Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar weet seizoen in eigen huis niet winnend af te sluiten

Telstar heeft het seizoen 2018/’19 voor eigen publiek niet winnend kunnen afsluiten. De Witte Leeuwen bleven tegen FC Volendam op 1-1 steken. Na dit gelijkspel en de winst van Almere City FC is het seizoen voor Telstar over. Op één duel na dan. Vrijdag wacht nog het duel in Eindhoven tussen Jong PSV en de withemden. Dit duel wordt slechts een prestige strijd.

Bij Telstar moest trainer/coach Mike Snoei noodgedwongen één wissel toepassen in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (4-0). Op de laatste training voorafgaande aan het duel tegen het andere oranje waren Toine van Huizen en Terell Ondaan met de hoofden tegen elkaar gebotst. Beide spelers werden met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. Verdediger Van Huizen en aanvaller Ondaan moesten zich laten hechten aan wonden boven de oogkas. Toine van Huizen kon echt niet spelen. In de verdediging nam Donny van Iperen de positie van hem in. Bij FC Volendam had trainer/coach Hans de Koning geen basisplaats voor oud-Telstarspeler Paul Kok. In de spits werd hij door Rodney Antwi vervangen. Ook keeper Jordi van Stappershoef was naar de bank verwezen. In de goal stond Nordin Bakker.

Telstar begon goed aan de vissersderby. Er werd met veel druk naar voren gespeeld. In de eerste tien minuten was Ahmad Mendes Moreira dicht bij de openingstreffer. Hij had het vizier nog niet op scherp staan. Even later was namens FC Volendam Anthony Berenstein gevaarllijk. Zijn schot vloog over het doel van Sven van der Maaten. In de 23e minuut maakte keeper Nordin Bakker het zichzelf lastig. Hij ging aan de wandel met de leren knikker. Hij had niet op Terell Ondaan gerekend. Voor de Volendammer liep deze actie met een sisser af. Zestig seconden later zette Sven van Doorm een combinatie in het hart van de Volendamse defensie op. Zijn schot werd door Nordin Bakker uit de benedenhoek getikt. Even later prijkte wel de 1-0 op het scorebord. Een lange bal van Senne Lynen eindigde bij Terell Ondaan. Met een goede individuele actie zorgde hij er voor dat hij alleen voor de keeper kwam. Hij bleef beheerst en schoof het leer in de verre hoek binnen: 1-0. Telstar leek door te drukken, maar kwam niet tot grote kansen. Gaandeweg nam FC Volendam het heft in handen. De 1-1 vlak voor rust, uit een voorzet van Gijs Smal kopte Rodney Antwi raak, was terecht.
FC Volendam keerde scherp terug uit de kleedkamer en had het beste van het spel in de tweede helft. Goalie Sven van der Maaten moest een aantal keer handelend optreden om erger te voorkomen. Met name Rodney Antwi bleek een flinke opgaaf voor de verdedigers van Telstar. Aan de andere kant van het speelveld waren Terell Ondaan en Ahmad Mendes Moreira dicht bij de 2-1 maar zij faalden in de afwerking. In de slotfase was Senne Lynen met een kopbal dicht bij de overwinning. Een geweldige redding van Nordin Bakker voorkwam dit. Na ruim negentig minuten vond scheidsrechter Gerrets het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 25. Sven van der Maaten, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen (58e min. 4. Jasper van Heertum), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira, 15. Anass Najah, 29. Sven van Doorm (76e min. 7. Dylan Mertens), 30. Melle Springer (67e min. 34. Adham El Idrissi) en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Karim Rossi, 11. Shaquill Sno, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot en 33. Elvio van Overbeek.

FC Volendam: 1. Nordin Bakker, 2. Robin Schouten, 3. Marco Tol, 4. Darryl Bäly, 5. Gijs Smal, 6. Kevin Visser, 7. Nick Doodeman, 8. Joey Veerman (76e min. 18. Boy Deul), 9. Rodney Antwi, 10. Anthony Berenstein en 11. Derry John Murkin. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Mike Eerdhuijzen, 13. Ties Evers, 14. Paul Kok, 15. Mohamed Betti, 16. Barry Lauwers, 17. Gerry Vlak, 19. Martijn Kaars, 20. Cas Peters en 22. Jordi van Stappershoef.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
assistent-scheidsrechters: de heren R. van Marrewijk en D. Zijlstra
vierde official: de heer V.S. Ris

Scoreverloop
26e min. 1-0 Terell Ondaan
42e min. 1-1 Rodney Antwi

Gele kaart
79e min. Senne Lynen
90e min. Boy Deul

Toeschouwers
2. 514