Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar vergeet trekker over te halen

Telstar deed zichzelf enorm tekort in het thuisduel tegen Roda JC. Er was deze wedstrijd maar één ploeg die de zege verdiende. Dat was Telstar. Als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel, luidt een bekend gezegde. En zo geschiedde. Roda JC kwam er twee keer uit en scoorde beide keren. Tussen beide Limburgse doelpunten scoorde invaller Reda Kharchouch: 1-2.

Trainer/coach Andries Jonker had na de zeperd in Eindhoven twee wijzigingen in zijn basiself aangebracht. Reda Kharchouch en noodgedwongen Marcus McGuane (hij viel op de woensdagtraining geblesseerd uit) namen plaats resp. op de bank en de tribune. Rashaan Fernandes en Anass Najah kregen zijn vertrouwen. Kick Groot en Tuur Houben zitten al een aantal duels in de lappenmand. Daar kregen zij in de loop van deze week gezelschap van Melle Springer en de zieke Redouan El Yaakoubi. Verder ontbrak nog altijd Roscello Vlijter. De aanvallende middenvelder voegt zich pas bij de Velsense selectie na de twee interlands met Suriname volgend weekend.
Bij Roda JC hebben ze twee roerige weken achter de rug. Vorige week vrijdag werd in het thuisduel tegen De Graafschap mogelijke investeerder Mauricio Garcia de la Vega door supporters hardhandig het stadion uitgezet. Woensdag jl. kwam vanuit de licentiecommissie van de KNVB het nieuws dat de Limburgers drie punten in mindering en een boete van €12.500 krijgen omdat de club niet aan diverse licentieregels heeft voldaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bijl was te zien dat Roda JC niet naar Velsen-Zuid gekomen was om op de aanval te spelen. Als Telstar aan de bal kwam kropen alle spelers terug op eigen speelhelft en kregen de buitenspelers dubbele dekking. Het eerste gevaar van de thuisclub was in de 6e minuut. De bal uit een voorzet van Senne Lynen werd door Glynor Plet teruggelegd op Rashaan Fernandes. Hij krulde de bal over de kruising. Zestig tellen later snelde Elayis Tavsan voorbij Timothy Durwael. De bal uit zijn voorzet werd door Anass Najah op het vijandelijke doel geschoten. Daryl Werker was een sta-in-de-weg. Vier minuten later werd het schot van Jordy Croux een makkelijke prooi voor Anthony Swolfs. In de 27e minuut trapte de Belgische goalie van Telstar het leer op goed geluk naar voren. Een verdediger zat mis en de weg naar het doel van Tom Muyters lag voor Glynor Plet open. De doelman van de Limburgers had net op tijd zijn doel verlaten om de bal weg te schieten. Twee minuten later ontsnapte op links Rashaan Fernandes aan de aandacht van zijn directe tegenstander. Hij schoot de bal richting de verre hoek waar Niels Verburgh juist stond. In de rebound was er geen Witte Leeuw in de buurt om de bal in het doel te schieten. Glynor Plet was nog onderweg nadat hij door Daryl Werker ten val gebracht werd. Geel was er voor de aanvoerder van de Limburgers. In de 37e minuut pingelden Shaquill Sno en Rashaan Fernandes zich uit de drukte. Glynor Plet kwam een teenlengte te kort om de bal uit een voorzet van laatstgenoemde binnen te tikken. Eén minuut verder kwamen de Koempels weer goed weg. Anthony Berenstein onderschepte de bal. Hij zette direct Glynor Plet aan het werk. Hij werd door Daryl Werker te veel gehinderd. Met als gevolg een corner. Deze leverde geen gevaar op omdat het schot van Glynor Plet gekraakt werd en doelman Muyters de bal eenvoudig kon vangen. In de allerlaatste minuut voor het rustsignaal van scheidsrechter Bijl was Jordy Croux voor de eerste keer gevaarlijk. Hij schoot de bal voorbij het doel van Anthony Swolfs.

Na de verplichte vijftien minuten rust begonnen beide ploegen met dezelfde elf spelers aan de tweede helft. Telstar ging verder met waar het gebleven was. Met aanvallen. De eerste kans was voor de thuisclub. Na goed voorbereidend werk van Anthony Berenstein en Glynor Plet belandde de bal voor de voeten van Senne Lynen. Hij dacht niet na en schoot de bal op doel. De Belg mikte te hoog. Eén minuut later kwamen de geelhemden tegen de verhouding in op voorsprong. Een foutieve pass probeerde Frank Korpershoek nog te herstellen. Dit lukte de aanvoerder niet. De bal werd voorbij Anthony Swolfs gespeeld en door Iké Ugbo raak geschoten: 0-1. Drie minuten verder liep Glynor Plet voorbij Tom Muyters en ging neer. Arbiter Bijl is resoluut en gaf geen strafschop. In de 65e minuut liep Elayis Tavsan met de bal aan zijn voeten naar binnen en schoot in. Zijn schot werd door Tom Muyters gekeerd. In de rebound kopte Glynor Plet de bal tegen de touwen: 1-1. Vijf minuten later haalde Reda Kharchouch verwoestend uit. De bal eindigde centimeters naast de paal. Even later vroeg Telstar om een penalty na vermeend hands. Ook deze keer wilde de heer Bijl er niet aan. Telstar ging in de laatste tien minuten nog nadrukkelijker op jacht naar de overwinning. Elayis Tavsan krulde de bal richting de tweede paal. Tom Muyters keek de bal naast. Twee minuten verder leek Reda Kharchouch te scoren. Met een perfecte sliding voorkwam Niels Verburgh de tweede Velsense treffer. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Telstar het deksel op de neus. Daryl Werker kopte de bal tegen de paal. Niels Verburgh stond op de goede plek en zette Roda JC op voorsprong: 1-2. Niet te geloven: twee kansen en twee doelpunten! In de vier minuten extra speeltijd was de laatste kans voor Telstar. De bal uit een vrije trap werd door Anthony Berenstein naast geschoten.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 2. Shaquill Sno, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (88e min. 13. Ilias Bronkhorst), 8. Senne Lynen (64e min. 9. Reda Kharchouch), 11. Anthony Berenstein, 15. Rashaan Fernandes (74e min. 19. Richelor Sprangers), 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 29. Glynor Plet. Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts, 17. Sven van Doorm, 23 Cas Dijkstra en 25. Shayne Pattynama.

Roda JC: 1. Tom Muyters, 3. Daryl Werker, 6. Robert Klaasen, 8. Antonio Cotán, 9. Iké Ugbo, 11. Jordy Croux (88e min. 10. Ba-Muaka Chance Simakala), 13. Pepijn Schlösser, 22. Niels Verburgh, 24. Nicky Souren (80e min. 7. Roland Alberg), 29. Romario Rösch en 33. Timothy Durwael. Wel op de bank maar niet ingevallen: 17. Kaan Tanriver, 18. Mart Remans, 21. Juan-Gerardo Ramirez, 23. Ivan Prtajin, 26. Raf Mertens, 30. Fons Flapper en 36. Dylan Franken.

Scoreverloop
51e min. 0-1 Ike Ugbo
65e min. 1-1 Glynor Plet
88e min. 1-2 Niels Verburgh

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E.R. Bijl
Assistent-scheidsrechters: de heren T. Krijt en S. van der Vrande
Vierde official: de heer W. Wiersma

Gele kaarten
28e min. Niels Verburgh
40e min. Timothy Durwael
74e min. Anass Najah
83e min. Glynor Plet
84e min. Jordy Croux
90e min. + 3 Daryl Werker

Toeschouwers
2.120