperti aan de goede kant van de score. Na Jong FC Utrecht werd FC Dordrecht slachtoffer van de dadendrang van de Velsenaren. Door een doelpunt van Terell Ondaan in de eerste helft boekte Telstar voor de tweede keer op rij een nipte 1-0 overwinning.

Bij Telstar keerden Toine van Huizen en Senne Lynen weer terug in de basis na resp. de griep en een schorsing. Hun terugkeer ging ten koste van Elso Brito, afwezig met een hamstringsblessure, en Danny van Haaren. Ook Ahmad El Idrissi maakte weer deel uit van de selectie. Na een blessure startte hij vanaf de bank.

Voor aanvang van deze wedstrijd tussen de Vissenkoppen en Schapenkoppen werd Toine van Huizen gehuldigd. De verdediger speelde tegen FC Dordrecht zijn 150e competitieduel voor Telstar. Toine, van harte gefeliciteerd!

De eerste kans op een doelpunt was voor de bezoekers. Na een aftastende beginfase zette in de 8e minuut Jari Schuurman aan voor een solo en passeerde een aantal withemden. Op het laatste moment werd hem door Toine van Huizen een halt toegeroepen. Acht minuten verder was Terell Ondaan dicht bij de openingstreffer. De aanvaller schoot na een mooie Velsense aanval de bal net naast. In de 19e minuut kreeg Brandon Ormondo-Ottewill alle ruimte om langs de linkerflank op te komen. De bal uit zijn voorzet was te hoog voor de vrijstaande Joël Zwarts. Rond de 30e minuut zette Senne Lynen de bal voor. Terell Ondaan kreeg zijn schoen tegen het leer maar de bal vloog net naast. In de 36e minuut passte Maarten Peijnenburg de bal op Crysensio Summerville. De snelle aanvaller werd vanwege buitenspel niet teruggefloten. Wesley Zonneveld was op tijd zijn doel uit en redde fantastisch op de inzet van de ex-Feyenoorder. Twee minuten later was het wel raak. Aan de andere kant van het speelveld welteverstaan. Ahmad Mendes Moreira soleerde op links voorbij Antonio Stankov, Daniël Breedijk en Maarten Peijnenburg en rende op het doel van Peta Stoskovic af. Hij zag vanuit zijn ooghoek dat Terell Ondaan er nog beter voor stond. De huurling van FC Groningen speelde de bal naar Terell Ondaan. Op zijn schuiver was doelman Petar Stoskovic volstrekt kansloos: 1-0. Even later was Ahmad Mendes Moreira zelf dicht bij de 2-0. Zijn venijnige schot trof net aan geen doel.

In de tweede helft had de ploeg van trainer/coach Cláudio Braga weinig meer in te brengen. Telstar was de bovenliggende partij en kreeg een aantal geweldige kansen. Zo ook in de 49e minuut. Telstar was in de aanval. De bal werd op Sven van Doorm gespeeld. Hij stond er zelf goed voor om de bal op het vijandelijke doel te schieten. Hij verlegde het spel naar Ahmad Mendes Moreira. Hij schoot het ronde speeltuig tegen doelman Stoskovic aan. Zes minuten later zag Ahmad Mendes Moreira dat Petar Stoskovic wel erg ver voor zijn doel stond. Halverwege zijn eigen speelhelft waagde Ahmad Mendes Moreira een doelpoging. De lob bereikte door de straffe tegenwind niet het vijandelijke doel. Zestig tellen na de eerste wissel aan de kant van Telstar, Danny van Haaren voor Sven van Doorm, mocht Ahmad Mendes Moreira een corner nemen. De bal werd uit het Dordtse strafschopgebied weggewerkt. Het leder rolde voor de voeten van Anass Najah. Hij dacht niet na en haalde de trekker over. De bal zeilde over de deklat. Drie minuten later trapte Wesley Zonneveld de bal naar voren. De leren knikker werd door Anass Najah aangenomen. Met de bal aan zijn voeten rende hij een aantal meters richting het Dordtse doel. Zijn harde schot eindigde in het zijnet. Even later voorkwam Petar Stoskovic met een moeizame redding een tweede Velsense treffer. De dropkick van Toine van Huizen trof bijna doel. In de 77e minuut probeerde van wel heel ver Terell Ondaan zijn tweede goal van de avond te scoren. Zijn inzet van ver miste precizie. In de tegenaanval zette Crysensio Summerville de bal voor. Joël Zwarts zocht het doel veel en veel te hoog. Zeven minuten verder bereikte de bal via Melle Springer en Danny van Haaren Ahmad Mendes Moreira. Met een steekpass zette hij Adham El Idrissi vrij voor het Dordtse doel. Op het moment suprime liet de invaller de bal van zijn schoen springen. Drie minuten later stond Wesley Zonneveld weer aan de basis van een Velsense kans. De bal uit zijn uittrap ging over iedereen heen en bereikte Adham El Idrissi. In riante positie schoot hij de bal snoeihard naast de verkeerde kant van de paal. Eén minuut verder werd Adham El Idrissi door Frank Korpershoek diep gestuurd. Hij ging voor eigen succes terwijl naast hem twee withemden vrij stonden. Niet veel later was ook Ahmad Mendes Moreira te zelfzuchtig. Vanuit een onmogelijke positie schoot hij de bal richting het doel van Petar Stoskovic. Het leer ging ruim naast. In de drie minuten extra speeltijd was invaller Danny van Haaren twee keer dicht bij een bevrijdende tweede Velsense treffer. Twee keer faalde hij hopeloos. Gelukkig was FC Dordrecht vanavond niet bij machte om Telstar het vuur nader aan de schenen te leggen. Na ruim negentig minuten vond arbiter Ruperti het welletjes en was de tweede zege op rij voor Telstar een feit.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira (90e min. +1 23. Kick Groot), 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm (63e min. 14. Danny van Haaren), 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan (79e min. 34. Adham El Idrissi). Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Karim Rossi, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 25. Sven van der Maaten en 33. Elvio van Overbeek.

FC Dordrecht: 30. Petar Stoskovic, 2. Antonio Stankov (83e min. 12. Thomas Schalekamp), 3. Daniël Breedijk, 4. Maarten Peijnenburg, 5. Brandon Ormondo-Ottewill, 7. Crysensio Summerville, 8. Renny Smith, 16. Thijs Timmermans, 18. Jari Schuurman (78e min. 23. Bo Breukers), 19. Jeremy Cijntje (75e min. 10. Simon Power) en 24. Joël Zwarts. Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Thomas Kok, 14. Lewis Montsma, 15. Dwayne Green, 30. Bryan Janssen en Amin Jeddaoui.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Ruperti
assistent-scheidsrechters: de heren B. Persoon en J. Waleveld
vierde official: de heer W. Wiersma

Scoreverloop
38e min. 1-0 Terell Ondaan

Gele kaarten
52e min. Antonio Stankov
57e min. Renny Smith
57e min. Ahmad Mendes Moreira
78e min. Rodny Lopes Cabral

Toeschouwers
1.792