Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar wint cultclash!

Na de 3-2 zege op De Graafschap gaat Telstar de winterstop in als vierde van de Jupiler League. Wie had dit bij aanvang van het seizoen 2017/’18 gedacht? Ik in ieder geval niet. De cultclash tegen de Superboeren leek in 2-2 te eindigen, maar daar dacht Melvin Platje duidelijk anders over. In de slotfase schoot hij zijn club naar de drie punten.

Telstar begon sterk aan het duel tussen beide cultclubs. In de 4e minuut werd over de linkerflank goed gecombineerd. Uiteindelijk kwam de bal bij Jerdy Schouten. Met een gekruld schot schoot hij de bal net naast. Twee minuten later scoorde Andrija Novakovich. De arbitrage keurde zijn treffer niet voor akkoord. De huurling van Reading FC stond op het moment van de balaanname een paar millimeters buitenspel. In de 11e minuut was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Anthony van den Hurk kreeg te veel ruimte van Jasper van Heertum. Op zijn schot van buiten het strafschopgebied was doelman Rody de Boer kansloos: 0-1. Zes minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Uit een vrije trap van Mohammed Osman kopte Andrija Novakovich via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen: 1-1. In het resterende deel van het eerste bedrijf kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden. In de 33e minuut schoot Mohammed Osman de bal uit een vrije trap over de blauw/witte muur. Het ronde speeltuig scheerde over de lat. Drie minuten later probeerde Bart Straalman het van afstand. Zijn inzet werd door Rody de Boer gevangen. Even later kapte Anthony van den Hurk zijn tegenstander Jasper van Heertum uit en schoot op het Velsense doel. De bal eindigde net naast de paal en tegen de reclameborden.

In de tweede helft ging de wedstrijd lang gelijk op. In de 53e minuut passte Rodny Lopes Cabral de bal op zijn clubtopscorer. Andrija Novakovich maakte zich tussen een aantal Doetinchemmers knap vrij, wipte de bal op en schoot het leer in. Keeper Bednarek kreeg met moeite zijn schot onder controle. Zeven minuten verder ging Melvin Platje de fout in. De aanvaller speelde de bal te kort terug op Rody de Boer. Een Superboer onderschepte de bal en leek op weg naar 1-2. Met een geweldige sliding voorkwam Rodny Lopes Cabral erger. In de 63e minuut kwam Telstar op 2-1. Melvin Platje krulde vanaf de rand van de zestien de bal op de paal. Via de rug van Filip Bednarek sprong de bal op de lat en het veld weer in. Als enige reageerde Andrija Novakovich op de terugspringende bal. Met een kopbal zette hij zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Telstar kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. De mooiste kans was voor Melvin Platje. In de 69e minuut zette Mohamed Hamdaoui met een fabuleus hakje Melvin Platje aan het werk. Zijn schot spatte op de lat uiteen. In de 85e minuut schoot Mark Diemers de bal uit een vrije trap in de witte muur. De rebound was niet aan ex-Telstarspeler Daryl van Mieghem besteed. Hij schoot de bal recht in de handschoenen van Rody de Boer. Zestig tellen later schoot een oud-Telstarspeler wel raak. Invaller Fabian Serrarens schoot van ver en via de paal de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Telstar zette nog één keer aan om de eerste competitiehelft met winst af te sluiten. En zo geschiedde ….. Uit een hoekschop van Mohammed Osman dacht Melvin Platje niet na. Hij nam de bal op zijn schoen en schoot de bal laag en hard voorbij Filip Bednarek: 3-2. Het was nog even billen knijpen voor het thuispubliek. Na ruim 90 minuten hield Telstar ook deze drie punten in het Rabobank IJmond Stadion. Het bleef nog lang onrustig in Velsen-Zuid …..
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich (82e min. 20. Anass Najah), 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje en 47. Mohamed Hamdaoui (70e min. 15. Shaquill Sno). Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Gerson Rodrigues, 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 23. Junior Toretta.

De Graafschap: 1. Filip Bednarek, 2. Bart Straalman (74e min. 13. Sjoerd Ars), 3. Kevin van Diermen, 4. Lars Nieuwpoort (46e min. 8. Tim Receveur), 5. Jordy Tutuarima, 9. Anthony van den Hurk, 10. Mark Diemers, 11. Daryl van Mieghem, 15. Andrew Driver, 20. Youssef El Jebli (82e min. 22. Fabian Serrarens) en 23. Sven Nieuwpoort. Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Robert Klaasen, 7. Elvio van Overbeek, 14. Tim Keurntjes, 16. Jordy Rondeel, 18. Agil Etemadi en 44. Rannick Schoop.

Scoreverloop
11e min.​0-1​Anthony van den Hurk
17e min.​1-1​Andrija Novakovich
63e min.​2-1​Andrija Novakovich
86e min.​2-2​Fabian Serrarens
88e min.​3-2​Melvin Platje

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
assistent-scheidsrechters: de heren F.H.J. Jansen en M. Strijker
vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Gele kaarten
34e min.​Jasper van Heertum
41e min.​Bart Straalman
54e min.​Youssef El Jebli
61e min.​Elso Brito
62e min.​Andrew Driver

Toeschouwers
2.736