Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar te gast bij NV Velsen

Vrouwen, rouwen en zee-landbouwen in talkshow
Van voetbal, rouwen en de Vrouwen in Velsen tot het stoere bedrijf Venus en de Waard. En van revolutionaire landbouw op zee tot het traditionele restaurant IJmond aan zee. Afgewisseld door liedjes van Cornelis Vreeswijk, zijn dit de prikkelende en verrassende onderwerpen van de tweede editie van de talkshow NV Velsen. Kom dat zien op 19 december vanaf 16:30 uur in het Witte Theater in IJmuiden!

De eerste NV Velsen van twee maanden geleden was direct succesvol. Dat inspireerde de redactie om er dit keer nog een schepje bovenop te doen in haar zoektocht naar originele invalshoeken om het ondernemen in Velsen te belichten. Dit gebeurt in een snelle show, waarin presentatoren Michael Struis en Jaap Sluis korte vraaggesprekken voeren met diverse gasten.

Zoals met Ardy Zwart en Nel Willebroek, twee leden van Vrouwen van Velsen. Waarom vonden zij het nodig om een apart netwerk voor vrouwen op te zetten? En is bijvoorbeeld uitvaartondernemer Alice Loeters ook lid van deze club? Laatstgenoemde is voor de talkshow uitgenodigd om de opvallende oververtegenwoordiging van rouwbedrijven in onze omgeving te kunnen duiden.

In ondernemend Velsen spelen nog meer op het eerste gezicht merkwaardige zaken. Zoals de vergevorderde plannen voor een boerderij op zee, ten westen van het Forteiland. Founders Nikki Spil en Sjoerd Laarhoven geven uitleg en vertellen ook waarom zij met hun Zeeboerderij IJmond in november de duurzaamheidsprijs van IJmond Onderneemt! hebben gewonnen.

Ook genomineerd voor een prijs van IJmond Onderneemt! was Venus en de Waard BV, het stoere scheepsreparatie- en constructiewerkbedrijf uit IJmuiden Directeur Peter Heere vertelt meer over zijn bedrijf en waarom dat net niet heeft gewonnen. Het derde aan zee gerelateerde onderwerp is restaurant IJmond. Gelegen op het Duin naast het Semafoor en met een schitterend uitzicht op de IJmondhaven een begrip in Velsen en een belangrijke ontmoetingsplaats voor ondernemers. Ruud Nieborg is nu 25 jaar eigenaar, een mooie aanleiding om samen met zijn schoonzoon en beoogd opvolger Michael Peralta over de historie en de toekomst van het restaurant te praten.

Van restaurant IJmond is de stap naar Telstar klein. Het stadion van de betaald voetbalorganisatie in Velsen-Zuid is eveneens een belangrijke ontmoetingsplaats voor bedrijven, bestuurders en politici. Daarnaast geldt ‘cultclub’ Telstar als een van de meest maatschappelijke profclubs van Nederland. Commercieel directeur Steef Hammerstein komt samen met oud-keeper Cor Varkevisser vertellen waarom het Telstar lukt om in onze gemeente betaald voetbal in stand te houden.

Naast deze onderwerpen kent NV Velsen de rubriek ‘De Vaart in Velsen’. En ter afwisseling van de gesprekken zingt Ibo Bakker een paar liedjes van een van de beroemdste inwoners die IJmuiden heeft voortgebracht: Cornelis Vreeswijk, die komend jaar zijn 80ste verjaardag zou vieren. De interviews worden dit keer afgenomen door Michael Struis en Gertjan Huijbens.

De talkshow op maandag 19 december is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via het kopje ‘talkshow’ op de website van Het Witte Theater. De inloop is vanaf 16.30 uur. De talkshow zelf vindt plaats vanaf 17.00 tot uiterlijk 18.15 uur.

De NV Velsen heeft een samenwerkingsverband met OV IJmond en is mogelijk dankzij de ondersteuning door een aantal enthousiaste partners. Dat zijn Baker Tilly Berk, BK ingenieurs, communicatieadviesbureau De Coalitie, Huijbens Text & Event Consultancy, Rabobank IJmond, Michael Struis Advies en het Witte Theater. De borrel na afloop wordt mogelijk gemaakt door Rigo.