Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar update betreffende contracten

Net als ieder jaar dient Telstar voor 1 april aan te geven welke contracten de club gaat verlengen, welke opties er gelicht worden en van welke spelers de club afscheid neemt. Ook in deze moeilijke tijd is de club gebonden aan de regelgeving die geldt in Nederland. Wij brengen u graag op de hoogte van de laatste stand van zaken. Dit hadden wij graag in de afgelopen periode met meer enthousiasme en egards gedaan, maar als club vinden wij dat wij in deze tijd een bescheiden rol in moeten nemen. Desondanks brengen wij u graag op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Voorlopig afscheid
Net als elk seizoen is een groep spelers waar afscheid van wordt genomen. De contracten van de betreffende spelers liepen af, zij waren op amateurbasis actief bij de Witte Leeuwen of werden het afgelopen seizoen gehuurd. 

Telstar heeft de opties in de contracten van twee doelmannen, namelijk Anthony Swolfs en Sven van der Maaten niet gelicht. Beide contracten lopen op 1 juli af. Telstar heeft tot 1 juli de kans om beide alsnog een aanbieding te doen. Voor Piet Velthuizen geldt dat zijn contract ook per 1 juli afloopt, maar er geen optie in zijn contract zit. De komende periode wordt bekeken of Telstar de ervaren doelman een nieuwe aanbieding gaat doen. 

Op het middenveld zult u het komende seizoen Sam Aarts niet meer tegenkomen, Aarts tekende eerder deze maand een contract bij VV Katwijk waar hij herenigd zal worden met zijn huidige assistent-trainer Anthony Correia. De toekomst van Sven van Doorm bij Telstar is momenteel nog onzeker. De middenvelder kwam eerder dit seizoen over van Vitesse. Telstar heeft de optie van de middenvelder niet gelicht, maar hem wel een tweejarig contract aangeboden, maar beide partijen zijn er vooralsnog niet uitgekomen. Ook is de verwachting dat Elayis Tavsan komend seizoen geen deel meer uit zal maken van de selectie van Andries Jonker. De jeugd-international werd voor een seizoen gehuurd van Eredivisionist Sparta. De verwachting is dat Tavsan terug zal keren naar Sparta. Voormalig Belgisch jeugd-international Senne Lynen zit ook nog even in de wachtkamer. Zijn contract loopt af aan het einde van het seizoen. Telstar heeft tot 1 juli de tijd een hernieuwd contract aan te bieden aan de in 2018 overgekomen Belg. 

Opties gelicht
Veel van de spelers die dit jaar hun opwachting maakten bij de Witte Leeuwen hebben een zogeheten optie in het contract. Dat is een optie voor contractverlenging die vanuit de club gelicht kan worden. Ook dit seizoen is er een flink aantal spelers wat zich het afgelopen seizoen enorm bewezen heeft en dit zien zij terug in de vorm van gelichte opties.

De eerste optie die gelicht is, is de optie van Anthony Berenstein. Berenstein kwam dit seizoen als aanvaller binnen, maar werd door trainer Jonker al snel omgeturnd tot een back annex middenvelder. Daar deed Berenstein het zo goed dat hij een vaste waarde werd tot zijn blessure. Dat is de trainers ook niet ontgaan. Telstar lichtte de optie van Berenstein waarmee hij ook de komende twee seizoenen contractspeler is bij Telstar. Een soortgelijk verhaal kan worden geschreven over Shayne Pattynama die in de zomer overkwam van FC Utrecht. De back kende een wat stroeve start, maar wist zich terug in het elftal te knokken en is voor velen niet meer weg te denken. Zijn optie voor één seizoen is gelicht. Ook in de voorste linie van de club werden opties gelicht. Ook van doelpuntenmachine Reda Kharchouch is zijn optie voor nog een seizoen gelicht door de club. Daarmee staat de topscorer van de Witte Leeuwen, die dit seizoen enorm veel indruk maakte op en naast het veld, nog een seizoen onder contract bij Telstar.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Ilias Bronkhorst en Rashaan Fernandes. Beide spelers hadden een optie voor één seizoen, maar hebben vanuit de club een aanbieding gehad en overeenstemming bereikt om hun contract met twee seizoenen te verlengen. Ook zij liggen de komende twee seizoenen vast. 

In gesprek
Naast de opties die gelicht zijn en de spelers van wie wij afscheid gaan nemen is er ook nog een groep spelers waarmee de club in gesprek is. Met Abdel Elouazzane worden momenteel gesprekken gevoerd. De doelman kwam dit seizoen op amateurbasis uit voor Telstar. Ook met Melle Springer is de club nog in gesprek. Springer heeft de club extra tijd gevraagd om na te denken over zijn toekomst. Ook met jongelingen Cas Dijkstra en Roscello Vlijter is de club in gesprek. Daar zij beide met op amateurbasis verbonden zijn aan de club is de 1 april deadline voor hen geen issue. 

Naast de aflopende contracten heeft Telstar ook nog twee spelers in haar midden van wie nog niet duidelijk is wat zij het komende seizoen doen. Charlie Gilmour en Darryl Baly zijn gehuurd van respectievelijk Norwich City en FC Volendam. De komende periode wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn om hun verblijf bij Telstar te verlengen voor nog een seizoen.

Een extra vermelding is er voor captain en kind van de club Frank Korpershoek. Korpershoek is bezig aan zijn veertiende seizoen bij Telstar en heeft inmiddels meer dan 360 wedstrijden achter zijn naam staan. Ook dit seizoen is de captain niet weg te denken van het wedstrijdformulier en toonde hij zich eens temeer ijzersterk in de verdediging van Telstar. Daarnaast bewees hij zich onder andere met zijn goal tegen Ajax in de TOTO KNVB Beker. Genoeg reden voor Andries Jonker om de aanvoerder een contractvoorstel te doen om zijn aflopende contract met een seizoen te verlengen. Deze heeft Korpershoek nu in beraad. 

Doorlopende contracten
Naast alle bovengenoemde contractverlengingen, opties die gelicht zijn en spelers van wie we afscheid nemen, is er ook een groep spelers van wie het contract bij Telstar nog doorliep. Ook zij zullen er in het komende seizoen weer bij zijn. Dit gaat om Kick Groot, Redouan El Yaakoubi, Benaissa Benamar, Welat Cagro, Anass Najah, Richelor Sprangers en Glynor Plet. 

Overzicht
Spelers van wie Telstar afscheid neemt
Sam Aarts (VV Katwijk)
Elayis Tavsan (Sparta)

Spelers met wie Telstar nog in gesprek kan gaan
Anthony Swolfs
Sven van der Maaten
Sven van Doorm
Piet Velthuizen
Senne Lynen 

Opties gelicht
Anthony Berenstein
Shayne Pattynama
Reda Kharchouch 

Contractverleningen 
Ilias Bronkhorst 
Rashaan Fernandes

Gesprekken nog gaande
Abdel El Ouzzane
Melle Springer
Cas Dijkstra
Roscello Vlijter
Charlie Gilmour
Darryl Baly
Frank Korpershoek

Doorlopende contracten
Kick Groot
Redouan El Yaakoubi
Benaissa Benamar
Welat Cagro
Anass Najah
Richelor Sprangers
Glynor Plet