Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar vergeet trekker over te halen

Telstar heeft vanavond vergeten de thuiswedstrijd tegen het sterke Jong PSV om te zetten in drie punten. Ondanks een flink aantal kansen van beide ploegen bleef de wedstrijd steken op 0-0.

Telstar nam het initiatief vanaf de eerste minuut. Hoog druk zetten en de tegenstander opjagen zorgde er voor dat Telstar in de beginfase een aantal keer gevaarlijk was in de omschakeling. Ook Jong PSV was een aantal keer gevaarlijk in de tegenaanval, maar een goede redding van de Boer en goed ingrijpen van de verdediging voorkwamen een tegendoelpunt. Namens Telstar was Novakovich een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar de laatste pass ontbrak te vaak waardoor er te weinig echt grote kansen ontstonden.

De tweede helft startte goed voor Telstar. Via Novakovich en Platje kwam Telstar in de beginfase tot grote kansen. Platje schoot rakelings over en Novakovich kopte op de lat. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van zowel Korpershoek als Platje. Zij stormden samen op het doel af. Korpershoek legde af, terwijl hij zelf had kunnen en misschien moeten schieten, op Melvin platje. Platje stuitte op de snel uitkomende keeper. Dé kans op de 1-0 voor Telstar.

Heel lang bleef Telstar de controle houden, maar in de tegenstoot was Jong PSV wel degelijk gevaarlijk. Eenmaal werd doelman Rody de Boer gepasseerd, maar Toine van Huizen voorkwam met een uiterste inspanning dat de doelman in het net terecht kwam. In de slotfase probeerde Telstar het. Werd er aanvallend gewisseld, maar de beslissing bleef uit.

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (88e min. 15. Anass Najah), 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 14. Junior Toretta (72e min. 8. Senne Lynen), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui . Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 16. Sven van der Maaten, 17. Oussama Zamouri, 19. Liban Abdulahi, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

Jong PSV: 1. Yanick van Osch, 2. Bram van Vlerken, 3. Dirk Abels, 4. Amando Obispo (61e min. 15. Michal Sadilek), 5. Jurich Carolina, 6. Philippe Rommens, 7. Jaëll Hattu (65e min. 14. Joey Koning), 8. Laros Duarte, 9. Nikolai Laursen, 10. Marcel Ritzmaier en 11. Cody Gakpo (86e min. 13. Lennerd Daneels. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Dani van der Moot en 16. Youri Roulaux.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R.W.M. Martens
Aassistent-scheidsrechters: de heren S.N.V. Nanninga en F. Ozinga
vierde official: de heer A. Bos

Gele kaarten
28e min. Andrija Novakovich
68e min. Toine van Huizen

Toeschouwers
2.863