Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar treft Jong PSV

Vaak roepen wij dat niets zo moeilijk is dan een voorbeschouwing te maken met een Jong elftal, maar Jong PSV ligt iets genuanceerder. De Eindhovense formatie speelt dit jaar veelal in een vaste samenstelling en wekt daarmee minder weerstand in de Jupiler League. Toch maakt ook PSV gebruik van de mogelijkheid om grote namen speelminuten te geven. Zo moet u niet raar opkijken als vanavond Adam Maher aan de aftrap verschijnt van de wedstrijd in het Rabobank IJmond Stadion.

Jong PSV is zoekende. Zoekende naar de vorm die het eerder dit seizoen wel had. Het is voor de jonge enclave alweer meer dan een maand geleden dat de 3 volle punten werden gepakt. Toch heeft Jong PSV, dat met een twaalfde plaats vlak achter de Witte Leeuwen staat, dit seizoen meerdere malen laten zien wel degelijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn in de Jupiler League. In de maand januari werd alleen al uit gewonnen tegen Go Ahead Eagles en VVV Venlo. Een puike prestatie die alle lof verdient. Sinds de winst op RKC Waalwijk zit de klad er echter in. Mondjesmaat worden er puntjes gesprokkeld, maar maandag j.l. was ook laagvlieger Fortuna Sittard met 0-1 te sterk voor de Brabanders. Kortom: werk aan de winkel.

Trainer/coach Pascal Jansen heeft dit jaar opnieuw een grote groep beschikbaar waar hij uit kan kiezen. Als er zo af en toe eerste elftalspelers minuten moeten maken is dit een luxepositie. Mede door het drukke schema in de Champions League van de hoofdformatie uit Eindhoven kiest Jansen voornamelijk voor een vaste basis. Toch blijft het bij elftallen als deze altijd de vraag wie je zult treffen, ook vrijdag..

Telstar trainer Michel Vonk zal geen lange nachten hebben gemaakt deze week. De trainer heeft achterin bepaald geen luxeprobleem. Het vaste duo Korpershoek (blessure) en van Berkel (schorsing) kan morgen niet aan de aftrap verschijnen. Vorige week wist Benjamin vd Broek deze positie meer dan goed in te vullen, maar wie staat er centraal naast hem? De verwachting is dat de teruggekeerde Ottenhoff naar het centrum zal verhuizen. Voorin is de kans groot dat Maletic weer zal starten, of dit ten koste gaat van Uiterloo is nog maar de vraag. Ook voorin is het even puzzelen met de schorsing voor Fabian Serrarens.

Het zijn voor Telstar belangrijke weken. Na een aantal mindere resultaten tegen hoog geklasseerden heeft Telstar nog altijd zicht op de Jupiler League play-offs. De komende wedstrijden treft Telstar voornamelijk directe concurrenten. Zaak dus om veel punten te pakken en richting een mooi einde te werken. Te beginnen met morgen!