Vrouwen voetbal Kennemerland

Vrouwen Voetbal Kennemerland e.o. is in 2018 opgericht met als doel samenwerking in de breedte en aan de top van het meidenvoetbal in Kennemerland (en omstreken) te bevorderen.
 

Vrouwen voetbal is de sterkst groeiende sport van dit moment. Een groot aantal toptalenten wil toewerken naar de top en de Eredivisie Vrouwen. Vrouwenvoetbal is “hot”. Vele meiden dromen van een voetbalcarrière. In Kennemerland wordt aan deze droom hard gewerkt. Alle clubs met vrouwenvoetbal in deze regio werken samen aan het versterken van hun meiden- en vrouwen elftallen met als uiteindelijk doel meespelen in de Vrouwen Eredivisie of voor super talenten zelfs een plek bij de Oranje Leeuwinnen.

De stichting heeft een drietal activiteiten

Het Platform van regionaal samenwerkende clubs met meiden- en vrouwen voetbal. Met de deelnemende voetbalclubs worden activiteiten opgezet zoals clinics, kadertraining, competitie versterking én promotie van meidenvoetbal-Het faciliteren van professioneel trainingsprogramma voor talentvolle meiden uit de regio. Deze Telstar Vrouwen Academie, is een kwalitatief zeer hoogwaardige opleiding voor regionale toptalenten tussen de 12-19 jaar. De academie staat o.l.v. Hans de Winter en zijn assistent Jordi van Ewijk. Er wordt 4 x per week getraind, onder schooltijd en in goed overleg met de middelbare scholen waaronder het Mendel College met de Topsport Talent status . Een team van fysiotherapeuten, diëtisten en krachttrainers staan de talenten dagelijks bij om blessures en overbelasting te voorkomen. Naast deze intensieve voetbalopleiding, trainen de meiden ook gewoon 2 keer bij hun eigen club en spelen in het weekend hun wedstrijd bij de eigen club.

 

Het realiseren van deelname aan Vrouwen Eredivisie onder de naam VVK/Telstar : “Vrouwenvoetbal is erg populair, veel meiden gaan voetballen. DSS speelt sinds dit jaar in de hoofdklasse, bij de junioren spelen DSS en Alliance22 mee op de hoogste niveaus maar er zijn voor die meiden met talent en ambities weinig doorgroeimogelijkheden in de regio. Ze hebben niet het perspectief om voor een club op het hoogste niveau te spelen”, aldus Hans de Winter. Telstar juicht het initiatief toe, omdat het oorspronkelijke vrouwenteam in 2016 naar Alkmaar is vertrokken.

 

Naar boven