Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar toont veerkracht en wint!

Telstar heeft in het eigen Rabobank IJmond Stadion MVV Maastricht verslagen. Na een 0-1 ruststand mag Reda Kharchouch, doelpuntenmaker van beide Velsense treffers, zich weer laten feliciteren door zijn ploeggenoten. Mede door deze winst en het verlies van Almere City FC en FC Den Bosch stijgen de Witte Leeuwen naar de achtste plaats op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer/coach Andries Jonker mist een aantal spelers door blessures. In de lappenmand zitten Benaissa Benamar, Anthony Berenstein, Kick Groot, Glynor Plet, Melle Springer en Elayis Tavsan. Ook Piet Velthuizen ontbreekt nog. Bij tegenstander MVV Maastricht heeft trainer/coach Fuat Usta niet meer de beschikking over Urho Nissilä. De Maastrichter voetbalclub beëindigde deze week de huurovereenkomst met de Fin. Facundo Bonifazi en Koen Kostons ontbreken wegens blessures aan de aftrap in Velsen-Zuid. De oefenmeester start met dezelfde basis die vorige week Go Ahead Eagles met 3-0 verslaat.

Elke week bepaalt de Nederlandse Voetbalbond met welk tenues de ploegen tegen elkaar spelen. De keuze is gevallen op het witte thuistenue van Telstar en het lichtblauwe tenue van MVV Maastricht. Vlak voor aanvang van het duel is scheidsrechter Bos het met deze keuze niet eens. De Maastrichtenaren hebben alleen het lichtblauwe tenue meegenomen. De Velsenaren worden gedwongen om in het uitshirt te spelen. En zo geschiedde …..
MVV Maastricht speelt met rouwbanden. Zowel Barry Hulshoff als Jos Lacroix overlijden in de afgelopen twee weken.

Telstar start voortvarend. Schoten van Reda Kharchouch en Sven van Doorm worden door keeper Nigel Bertrams onschadelijk gemaakt. In de 11e minuut komen de bezoekers uit Maastricht op voorsprong. Ilias Bronkhorst legt in de zestien Anthony van den Hurk neer. Scheidsrechter Bos is resoluut: penalty! Aanvoerder van de Hurk schiet feilloos de bal tegen de touwen: 0-1. Vijf minuten later is Shayne Pattynama na een mooie individuele actie dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet gaat voorlangs het doel. Zestig tellen verder is daar bijna de 0-2. Een counter van de Limburgers wordt afgesloten met een schot van Thijmen Goppel in het zijnet. In de 22e minuut raakt Sven van Doorm uit een vrije trap de paal. Vijf minuten verder wordt Reda Kharchouch diep gestuurd. Zijn schot wordt door Nigel Bertrams gekeerd. In de 35e minuut speelt Anthony van den Hurk de bal naar Thijmen Goppel. De aanvaller ziet Anthony Swolfs ver voor zijn doel staan. Van ver probeert hij de goalie te verrassen. De bal wordt door de harde wind gedragen en eindigt naast het Velsense doel. In de slotfase van de eerste helft knalt Charlie Gilmour vanaf 25 meter de bal op het vijandelijke doel. Weer is Nigel Bertrams de situatie meester en bokst de bal weg.

In de tweede helft zijn de eerste kansen voor MVV Maastricht. Anthony Swolfs redt goed op inzetten van Thijmen Goppel en Joshua Holtby. In de 52e minuut komt Telstar op gelijke hoogte met MVV Maastricht. Reda Kharchouch ontvangt op rechts de bal, loopt richting het doel en vanaf de rand van het strafschopgebied krult hij de bal in het doel: 1-1. Acht minuten later neemt Sven van Doorm een vrije trap. De kopbal van Reda Kharchouch à la Bep Bakhuys is geweldig. De redding van Nigel Bertrams mag er zijn. In de 68e minuut moet de 2-1 op het scorebord staan. Dat gebeurt niet. Drie kansen in één aanval voor Reda Kharchouch, Rashaan Fernandes en Charlie Gilmour maar doelman Nigel Bertrams is een sta-in-de-weg. Even later zet Senne Lynen de bal laag voor. Sven van Doorm kopt in en weer komt Nigel Bertrams als winnaar uit de strijd. In de 79e minuut is het wel raak. MVV Maastricht bezwijkt onder de vele aanvallen van de thuisclub. Weer is het onze topscorer Reda Kharchouch die scoort. Hij volleyt uit een voorzet van Sven van Doorm de winnende treffer tegen de touwen: 2-1. In de 87e minuut verlaat de niet geheel fitte Reda Kharchouch onder een luid applaus het veld. De spits wordt door Cas Dijkstra vervangen. Shermaine Martina staat nog maar twaalf minuten in het veld maar ontvangt in die periode twee gele kaarten en moet noodgedwongen het veld weer verlaten. In de resterende minuten gebeurt er weinig meer. Telstar voegt drie punten aan het totaal toe en maakt stappen richting het spelen van de play-offs.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (87e min. 23. Cas Dijkstra), 13. Ilias Bronkhorst, 15. Rashaan Fernandes (78e min. 19. Richelor Sprangers), 17. Sven van Doorm, 21. Anass Najah, 25. Shayne Pattynama. Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts, 20. Abdel El Ouazzane, 24. Darryl Baly, 27. Roscello Vlijter en 28. Welat Cagro.

MVV Maastricht: 1. Nigel Bertrams, 3. Shermar Martina, 4. Enes Mahmutovic, 7. Thijmen Goppel, 8. Joshua Holtby (70e min. 20. Serhat Kot), 9. Anthony van den Hurk, 11. Joeri Schroijen, 14. Jérôme Deom (78e min. 21. Shermaine Martina), 17. Luc Mares, 18. Thibaut van Acker en 19. William Balikwisha (80e min. 22. Gavin Vlijter). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Marnick Vermijl, 12. Lars van Meurs, 23. Gilles Deusings, 28. Nino Everaers, 30. Raoul Last en 32. Tim Zeegers.

Scoreverloop
11e min. 0-1 Anthony van den Hurk (pen.)
52e min. 1-1 Reda Kharchouch
79e min. 2-1 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer A. Bos
Assistent-scheidsrechters: de heren N. van Kampen en S. van der Vrande
Vierde official: de heer R. Weiland

Gele kaarten
11e min. Ilias Bronkhorst
44e min. Frank Korpershoek
59e min. Joeri Schroijen
82e min. Shermaine Martina
88e min. Serhat Kot
90e min. Anthony van den Hurk
90e min. +1 Shermaine Martina

Rode kaart
90e min. +1 Shermaine Martina

Toeschouwers
1.763