Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar start oefencampagne met zege

Na één week training in de voorbereiding op het seizoen 2016/’17 heeft Telstar de eerste oefenwedstrijd gespeeld. Tegen derdedivisionist FC Lisse werd in het eigen Rabobank IJmond Stadion met 3-0 gewonnen.

Van de nieuwelingen in de Velsense selectie startten de aanvallers Floris van den Linden en Denis Mahmudov in de basis. Ook voor de Japanse stagiaire Naoyuki Yamakazi was een basisplaats ingeruimd.

De eerste helft werd met een brilstand afgesloten. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden om te scoren maar faalden in de afwerking. Namens de thuisclub waren Naoyuki Yamakazi, Toine van Huizen, Fabian Serrarens en Stafano Lilipaly dicht bij een treffer. Van de geel/blauwe formatie uit Lisse was Murat Önal de gevaarlijkste aanvaller. Ook hij kwam niet tot scoren.

In het tweede bedrijf schakelde de Witte Leeuwen een tandje bij. In de 50e minuut kreeg Denis Mahmudov de bal toegespeeld. Hij omspeelde keeper Nannes en schoot de bal in het lege doel: 1-0. Drie minuten later stond het publiek op de stoelen. Wat een goal. Met een fabuleuze hakbal scoorde Fabian Serrarens: 2-0. Nog was de koek niet op. In de 61e was Denis Mahmudov nogmaals succesvol. Met een stiffie gaf hij Jurriaan Nannes het nakijken: 3-0. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg Telstar nog een aantal mogelijkheden om de score naar een hoger plan te tillen, maar FC Lisse liet dit niet meer toe.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 2. Tom Beissel (46e min. 6. Frank Korpershoek), 3. Toine van Huizen (75e min. 4. Bryan Ottenhoff), 4. Bryan Ottenhoff (46e min. 12. Donny van Iperen), 5. Thomas van den Houten (84e min. 2. Tom Beissel), 7. Fabian Serrarens (87e min. 19. Floris van den Linden), 11. Denis Mahmudov (75e min. 13. Benjamin van den Broek), 13. Benjamin van den Broek (46e min. 18. Edo Knol), 19. Floris van der Linden (46e min. Çağri Kodalak), 26. Stefano Lilipaly en 27. Naoyuki Yamakazi.

FC Lisse, eerste helft: 1. Jurriaan Nannes, 2. Oliver Rifai, 6. Lars Rauws, 8. Thierry Montery, 10. Rik Vermeulen, 11. Alem Kopaci, 12. Justin Valk, 13. Richard van Heulen, 15. Martin van Eeuwijk, 16. Glenn Lobbezoo en 18. Murat Önal.
FC Lisse, tweede helft: 1. Jurriaan Nannes, 2. Niels Buijs, 3. Robert van Boxel, 4. Thijs Hoogendoorn, 5. Roel de Goede, 9. Steven Olsthoorn, 13. Richard van Heulen, 14. Jordi van Tol, 15. Martin van Eeuwijk, 17. Mike Filippo en 19. Kas de Vries.

Scoreverloop
50e min.                1-0          Denis Mahmudov
53e min.                2-0          Fabian Serrarens
61e min.                3-0          Denis Mahmudov

Gele kaart
30e min.                Richard van Heulen

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
assistent-scheidsrechters: de heren J. Jongenotter en N. Stuifzand

Toeschouwers
563