Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint ook in Oss

Telstar heeft zijn tweede winstpartij geboekt. In Oss werd de plaatselijk FC met 0-2 verslagen. Het venijn zat aan het begin en aan het einde van dit duel. Dat waren de momenten dat de zwarthemden scoorden. Het enige smetje aan de kant van de Velsenaren was de rode kaart voor invaller Çağri Kodalak.

Trainer/coach Michel Vonk moest het in Oss nog altijd doen zonder de geblesseerden Blake Horton, Toine van Huizen, Frank Korpershoek en Calvin Valies. Bij hen voegde zich deze week Fabian Serrarens. Aan het duel met Helmond Sport hield hij liesklachten over. Bij tegenstander FC Oss heeft trainer/coach François Gesthuizen al langere tijd niet de beschikking over de geblesseerden Thijs van Pol en Kars Vierwind. De oefenmeester had twee wijzigingen in zijn basiself toepast na de 3-0 nederlaag tegen MVV Maastricht. Nassir El Aissati en Lorenzo Pique moesten plaatsmaken voor resp. Joep van den Ouweland en Dominique Kivuvu.
Dominique Kivuvu zegt u. Waar heb ik die naam nog meer gehoord? Juist bij Telstar! Tijdens het seizoen 2005/’06 maakte hij op 18-jarige leeftijd voor Telstar zijn debuut in het betaald voetbal. Na 12 competitiewedstrijden werd hij door N.E.C. Nijmegen ingelijfd. Na vier seizoenen in Nijmegen actief te zijn geweest, koos de middenvelder voor het avontuur. Hij speelde in Roemenië, Zweden en Angola voordat hij dit seizoen onder contract in Oss staat.

Telstar kende in Oss een droomstart. Na drie minuten kwamen de Velsenaren op voorsprong. Vanaf de linkerflank schoot Oussama Zamouri de bal het strafschopgebied in. Dominique Kivuvu en Mohammed Ajnane gingen het kopduel aan. Het ronde speeltuig belandde onfortuinlijk op de arm van de Osse verdediger. Scheidsrechter Van der Eijk, hij floot zijn tweede duel in het betaald voetbal, was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Mohammed Ajnane schoot vanaf elf meter onberispelijk raak: 0-1. Na deze vroege voorsprong kreeg Telstar een aantal mogelijkheden om binnen een tijdbestek van tien minuten de score naar een hoger plan te tillen, maar Guyon Philips en Crescendo van Berkel hadden het geluk niet aan hun zijde. Eerstgenoemde werd wegens vermeend buitenspel teruggefloten toen hij met de bal aan zijn schoenen op een leeg doel afrende. Van Berkel werd door Dominique Kivuvu buiten de zestien een halt toegeroepen op het moment dat de verdediger vrije baan naar Xavier Mous had. In de 10e minuut vuurde Dennis Janssen een schot op het Velsense doel af. De bal werd onderweg lichtjes van richting veranderd en vloog naast. Na twintig minuten liet Stefano Lilipaly een schot los op het Osse doel. Keeper Mous keerde zijn inzet. Twee minuten later zette Mohammed Ajnane met een heerlijke pass diezelfde Lilipaly aan het werk. De Osse goalie was een fractie eerder bij de bal dan Stefano Lilipaly. In de 32e minuut veroverde Liban Abdulahi de bal. De middenvelder ging een combinatie met Oussama Zamouri aan. Abdulahi ontving het leer op het juiste moment terug en haalde uit. Zijn schot ging richting de bovenhoek waar Xavier Mous nog net zijn vingertoppen tegen de bal kreeg. In het laatste deel van de eerste helft kreeg de thuisclub nog één kans op de gelijkmaker. Door het uitglijden van Jordy Tutuarima kreeg Boban Lazic de mogelijkheid om een medespeler te vinden. In de zestien liepen Fatih Kamaci en Dennis Janssen elkaar zodanig in de weg dat Janssen een rollertje plaatste. De bal werd een makkelijke prooi voor doelman Zonneveld.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers uit Velsen-Zuid. In de vijftigste minuut nam Mohammed Ajnane een vrije trap op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel. Zijn inzet verdween op het dak van het Osse doel. Zestig tellen later werd Boban Lazic diep gestuurd. Voor de Velsense verdediging was hij op dat moment ongrijpbaar. Hij liep op Wesley Zonneveld af. De goalie voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker. In de 55e minuut werd de lichtgeblesseerde Oussama Zamouri naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Çağri Kodalak. Deze invaller speelde geen gelukkige wedstrijd. Vijf minuten na zijn invalbeurt kreeg hij de gele kaart. Zijn eerste van de avond. Met nog dertig minuten op mijn mobiel, de stadionklok had er in de 8e minuut de brui eraan gegeven, ging het Osse publiek zich achter hun favorieten scharen. Deze aanmoedigingen gaven de rood/witte formatie vleugels. Telstar werd op eigen helft teruggedrongen en de thuisclub kreeg in het verdere verloop van het tweede bedrijf wat kansjes, maar deze waren niet aan Tom Boere en Fatih Kamaci besteed. Trainer/coach François Gesthuizen probeerde met drie aanvallende wissels het tijd nog te keren, maar verder dan een kans voor invaller Falkenstein kwam de thuisclub niet. Ook niet toen Çağri Kodalak tegen zijn tweede gele kaart aanliep en zeven minuten voor tijd mocht inrukken. Met een ongelukkige actie op de helft van FC Oss blesseerde hij Ayrton Statie zodanig dat de vleugelverdediger door de medische staf van het veld gedragen werd. Ook FC Oss moest met tien man verder. Er was reeds drie keer gewisseld. Vier minuten voor het eindsignaal van arbiter Van der Eijk werd het zelfs nog 0-2. Floris van der Linden bleef in een duel om de bal met Rick Stuy van den Herik op de been en legde ook Jochem Jansen in de luren. De spits had zelf een doelpoging kunnen wagen maar legde op tijd de leren knikker breed naar Stefano Lilipaly. Van dichtbij schoot hij de 0-2 tegen de touwen. In de acht minuten resterende speeltijd, inclusief vier minuten extra, gebeurde er voor beide doelen niets meer zodat de eerste uitzege voor Telstar een feit was.
STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Oss: 1. Xavier Mous, 4. Dominique Kivuvu, 5. Ayrton Statie, 6. Joep van den Ouweland (82e min. 19. Justin Mathieu), 7. Istvan Bakx (64e min. 16. Jorzolino Falkenstein), 8. Rick Stuy van den Herik, 9. Tom Boere, 10. Fatih Kamaci (71e min. 23. Richard van der Venne), 11. Boban Lazic, 17. Jochem Jansen en 18. Dennis Janssen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Lorenzo Pique, 12. Dean van der Sluys, 20. Ronald Koeman jr., 22. Nassir El Aissati en 25. Jordi Balk.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 9. Guyon Philips (66e min. 19. Floris van der Linden), 10. Mohammed Ajnane (84e min. 12. Donny van Iperen), 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (55e min 8. Çağri Kodalak) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tom Beissel, 11. Denis Mahmudov, 18. Edo Knol, en 20. Boy de Jong.

Scoreverloop
03e min.​0-1​Mohammed Ajnane (pen.)
86e min​0-2​Stefano Lilipaly

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. van der Eijk
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en P.J. Inia
Vierde official: de heer J.W.M. van der Laan

Gele kaarten
59e min.​Çağri Kodalak
83e min.​Çağri Kodalak

Rode kaart
83e min.​Çağri Kodalak​ (twee keer geel)

Toeschouwers
1.989