Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar start oefenreeks doelpuntloos

De withemden hebben het eerste oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2021/’21 tegen het Heemskerkse ADO’20 doelpuntloos gelijkgespeeld, 0-0.

In de 3e minuut zet vanaf de rechterkant Rashaan Fernandes de bal voor. Akki Salhi pikt het ronde speeltuig op en schiet in. Doelman Björn Haggerty laat zich niet foppen. Zes minuten later speelt Lynden Leidsman met een splijtende pass Rashaan Fernandes aan. Op het randje van buitenspel mag de snelle aanvaller door. Hij stuit op keeper Björn Haggerty. De rebound is voor Sven van Doorm. Ook hij komt niet tot scoren. In de 25e minuut mag Ted Amson net buiten de zestien een vrije trap nemen. De bal scheert net aan over de deklat. Vlak voor rust mag wederom ADO’20 een vrije trap nemen. De leren knikker wordt het volle strafschopgebied ingeschoten. De bal wordt door een Ezel ingekopt maar vliegt over het Velsense doel. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor het team van oud-Jong Telstarspeler Juan Fernandez Coto en zijn assistent Bert van Duijvenbode. Uit een hoekschop kopt Luc Schuffelen het leer hoog over.

Bij de start van de tweede helft heeft trainer/coach Andries Jonker negen spelers gewisseld. Rashaan Fernandes en Niels van Wetten zijn de enige twee withemden die blijven staan. De eerste kans is voor Glynor Plet. Zijn schot verdwijnt in de handschoenen van Björn Haggerty. Vier minuten verder weigert Clive Keus de trekker over te halen. Dat doet Meraj Allahdad een aantal seconden later wel. Zijn inzet wordt door Jasper Schendelaar gepakt. Na een uur spelen valt de thuisclub over rechts aan. De bal wordt op Cas Dijkstra voorgezet. Zijn schot in de korte hoek is een prooi voor Björn Haggerty. In de 65e minuut kapt Rashaan Fernandes in de vijandelijke zestien een tegenstander uit en haalt direct uit. Zijn keiharde inzet wordt door doelman Haggerty over de lat getikt. Net voor de wissel Siebe Vandermeulen voor Rashaan Fernandes heeft Shayne Pattynama het op zijn heupen. Hij snelt voorbij een tegenstander en geeft de bal goed voor. Marwan El Ouardani mikt te hoog. In de 82e minuut zet Cas Dijkstra met een steekpass Marwan El Ouardani aan het werk. De aanvaller schiet de bal goed in. Met een hand verlengt Björn Haggerty de bal bijna tot hoekschop. Glynor Plet is alert, maar schiet het leer in het zijnet. In de absolute slotfase moet Jasper Schendelaar nog één keer handelend optreden. Jan-Willem Tesselaar schiet vanaf links de bal in, maar de Velsense goalie voorkomt de 0-1.

Opstelling Telstar, eerste helft: 20. Abdel Elouazzane, 3. Vincent Regeling, 7. Akki Salhi, 9. Lynden Leidsman, 15. Rashaan Fernandes, 16. Niels van Wetten, 17. Sven van Doorm, 21. Redouan Taha 24. Siebe Vandermeulen, 28. Welat Cagro en 30. Gerlison Prudencia.

Opstelling Telstar, tweede helft: 1. Jasper Schendelaar, 6. Frank Korpershoek, 8. Nick Kaaijmolen, 10. Marwan El Ouardani, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Rashaan Fernandes (75e min. 24. Siebe Vandermeulen), 16. Niels van Wetten (82e min. 3. Vincent Regeling), 23. Cas Dijkstra, 25. Shayne Pattynama, 27. Roscello Vlijter en 29. Glynor Plet.