Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar weet geen punten te behalen in Amsterdam

Telstar zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook tegen Jong Ajax konden de Velsenaren het niet bolwerken. Met als gevolg de derde nederlaag op rij, 2-1.

In vergelijking met het doelpuntrijke thuisduel tegen Almere City FC had trainer/coach Michel Vonk een tweetal wijzigingen in zijn basisformatie aangebracht. Bryan Ottenhoff keerde terug na een schorsing en verving de aan zijn lies geblesseerde Tom Beissel. Naoyuki Yamazaki kreeg de voorkeur boven Oussama Zamouri.

Telstar begon goed aan dit duel. In de eerste tien minuten waren Denis Mahmudov, een aantal keren, en Orhan Džepar dicht bij de openingstreffer. Beide hadden het geluk niet aan hun zijde. Naarmate het eerste bedrijf vorderde nam Jong Ajax het initiatief over. Echt gevaarlijk werden de Amsterdammers niet. Pelle Clement en Anwar El-Ghazi waagden wel een poging. Beide keren stond Wesley Zonneveld goed opgesteld. In de 24e minuut zette Liban Abdulahi zijn directe tegenstander Damil Dankerlui op het verkeerde been en haalde verwoestend uit. De bal verdween net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Gerrets, de arbitrage speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van oud-scheidsrechter Leo van der Kroft, haalde Frenkie de Jong onverwacht uit. De redding van doelman Zonneveld mocht er zijn. Eén minuut later was het wel raak. Anwar El-Ghazi ging op links het avontuur aan. Zijn inzet plofte via de onderkant van de lat achter Wesley Zonneveld, 1-0. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Orhan Džepar de bal niet weg uit zijn eigen verdediging. Met een lob verschalkte Frenkie de Jong de Velsense goalie, 2-0.

In de rust paste trainer/coach Michel Vonk zijn tweede wissel toe. Vlak voor rust moest Toine van Huizen geblesseerd het veld af. Zijn vervanger werd Thomas van den Houten. Nu bleef Orhan Džepar in de kleedkamer achter en werd door Oussama Zamouri vervangen. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Anwar El-Ghazi. Na goed voorbereidend werk van Pelle Clement schoot hij in riante positie het ronde speeltuig ruim naast. Twee minuten later kwam Telstar terug in de wedstrijd. Invaller Zamouri bereikte Denis Mahmudov. De aanvaller lag op snelheid en passeerde met een schuiver Tim Krul, 2-1. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg invaller Fabian Serrarens een goede kans. In de 77e minuut kreeg hij op de rand van de vijandelijke zestien de bal van Joël Donald aangespeeld. Zijn schot zeilde over de deklat. In de slotfase trok Telstar meer en meer ten aanval. Echter Jong Ajax was de meest gevaarlijke ploeg. Vooral, en gelukkig voor Telstar, Anwar El-Ghazi had zijn vizier niet meer op scherp staan. Na 93 minuten vond scheidsrechter Gerrets het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong AFC Ajax: 1. Tim Krul, 2. Deyovaisio Zeefuik, 3. Terry Lartey Sanniez (66e min. 17. Mauro Savastano), 4. Leon Bergsma, 5. Damil Dankerlui, 6. Carel Eiting, 7 Anwar El-Ghazi, 8. Pelle Clement (71e min. 15. Noussair Mazraoui), 9. Ezra Walian (78e min. 20. Kaj Sierhuis), 10. Frenkie de Jong en 11. Justin Kluivert. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Peter Leeuwenburgh, 16. Markus Bay, 18. Dani de Wit en 19. Danilho Doekhi.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 3. Toine van Huizen (43e min. 5. Thomas van den Houten), 4. Bryan Ottenhoff, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima (56e min. 7. Fabian Serrarens), 17. Orhan Džepar (45e min. 25. Oussama Zamouri), 21. Naoyuki Yamazaki, 23. Crescendo van Berkel en 27. Joël Donald. Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Frank Korpershoek, 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

Scoreverloop
41e min.    1-0    Anwar El-Ghazi
45e min. + 1    2-0    Frenkie de Jong
51e min.    2-1    Denis Mahmudov

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren N. van Kampen en T. Krijt
Vierde official: de heer J.W.M. van der Laan

Gele kaarten
68e min.    Leon Bergsma
74e min.    Crescendo van Berkel

Toeschouwers
683