Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar trekt wedstrijd naar zich toe in slotfase

Telstar heeft een belangrijke zege op Helmond Sport geboekt. De op het oude nest teruggekeerde Terell Ondaan had een belangrijk aandeel in de 1-2 zege. Bij beide doelpunten was hij indirect betrokken. Door deze overwinning ligt Telstar op koers voor het doel van dit seizoen: nacompetitie.

Trainer/coach Mike Snoei kon in Helmond geen beroep doen op de geblesseerden Danny van Haaren (knie), Jasper van Heertum (heup), Adham El Idrissi (hamstrings), Donny van Iperen (liesbreuk) en Frank Korpershoek (hamstrings). Bij tegenstander Helmond Sport moest trainer/coach Robby Alflen het doen zonder Daan Ibrahim, Nick de Louw en Jamie Watt. Kjell Knops was van een hamstringblessure hersteld en verving in het centrum van de verdediging Nick de Louw. Dit was de enige wijziging in het elftal van Helmond Sport ten opzichte van het uitduel tegen Jong AZ van vorige week.

De thuisclub startte sterk. In de 9e minuut werd Joerie Poelmans net voor de zestien ten val gebracht. Uit de toegekende vrije trap schoot Furhgill Zeldenrust de bal op het Velsense doel. Jeroen Houwen kreeg zijn handschoen tegen de bal en tikte de bal over zijn doel. Twee minuten later kregen de withemden de bal uit de eigen verdediging niet weg. Met het gevolg dat Jordan van der Gaag de bal op de lat schoot. In de 18e minuut was Telstar voor de eerste keer in het vijandelijke strafschopgebied te vinden. Een schot van Kyle Scott werd van richting veranderd en de bal verdween over de achterlijn. Halverwege de eerste helft werd Furhgill Zeldenrust diep gestuurd. Zijn schot leek een makkelijke prooi voor Jeroen Houwen te worden. De goalie liet de bal door zijn handschoenen glippen. Het ronde speeltuig ging voorlangs het Velsense doel en eindigde tegen de reclameborden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Telstar beter in het spel. In de 27e minuut gaf Kyle Scott de bal mee aan Dylan Mertens. In riante positie schoot de aanvaller ruim naast. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Telstar nog twee kansen om met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. Maar eerst was er de valpartij van Shaquill Sno in het strafschopgebied. Werd hij wel of niet aangetikt? Scheidsrechter Van de Graaf zag in zijn duikeling een schwalbe en gaf Shaquill Sno een gele kaart. In de 44e minuut zag Kyle Scott zijn schot richting de verre bovenhoek door keeper Stijn van Gassel gepareerd worden. In de één minuut extra speeltijd kopte Dylan Mertens de bal door op Ryan Seager. De Engelsman liep op doelman Van Gassel af. Hij liet de bal van zijn voetbalschoen springen op het moment dat hij de score kon openen.

Na rust ging Telstar door waar het de eerste helft mee geëindigd was. Met aanvallen. Hierin was een rol weggelegd voor Dylan Mertens. De aanvaller stond een aantal keren aan de basis van een goedlopende aanval. Zo ook in de 51eminuut. Hij gaf de bal mee aan Melle Springer. Er hoefde maar een speler tegen de bal aan te lopen maar het lederbelandde in niemandsland. Drie minuten later gaf Dylan Mertens zelf de bal voor. Ryan Seager sprong net niet hoog genoeg om de bal in te koppen. In de 63e minuut waagde Dylan Mertens een afstandsschot. Stijn van Gassel had grote moeite om de bal onder controle te krijgen. In de tegenaanval was Arne Naudts bijna succesvol. De Belgische spits draaide zich knap vrij en haalde uit. Met een geweldige redding voorkwam Jeroen Houwen de 1-0. Vier minuten verder was eerst Bodi Brusselers dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd geblokt. In de rebound schoot Arne Naudts het ronde speeltuig in het zijnet. In de 67e minuut trof Arne Naudts nog de lat voordat Telstar twee minuten later op voorsprong kwam.Het shirt van Terell Ondaan werd door Jeroen Verkennis wat al te opzichtig op kwaliteit getest. Omdat dit in het strafschopgebied gebeurde, kon arbiter Van de Graaf niets anders doen dan een penalty geven. De boosdoener kon met een rode kaart eerder dan zijn ploeggenoten onder de douche stappen. Kyle Scott wist wel raad met dit buitenkansje en stuurde Stijn van Gassel naar de andere hoek dan waar hij de bal inschoot: 0-1. Dit was een geweldige opsteker voor het jeugdige Telstar. Zes minuten later had diezelfde Scott bijna de 0-2 op zijn schoen. De lob over de te ver voor zijn doel staande Helmondse goalie eindigde op de lat. Wat een pech! In de 80e minuut schoot Furhgill Zeldenrust de bal in de kort hoek. Met een fantastische redding voorkwam Jeroen Houwen de 1-1. Vier minuten later stond de 0-2 op het scorebord. Terell Ondaan werd langs de zijlijn diep gestuurd. Uit zijn voorzet scoorde Anass Najah. Dit deed de middenvelder na een handig overstapje van Dylan Mertens. Na dit doelpuntbracht Telstar zichzelf in de problemen. Vier minuten na deze treffer kwamen de Helmonders terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Furhgill Zeldenrust kopte Bart Meijers raak: 1-2. Het werd nog even billenknijpen. Zeker nadat Arne Naudts in de zestien tegen het gras ging. Iedereen met een Telstarhart hield zijn of haar adem in. Scheidsrechter Van de Graaf trapte niet in zijn val en liet doorspelen. In de tweede minuut van de drie extra speelminuten liep Joeri Poelmans tegen zijn tweede gele kaart en dus rood aan. In de resterende tijd kwam de zege van de Witte Leeuwen niet meer in gevaar en kon Telstar drie minuten aan het puntentotaal toevoegen.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Helmond Sport: 1. Stijn van Gassel, 3. Bart Meijers, 5. Kjell Knops (16e min. 15. Dylan de Braal), 8. Tibeau Swinnen, 9. Arne Naudts, 10. Bodi Brusselers (68e min. 23. Richelor Sprangers), 11. Furhgill Zeldenrust, 12. Dean Koolhof (79emin. 18. Albian Muzaqi), 16. Joeri Poelmans, 24. Jordan van der Gaag en 26. Jeroen Verkennis.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Diego Snepvangers, 14. Bram Zwanen, 19. Maiky Fecunda, 20. Koen Wesdorp, 21. Stefan Tielemans en 29. Dion van Horne.

Telstar: 1. Jeroen Houwen, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 7. Dylan Mertens (85e min. 19. Jordie van der Laan), 9. Ryan Seager (58e min. 17. Terell Ondaan), 10. Kyle Scott (82emin. 23. Kick Groot). 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah, 18. Darren Rosheuvel, 21. Toine van Huizen en 30. Melle Springer.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 13. Ilias Bronkhorst, 20. Wesley Zonneveld, 29. Sven van Doorm en 32. Facundo Lescano.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Adriaans en F. Vandeursen
vierde official: de heer J.J.M. Vries

Scoreverloop
70e min.0-1Kyle Scott (pen.)
84e min.0-2Anass Najah
88e min.1-2Bart Meijers

Gele kaarten
42e min.Shaquill Sno
75e min.Joeri Poelmans
90e min.Richelor Sprangers
90e min. +2Joeri Poelmans

Rode kaarten
69e min.Jeroen Verkennis
90e min. +2Joeri Poelmans(twee keer geel)

Toeschouwers
1.833