Jong Telstar Vrouwen in de startblokken

Eind mei is bekend geworden dat Telstar Vrouwen met een team gaat deelnemen aan de beloften competitie van de KNVB. Deze competitie is het voorportaal voor de Eredivisie Vrouwen, een gekoesterde wens van Telstar en de initiatiefnemer, de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland. Staf en team zijn nu bekend.
 

Samenstelling staf Jong Telstar Vrouwen 
 

De staf van de Telstar Vrouwen begint vorm te krijgen. De naam van de trainer was al bekend: Met Hans de Winter is een ervaren trainer in huis gehaald. De uit Beverwijk afkomstige De Winter is trainer van de Telstar Vrouwen Academie, een voortzetting onder een nieuwe naam van zijn Haarlemse Meiden Voetbalschool. Marelle Worm wordt assistent-trainer. Deze veelbelovende coach gaat dit combineren met haar functie als hoofdcoach van de Vrouwen bij DSS in Haarlem die komend seizoen in de Topklasse spelen. Bob Beentjes versterkt de Jong Telstar Vrouwen als keeperstrainer. Hij heeft al vele jonge keepsters succesvol op weg geholpen naar de top.
 

Vanuit Kenamju gaan Kirsten Hillebrand en Fenna Uittenbogaard samen de fysiotherapie verzorgen. Lisa Holtslag is als de voedingsdeskundige verbonden aan het team. Femke Lobach gaat zich als mental coach richten op de mentale weerbaarheid van het team. Telstar Vrouwen is nog op zoek naar een grensrechter.
 

Samenstelling Team Jong Telstar Vrouwen
 

Een van de belangrijkste ambities van de Telstar Vrouwen, naast de ambitie om Eredivisie te spelen, is zorgen voor ontwikkeling van voetbaltalent in de regio en het bieden van perspectief in het realiseren van voetbaldromen. Telstar Vrouwen trainer Hans de Winter is dan ook erg tevreden met de samenstelling van het team.
 

De namen van het eerste Jong Telstar Vrouwen team maken we met trots bekend: Kyra Bommels, Puck Donker, Nina Doornweerd, Isa Gomez, Magenta Jansen, Stephanie Kemper, Ines Kraefft, Lune Miedema, Rachel van Netten, Sharon van Opzeeland, Pauline van de Pol, Jasmijn Resink, Lala Saenkla, Floor Spaan, Lieke Vis, Anna van der Vlist, Lize de Vries, Mercedes Wiegel, Janne van Wingerden. Britt van Santen en Nienke Wierda zullen hun revalidatie bij Telstar voortzetten terwijl ze ook blijven spelen bij DSS. Alle speelsters introduceren zichzelf de komende weken op Instagram.
 

Hans de Winter ziet zijn ploeg steeds meer vorm krijgen. “We zijn zeer tevreden met de selectie zoals we die nu hebben. Wij zullen het komende seizoen met representatief elftal in de Beloften competitie stappen. In het Telstar stadion zullen mooie en spannende wedstrijden te zien zijn van de Witte Leeuwinnen tegen Ajax, PSV, Feijenoord, Twente enzovoort. Nu maar hopen dat we in september de competitie weer op kunnen starten, zodat wij onze speelster, ons team in actie kunnen tonen”.

 

Naar boven