Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar verliest van koploper

Telstar heeft het niet kunnen bolwerken tegen Sparta Rotterdam. Voor volle tribunes in het Rabobank IJmond Stadion pakte de koploper van de Jupiler League de verdiende drie punten: 1-3.

De rood/witte formatie uit Rotterdam ging sterk van start. Na acht minuten stond de 0-1 op het scorebord. Ryan Sanusi speelde de bal over de hele naar Loris Brogno. Hij wipte de bal fraai over Bryan Ottenhoff heen en speelde het leer door naar Mart Dijkstra. De Fries zette drie withemden op het verkeerde been en legde de bal panklaar neer op het hoofd van de doorgelopen Loris Brogno. De Belg kopte raak: 0-1. Een fikse tegenvaller voor Telstar. De koppies gingen niet hangen maar vol passie werd de strijd aangegaan. In de 17e minuut kreeg Stefano Lilipaly de kans om de gelijkmaker te scoren. Hij haalde niet uit maar verlegde de bal naar Fabian Serrarens. Zijn schot in de korte hoek ging hard over het Spartaanse doel. Twee minuten verder leek Michel Breuer de 2-0 in te koppen. De verdediger had de hoek voor het uitzoeken maar kopte de bal recht in de handschoenen van Wesley Zonneveld. In de tegenaanval was het wel raak. De bal uit een splijtende pass van Mohammed Ajnane bereikte Tarik Tissoudali. De Velsense topscorer was niet egoïstisch en speelde de bal op zijn beurt naar de meegelopen Stefano Lilipaly. Al vallend schoot hij de bal tegen de touwen: 1-1. Telstar nam langzaam het initiatief van Sparta over en bracht de kasteelheren aan het wankelen. Schoten van Bryan Ottenhoff, Stefano Lilipaly en Tim Keurntjes troffen geen doel. Ook Ryan Sanusi kreeg rond de 30e minuut een goede lans, maar de bal uit zijn vrije trap werd door Wesley Zonneveld over het doel gestompt. In de 36e minuut scoorde de ploeg van trainer/coach Alex Pastoor wel. Uit een corner van Ryan Sanusi werd de bal door Paco van Moorsel onbedoeld van het doel weggekopt. Net buiten de zestien rolde de bal voor de voeten van Thomas Verhaar. Hij dacht niet na en haalde direct uit. De bal plofte buiten het bereik van doelman Zonneveld in de bovenhoek: 1-2.
Na rust kreeg Telstar in de 50e minuut de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Uit een voorzet van Thomas van den Houten kopte Mohammed Ajnane de bal over. Drie minuten later belette Bryan Ottenhoff net voor het strafschopgebied een tegenstander de doorgang. Dit ging niet volgens de regels van het voetbalspel. Scheidsrechter Van de Graaf gaf de boosdoener een gele kaart en de Spartanen een vrije trap. Ryan Sanusi nam plaats achter de bal en krulde de bal voorbij de witte muur en Wesley Zonneveld in het doel: 1-3. Vanaf de aftrap na deze derde Rotterdamse treffer had Tarik Tissoudali dè kans om zijn club terug in de wedstrijd te laten komen. Hij werd diep gestuurd, omspeelde keeper Kortsmit en schoot de bal in. Routinier Michel Breuer gleed de bal net voor de doellijn weg. Met deze actie voorkwam de aanvoerder de 2-3. In het verloop van deze wedstrijd probeerde Telstar nog wel terug te komen, maar Sparta liet zich niet meer verrassen. De Witte Leeuwen kregen nog één mogelijkheid om de score een draaglijker aanzien te geven. In de extra speeltijd van twee minuten had Liban Abdulahi de 2-3 op zijn schoen. Zijn afstandsschot vloog luttele centimeters naast de voor hem verkeerde kant van de doelpaal. Niet veel later floot leidsman Van de Graaf voor het einde van de wedstrijd. En maakten de Rotterdammers een einde aan de zegereeks van Telstar.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 8. Tim Keurntjes, 10. Mohammed Ajnane (76e min. 21. Liban Abdulahi), 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali, 23. Crescendo van Berkel en 26. Stefano Lilipaly (83e min. 11. Rafael Uiterloo). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Anthony Correia, 15. Jordy Tutuarima, 18. Edo Knol, 24. Calvin Valies en 30. Blake Horton.

Sparta Rotterdam: 1. Roy Kortsmit, 2. Denzel Dumfries, 3. Kenneth Dougall (86e min. 14. Sherel Floranus), 4. Ryan Sanusi, 5. Michel Breuer, 6. Rick van Drongelen (90e min. 15. Rick Ketting), 7. Thomas Verhaar, 8. Mart Dijkstra, 9. Roland Bergkamp, 10. Paco van Moorsel en 11. Loris Brogno (79e min. 19. Finn Stokkers). Wel op de bank maar niet ingevallen: 16. Robert Klaasen, 17. Melvin Vissers, 18. Sherjill MacDonald en 20. Ricardo Kieboom.

Scoreverloop
08e min.    0-1    Loris Brogno
19e min.    1-1    Stefano Lilipaly
36e min.    1-2    Thomas Verhaar
53e min.    1-3    Ryan Sanusi

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. van de Graaf
Assistent-scheidsrechter: de heren J.D.C. Hubers en R. Meints
Vierde official: de heer S.P.M. Teuben

Gele kaarten
47e min.    Crescendo van Berkel
52e min.    Bryan Ottenhoff
60e min.    Fabian Serrarens
62e min.    Kenneth Dougall
83e min.    Frank Korpershoek
90e min. +1    Thomas Verhaar

Toeschouwers
2.763