Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar Street League afgetrapt in Velserbroek

Met een afgemeten een-tweetje hebben oud-Telstarspeler Ruud Geels en sponsor Michiel Dussel (Van Mossel Peugeot) op woensdag 21 september de aftrap verricht van de Telstar Street League 2016. Dit gebeurde op het kunstgrasveld aan de Wieringer Aak in Velserbroek, waar de eerste van vier voorrondes werd gespeeld.

Omdat op het laatste moment twee andere teams hadden afgezegd, ging het tijdens deze voorronde tussen de teams The Legends en FC Joey. Een derde gelegenheidsteam deed buiten mededinging mee. Hierin speelden ook de Telstar-spelers Wesley Zonneveld en Tom Beissel, die daarnaast als scheidsrechters fungeerden. Het resultaat dat de twee andere teams tegen dit gelegenheidsteam haalde, telde wel mee in de einduitslag.

Er werd op hoog niveau en zeer sportief gevoetbald. Uiteindelijk wonnen The Legends de Velserbroekse voorronde met redelijk veel overmacht. Toch is FC Joey nog niet kansloos, want om de finale te halen moet er ook een wijkbijdrage worden gedaan waarmee net zoveel punten kunnen worden gehaald als met het voetballen.

De volgende voorrondes zijn op 28 september op het Homburgplantsoen in IJmuiden, op 5 oktober op het veldje aan het Delftplein/Dijkzichtlaan op de grens van Haarlem en Santpoort en op 12 oktober op het Cruijff Court in Zeewijk. De finale is op 28 oktober in het stadion van Telstar. Jongens- én meidenteams van 12 t/m 16 jaar kunnen zich nog aanmelden bij de buurtsportcoaches of via de website www.telstarstreetleague.nl waarop ook meer foto’s en een video-impressie van de voorronde in Velserbroek staan.