Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar verliest spektakelstuk

Telstar heeft het tegen Almere City FC niet kunnen bolwerken. Na een 0-2 achterstand met de rust knokten de withemden zich terug in de wedstrijd en kwamen ze zelfs met 3-2 voor. In de laatste 15 minuten sloegen de polderbewoners genadeloos toe, 3-6.|

Telstar moest het in het eigen Rabobank IJmond Stadion doen zonder de geschorste Bryan Ottenhoff, de geblesseerden Blake Horton, Donny van Iperen en Norair Mamedov, de disciplinair geschorste Mohammed Ajnane en Stefano Lilipaly. Laatstgenoemde ontbreekt vanwege interlandverplichtingen met Indonesië. Door de afwezigheid van Stefano Lilipaly, Bryan Ottenhof en de naar de bank verwezen Fabian Serrarens kregen Tom Beissel, Toine van Huizen en Joël Donald een kans in de basis. Verheugend is dat Frank Korpershoek en Calvin Valies op de terugweg zijn. Frank Korpershoek maakte vanavond zijn comeback in de selectie en voor Calvin Valies is een rentree in de selectie ook aanstaande.
Bij tegenstander Almere City FC kon trainer/coach Jack de Gier geen beroep doen op de geblesseerden Sven Braken, Kees van Buuren en Lars Nieuwpoort. Van de selectie uit Almere maken ook de ex-Telstarspelers Tom Noordhoff en Gaston Salasiwa deel uit. Van deze twee kan alleen Salasiwa op speeltijd rekenen.

De wedstrijd was pas 36 seconden onderweg toen de formatie uit Almere de 0-1 op het scorebord zette. Balverlies op het middenveld van Telstar was hier debet aan. Rick ten Voorde pikte de bal op en speelde deze door naar Sherjill Mac-Donald. Met een wippertje over Wesley Zonneveld tekende hij voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, 0-1. Na deze vroege tegentreffer had de thuisclub een aantal minuten de tijd nodig om zich te herstellen. Telstar vocht zich terug in de wedstrijd en reeg kans na kans aaneen. Kansen waren er o.a. voor Oussama Zamouri, Denis Mahmudov en Joël Donald, maar de aanvallers faalden in de afwerking. In de allerlaatste seconden van de eerste helft sloegen de bezoekers via Soufyan Ahannach genadeloos toe. Zijn inzet werd van richting veranderd en liet doelman Zonneveld kansloos, 0-2.

Bij aanvang van de tweede helft bleef Tom Beissel in de kleedkamer. Met Fabian Serrarens koos trainer/coach Michel Vonk voor alles of niets. Deze wissel pakte goed uit. Tussen de 58e en 69e minuut scoorde de Witte Leeuwen drie keer. Eerst was Liban Abdulahi succesvol toen hij de bal uit een pass van Crescendo van Berkel op de juiste waarde schatte, 1-2. Negen minuten verder tekende Joël Donald voor de gelijkmaker. De spits kopte na goed voorbereidend werk van Denis Mahmudov, Liban Abdulahi en Oussama Zamouri de bal achter Chiel Kramer, 2-2. Twee minuten later werd Denis Mahmudov diep gestuurd. Op of net over het randje van buitenspel lag de lange weg naar Chiel Kramer open. De aanvaller bleef koel en liet de goalie volkomen kansloos, 3-2. Telstar kon niet lang van deze voorsprong genieten. In de 77e minuut kreeg de thuisclub de bal niet uit de eigen verdediging weg. Soufyan Ahannach profiteerde hiervan, 3-3. Dan denk je dat trainer/coach Michel Vonk dit gelijke spel ging koesteren door er een verdediger in te brengen. Telstar kwam achterin een mannetje te kort en Almere City FC profiteerde van deze speelwijze optimaal. In het laatste deel van het tweede bedrijf konden achtereenvolgend Sherjill Mac-Donald, invaller Sylvester van der Water en uitblinker Soufyan Ahannach de eindstand naar een hoger plan tillen, 3-6.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 2. Tom Beissel (46e min. 7. Fabian Serrarens), 3. Toine van Huizen, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri en 27. Joël Donald. Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek, 8. Çağri Kodalak, 9. Guyon Philips, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden, 20. Boy de Jong en 21. Naoyuki Yamazaki.

Almere City FC: 1. Chiel Kramer, 3. Kaj Ramsteijn, 5. Paul Quasten, 7. Sherjill Mac-Donald (83e min. 15. Sylvester van der Water), 10. Yener Arica, 11. Soufyan Ahannach, 12. Tom Overtoom (85e min. 26. Jasper Waalkens), 14. Damon Mirani, 18. Javier Vet, 19. Rick ten Voorde en 20. Gaston Salasiwa. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Dyllan Lanser, 17. Khalid Tadmine, 21. Roy Pistoor, 24. Abdel Metalsi en 38. Danny van Haaren.

Scoreverloop
01e min.    0-1    Sherjill Mac-Donald
45e min.    0-2    Soufyan Ahannach
58e min.    1-2    Liban Abdulahi
67e min.    2-2    Joël Donald
69e min.    3-2    Denis Mahmudov
77e min.    3-3    Soufyan Ahannach
81e min.    3-4    Sherjill Mac-Donald
86e min.    3-5    Sylvester van der Water
90e min.+3    3-6    Soufyan Ahannach

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. Mulder
Assistent-scheidsrechters: de heren B.J. Steinhauser en J.M. de Smalen
Vierde official: de heer B.R. Annegarn

Toeschouwers
1.903