Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar verliest laatste wedstrijd van het seizoen

Telstar heeft het kampioen VVV-Venlo knap lastig gemaakt. Pas acht minuten voor tijd capituleerde de withemden en sloten het seizoen met een nipte 1-2 nederlaag af.

Trainer/coach Michel Vonk startte met dezelfde elf spelers die vorige week tegen Jong PSV een 1-0 nederlaag hadden geleden. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen moest de vertrekkende oefenmeester, zijn toekomst is nog in het ongewisse, het doen zonder de geblesseerden Liban Abdulahi, Mohammed Ajnane, Tom Beissel, Orhan Džepar en Wesley Zonneveld. Bij tegenstander VVV-Venlo had trainer/coach Maurice Steijn drie ex-Telstarspelers het vertrouwen gegeven. Cendrino Misidjan, Leandro Resida en Ralf Seuntjens stonden in de basis. De vierde, Jerold Promes, was net als Danny Post geschorst. Wegens een blessure waren Johnatan Opoku en Nils Röseler ook niet van de partij.

De geel/zwarte formatie uit Venlo kreeg de eerste mogelijkheid om de score te openen. In de vierde minuut was Ralf Seuntjens met een technisch hoogstandje dicht bij een treffer. Zijn inzet eindigde tegen de reclameborden. In de 26e minuut speelden Jordy Tutuarima en Fabian Serrarens elkaar de bal toe. Uiteindelijk kwam Frank Korpershoek aan de bal. Zijn schot vloog naast. Zeven minuten later kwam Telstar op voorsprong. De bal uit een hoge en diepe voorzet van Toine van Huizen werd door Fabian Serrarens met zijn linkerschoen gecontroleerd en met rechts drukte hij af: 1-0. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Gerrets gebeurde er weinig meer voor beide doelen zodat Telstar met een 1-0 voorsprong de catacomben kon opzoeken.

In de tweede helft deed zich pas in de 62e minuut de eerste doelrijpe mogelijkheid voor. Die was voor Moreno Rutten. Uit een hoekschop van Clint Leemans kopte de verdediger het leer richting de kruising. Zijn inzet werd door Frank Korpershoek van de lijn gekopt. In de 71e minuut kwam de kampioen van de Jupiler League op gelijke hoogte. Het schot van invaller Lugman Bezzat werd door Boy de Jong gekeerd. In de rebound schoot Ralf Seuntjens raak: 1-1. Dertien minuten had Fabian Serrarens de 2-0 op zijn voetbalschoen. Zijn schot was hard en ging richting de benedenhoek.  Met een knappe redding voorkwam Maarten de Fockert een Velsense voorsprong. In de 88e minuut bepaalde Clint Leemans uit een vrije trap de eindstand op 1-2. In de personen van Norair Mamedov en Fabian Serrarens kreeg Telstar nog een tweetal kansen om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten. Beide spelers hadden het geluk niet aan hun zijde zodat Telstar met een 1-2 nederlaag het seizoen 2016/’17 in mineur afsloot.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 9. Guyon Philips (63e min. 19. Floris van der Linden), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 18. Edo Knol, 21. Naoyuki Yamazaki (88e min. 5. Thomas van den Houten) en 25. Oussama Zamouri (65e min. 28. Norair Mamedov). Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Bryan Ottenhoff, 11. Denis Mahmudov, 16. Blake Horton, 24. Calvin Valies en 27. Joël Donald.

VVV-Venlo: 1. Maarten de Fockert, 2. Moreno Rutten, 4. Roel Janssen (36e min. 19. Torino Hunte), 5. Cendrino Misidjan, 7. Vito van Crooij, 8. Clint Leemans, 9. Ralf Seuntjens, 11. Leandro Resida (70e min. 24. Lugman Bezzat), 17. Tristan Dekker, 20. Joey Sleegers (88e min. 21. Rintaro Tashima) en 25. Evren Korkmaz. Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Tim Receveur, 16. Delano van Crooij, 22. Roy Oomen, 23. Juul Respen en 29. Roy Gielen.

Scoreverloop
33e min.           1-0       Fabian Serrarens
71e min.           1-1       Ralf Seuntjens
82e min.           1-2       Clint Leemans

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren J.M. de Smalen en P.J. Inia
Vierde official: de heer J.W.M. van der Laan

Toeschouwers
1.663