Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint in spektakel van koploper NEC

Dit seizoen staan de wedstrijden van Telstar garant voor veel doelpunten. Ook in het thuisduel tegen N.E.C. Nijmegen was hier sprake van. De Velsenaren bleven met 3-2 aan de goede kant van de score. Met deze overwinning revancheerden de withemden zich voor de nederlagen tegen RKC Waalwijk en Jong PSV en zijn ze weer terug te vinden op de vierde plaats in de Jupiler League.

Wat informatie vooraf. Trainer/coach Mike Snoei kon vanwege zijn rode kaart tegen Jong PSV geen beroep doen op Rodny Lopes Cabral. Zijn logische vervanger was Shaquill Sno. Jasper van Heertum en Gerson Rodrigues verloren hun basisplaatsen ten faveure van Donny van Iperen en Andrija Novakovich. Bij tegenstander N.E.C. Nijmegen was de licht aan zijn rug geblesseerde Arnout Groeneveld vervangen door Steeven Langil.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Graaf probeerde het team van trainer/coach Adrie Bogers het spel te maken. Binnen dertien minuten kregen achtereenvolgend Mohamed Rayhi, Gregor Breinburg en Ferdi Kadioglu een mogelijkheid om de score te openen. Allen faalden in de afwerking. Na een kwartier nam Telstar het initiatief over en was de eerste kans een feit. Overigens met dank aan keeper Joris Delle. Hij verwerkte een terugspeelbal zo slecht dat de leren knikker via het lichaam van Melvin Platje tegen de paal caramboleerde. Tien minuten later werd een doelpunt van Telstar vanwege buitenspel afgekeurd. Tot aan de rust golfde het spel op en neer. De beste kans in deze periode was voor Mohamed Rayhi. Na een goede combinatie met Ferdi Kadioglu stifte hij de bal op de kruising.

Na de verplichte theepauze schakelde Telstar een tandje bij. De Nijmegenaren wisten zich geen raad met de felheid in de duels van de withemden. Deze speelwijze resulteerde in de 59e minuut in een voorsprong. De bal uit een vrije trap van Mohammed Osman werd door de bezoekers slecht weggewerkt. Mohamed Hamdaoui pikte de bal op en schoot het leer in. Zijn schot werd gekraakt. Het ronde speeltuig rolde voor de voeten van Toine van Huizen. De verdediger dacht niet na, draaide om zijn as en haalde verwoestend uit. Via de lat plofte de bal in de bovenhoek tegen de touwen: 1-0. Negen minuten later zette Mohammed Osman de 2-0 op het scorebord. Vanaf een meter of 35 waagde hij een poging. Doelman Joris Delle hoorde de bal alleen maar langs hem heen suizen: 2-0. Telstar kon niet lang van deze voorsprong genieten. Een struikelpartij van Frank Korpershoek die in zijn val Anass Achahbar meenam werd in de 72e minuut door de leidsman beloond met een penalty. Invaller Anass Achahbar nam zelf plaats achter de bal. Keeper Rody de Boer dook naar de goede hoek maar was kansloos: 2-1. Zeven minuten later maakte Sven Braken net buiten de zestien een overtreding op Shaquill Sno. Scheidsrechter Van de Graaf liet doorspelen. Een paar tellen later lag de bal achter Rody de Boer. Door diezelfde Sven Braken: 2-2. Telstar zette weer aan om de wedstrijd alsnog tot een goed einde te brengen. Zo geschiedde …. In de 83e minuut kwamen in het Nijmeegse strafschopgebied Andrija Novakovich en Ted van de Pavert met elkaar in botsing. Ook nu liet de arbiter doorspelen. Deze keer schoot Telstar de bal niet over de zijlijn voor een blessurebehandeling. Dat had N.E.C. Nijmegen bij de gelijkmaker namelijk ook niet gedaan. In de zestien soleerde Andrija Novakovich voorbij Calvin Verdonk, Gregor Breinburg en Wojciech Golla. Hij schoot op doel. Zijn schot werd geblokt en rolde voor de voeten van Melvin Platje. Van dicht bij tikte hij de winnende treffer achter Joris Delle: 3-2. Vervolgens rende een te enthousiaste Mike Snoei het veld in om dit doelpunt met zijn spelers te vieren. Dit viel bij de arbitrage niet in goede aarde. Voor deze actie werd de trainer/coach naar de tribune verwezen. Dit mocht de pret niet drukken. De heer Van de Graaf trok maar liefst vijf minuten extra speeltijd bij. Echter gescoord werd er niet meer.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Shaquill Sno, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (81e min. 15. Anass Najah), 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (88e min. 4. Jasper van Heertum). Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Gerson Rodrigues, 13. Oussama Zamouri, 14. Junior Toretta, 16. Sven van der Maaten, 17. Leo Johnson, 18. Edo Knol en 19. Floris van der Linden.

N.E.C. Nijmegen: 28. Joris Delle, 2. Guus Joppen (51e min. 22. Michael Heinloth), 4. Ted van de Pavert, 5. Calvin Verdonk, 6. Mart Dijkstra, 14. Wojciech Golla, 16. Ferdi Kadioglu, 17. Steeven Langil (69e min. 9. Anass Achahbar), 19. Sven Braken, 20. Mohamed Rayhi (64e min. 45. Segun Owobowale) en 34. Gregor Breinburg. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Jordan Larsson, 8. Kevin Jansen, 10. Joey Sleegers, 21. Jari Schuurman, 23. Marco van Duin, 24. Janio Bikel, 25. Michael den Heijer, 26. Maarten Faes en 30. Frank Sturing.

Scoreverloop
59e min. 1-0 Toine van Huizen
68e min. 2-0 Mohammed Osman
72e min. 2-1 Anass Achahbar (pen.)
79e min. 2-2 Sven Braken
83e min. 3-2 Melvin Platje

Arbitrage
scheidsrechter: de heer RE. van de Graaf
assistent-scheidsrechters: de heren R.H. Langeland en Y.R. Weterings
vierde official: de heer R.N. de Cock

Gele kaarten
32e min. Wojciech Golla
50e min. Mart Dijkstra
57e min. Frank Korpershoek
61e min. Mohamed Hamdaoui

Rode kaart
84e min. Trainer/coach Mike Snoei wordt naar de tribune gestuurd

Toeschouwers
2.563