Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint doelpuntenfestijn in Helmond

Telstar kan terugkijken op een mooie avond in Helmond. Ondanks een hele moeilijke avond werden de punten meegenomen: 3-4 voor de Witte Leeuwen.

De beginfase kenmerkte zich door twee aftastende ploegen.  Helmond Sport nam wel het initiatief, maar was duidelijk bedacht op de snelle uitbraken van de Witte Leeuwen. Bij de eerste mogelijkheid van Telstar was het jubilaris Benjamin van den Broek, hij speelde zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal, die de bal vanaf randje zestien knap binnenschoot. Zo zette hij Telstar na 17 minuten op voorsprong. Amper bekomen van de schrik deed  Helmond Sport direct iets terug. Thomassen frommelde zich op mooie wijze langs meerdere Witte Leeuwen en werkte tussen de benen van keeper Boy de Jong de bal binnen: 1-1.

Helmond Sport nam direct het initiatief om op voorsprong te komen. Telstar stond grote tijd onder druk, en het was te danken aan het falende afwerken dat de stand lang gelijk bleef. Toch werd het vlak voor rust 2-1 voor de thuisploeg. Zeldenrust kon gemakkelijk tussen de twee centrale verdedigers in worden aangespeeld. Hij stuitte eerst nog op de goed uitgekomen Boy de Jong, maar in tweede instantie was ook hij kansloos en zette de aanvaller de ruststand op het bord.

In de rust zette Michel Vonk zijn ploeg op scherp. Hij bracht Donald en Dzepar voor Abdulahi en Van der Linden. Hoewel Helmond Sport de tweede helft startte met een grote kans voor Thomassen, was het Telstar wat als eerste scoorde. Fabian Serrarens speelde zichzelf goed vrij, en via de hand van de keeper werkte hij de bal vanaf rechts binnen: 2-2! Telstar nam het initiatief over en het was, ópnieuw, Benjamin van den Broek die een doelpunt maakte. Beelden moeten uitwijzen of het bewust was, of dat de bal getoucheerd werd, maar de bal ging fenomenaal over de doelman heen: 2-3 voor Telstar. Wat een start van de tweede helft.

Helmond Sport reageerde direct en trok vol ten aanval. Met name via de lucht werden de spitsen veelvuldig gevonden, maar nimmer werd Boy de Jong echt op de proef gesteld bij deze acties. Mo Ajnane zette namens Telstar goed door op de linkerflank. Zijn voorzet vond Serrarens die leep de bal achter de doelman werkte: 2-4, wat een weelde!

Voor Helmond Sport het startschot om alles of niets te spelen. al snel bracht Thomassen de spanning terug. Hij leek in een kansloze positie te verkeren, maar draaide goed weg en liet doelman de Jong met een leep balletje kansloos: 3-4 en de spanning terug. Helmond Sport probeerde het nog wel, doken een aantal keer gevaarlijk op voor het doel, maar Telstar bleef overeind. De 3-4 overwinning is daarmee een feit. Een prachtige prestatie!

Vrijdag wacht voor Telstar de énorm belangrijke thuiswedstrijd tegen Achilles’29. U bent daar toch ook bij?