Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint met 4-0 van MVV

Telstar heeft dit seizoen niet zo eenvoudig de drie punten in de wacht gesleept als tegen MVV Maastricht. Door goals van Marko Maletic 2x, Tarik Tissoudali en Rafael Uiterloo werd het team van trainer/coach Ron Elsen met speels gemak op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Er werden deze vrijdag wat feestjes gevierd bij Telstar. Ten eerste: voor de komende vijf jaar is Rabobank IJmond de naamgever van het Telstar Stadion. Ten tweede: lanceerde Telstar een nieuwe website. Ten derde: de sponsorruimte Witte Leeuwen Kooi heeft een ware metamorfose ondergaan. Ten vierde: Telstar boekte een uitermate belangrijke en simpele zege op MVV Maastricht. Het kon niet op!

Tot aan de 1-0 was er voor beide doelen nog weinig gebeurd. Daar kwam in de 9e minuut verandering in. Uit een voorzet van Benjamin van den Broek kwam de bal bij Marko Maletic. De spits was voor zijn directe tegenstander gekropen en schoot de bal voorbij doelman Jo Coppens tegen de touwen: 1-0. Dit doelpunt had Telstar net nodig. Dit deed de spelers goed. Naar mate de wedstrijd vorderde zag je het vertrouwen groeien. Twee minuten later had de 2-0 op het scorebord moeten staan, maar de thuisclub kreeg de bal niet over de doellijn. Weer twee minuten verder werd de bal uit een vrije trap van Tim Keurntjes door Bryan Ottenhoff ingekopt. Zijn kopbal werd net voor de doellijn gekeerd. In de rebound kopte Crescendo van Berkel het leer recht in de handschoenen van Jo Coppens. In de 16e minuut was een opstootje tussen Stef Peeters en Stefano Lilipaly de aanleiding dat scheidsrechter Mulder even het spel neerlegde. Na de situatie goed te overzien hebben gaf hij beide boosdoeners een gele kaart. Negen minuten stond wel de 2-0 op het scorebord. De bal belandde uit een heerlijke voorzet van Fabian Serrarens bij Marko Maletic. Hij troefde Kjell Knops af en schoot fantastisch raak: 2-0. Een doelpunt uit het boekje. Tot aan het rustsignaal van arbiter Mulder was Telstar de bovenliggende partij maar vergat de score naar een hoger plan te tillen.

Na rust kwam daar verandering in. Zeven minuten na de hervatting had Stefano Lilipaly uit een rechtstreeks genomen vrije trap de 3-0 op zijn schoen. De redding van Jo Coppens was formidabel. Hij voorkwam met een geweldige redding richting de bovenhoek de derde Velsense treffer. Twee minuten later was het wel raak. Op links kreeg Tim Keurntjes de bal aangespeeld. Hij speelde de leren knikker naar Tarik Tissoudali. In het vijandige strafschopgebied dolde hij een aantal Maastrichtenaren of zij er niet stonden en haalde daarna doeltreffend uit: 3-0. Twee minuten later schoot Marko Maletic vanaf de stip niet raak. Hij trof keihard het houtwerk boven doelman Coppens. De aanleiding tot deze penalty was dat de aanvaller op de achterlijn staande een aantal zwarthemden met een kluitje het riet instuurde en uiteindelijk aan zijn shirt getrokken werd. Een terechte strafschop die niet in een doelpunt omgezet werd. In het resterende deel van de tweede helft kreeg Telstar, in de persoon van Tarik Tissoudali, Marko Maletic en Benjamin van den Broek voldoende kansen om de score te verhogen, maar allen faalden in de afwerking. In de 83e minuut bepaalde Rafael Uiterloo de eindstand op 4-0. De invaller werd in het vijandelijke strafschopgebied gehaakt door Stef Peeters. Deze actie leverde de Maastrichter aanvoerder zijn tweede gele kaart van de avond op en Telstar een tweede strafschop. Na wat gekissebis wie de penalty mocht nemen, faalde Rafael Uiterloo vanaf de stip niet: 4-0. En daar bleef het bij.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten (82e min. 15. Jordy Tutuarima), 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens (82e min. 11. Rafael Uiterloo), 8. Tim Keurntjes, 9. Marko Maletic, 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali, 23. Crescendo van Berkel en 26. Stefano Lilipaly (88e min. 10. Mohammed Ajnane). Wel op de bank maar niet ingevallen: Anthony Correia, 18. Edo Knol, 24. Calvin Valies en 30. Blake Horton.

MVV Maastricht: 39. Jo Coppens, 3. Hawbir Moustafa, 4. Kjell Knops, 5. Steven Perreira, 6. Ricardo Ippel (76e min. 19. Shermar Martina), 7. Santiago Palacios (46e min. 9. Thomas Verheydt), 8. Luca Polizzi (74e min. 24. Henry Odutayo), 10. Stef Peeters, 11. Jordy Croux, 21. Emrullah Güvenç en 25. Daryl Werker. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Mattijs Branderhorst, 12. Jarne Vrijsen, 14. Alessandro Ciranni en 18. Shermaine Martina.

Scoreverloop
09e min.​1-0​Marko Maletic
25e min.​2-0​Marko Maletic
54e min.​3-0​Tarik Tissoudali
56e min.​XXX​Marko Maletic schiet penalty op lat
83e min.​4-0​Rafael Uiterloo (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechter: de heren J.M. de Smalen en M. Adriaans
Vierde official: de heer F. van den Elzen

Gele kaarten
16e min.​Stef Peeters
16e min.​Stefano Lilipaly
21e min.​Ricardo Ippel
26e min.​Jordy Croux
36e min.​Bryan Ottenhoff
58e min.​Crescendo van Berkel
71e min.​Frank Korpershoek
83e min.​Stef Peeters

Rode kaart
83e min.​Stef Peeters (twee keer geel)

Toeschouwers
2.063