Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar start nieuwe jaar met zege

Telstar is de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. De Witte Leeuwen zetten met speels gemak FC Eindhoven opzij. Door doelpunten van Elayis Tavsan en Reda Kharchouch blijven de drie punten in Velsen-Zuid. Mede door deze 2-0 zege is Telstar op de ranglijst naar plaats acht geklommen.

Het is de bedoeling van trainer/coach Andries Jonker om met dezelfde elf spelers te starten die in de laatste wedstrijd voor de winterstop Jong AZ met 3-1 verslaan. In de warming-up blijkt Benaissa Benamar toch te geblesseerd te zijn. In de basis wordt hij door Redouan El Yaakoubi vervangen. Bij FC Eindhoven zitten Flor Van Den Eynden en Rigino Cicilia op de bank. Binnen de krijtlijnen worden zij door Kaj de Rooij en nieuwkomer Justin Ogenia, van Willem II, vervangen.

De start van Telstar is voortvarend. Binnen twee minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Oostrom ligt de eerste treffer achter Ruud Swinkels. Halverwege de speelhelft van de Eindhovenaren ontvangt Elayis Tavsan de bal. Hij is zoekende. Kan geen vrijstaande ploeggenoot vinden en gaat zelf op avontuur. Hij wordt geen strobreed in de weggelegd. Hij loopt nog een aantal meters met de bal. Nog altijd wordt hij niet aangepakt. De aanvaller schiet raak door de bal in de verre hoek te plaatsen: 1-0. Twee minuten later is Reda Kharchouch dicht bij de tweede Velsense treffer. Zijn schot wordt door goalie Swinkels gekeerd. In de 8e minuut raakt Zé Pedro geblesseerd en wordt naar de kant gehaald. Vier minuten later komt voor de Portugees Jarno Janssen het veld in. In de 25e minuut valt de eerste doelpoging van FC Eindhoven te noteren. Het schot vliegt hoog over het doel van Sven van der Maaten. Vijf minuten later ontvangt Charlie Gilmour een gele kaart na een onbesuisde actie op Jort van der Sander. Het is zijn vijfde. De middenvelder mist volgende week het uitduel tegen SBV Excelsior. In de 37e minuut mag Anthony Berenstein een vrije trap nemen nadat er een overtreding op Elayis Tavsan gemaakt is. De verdediger schiet de bal kiezelhard op de lat. Even later is Reda Kharchouch ook dicht bij een doelpunt. Hij soleert door de Eindhovense verdediging waar hij een mannetje of acht passeert en schiet de bal rakelings voorlangs. Vijf minuten later gaat Anthony Berenstein in de fout. Moses Makasi trekt de bal voor maar met een prima actie voorkomt Anthony Berenstein de gelijkmaker van Samy Bourard. Tot aan de rust gebeurt er voor beide doelen weinig meer zodat Telstar met een nipte 1-0 voorsprong aan de thee gaat.

Na rust komt Telstar snel op 2-0. In de 52e minuut bereikt een diepe bal van Redouan El Yaakoubi Reda Kharchouch. De spits voelt de hete adem van Maarten Peijnenburg in zijn nek. Hij troeft de Eindhovenaar af, loopt een paar meter met de bal en schiet beheerst de 2-0 binnen. Twee minuten later is daar bijna de aansluitingstreffer maar met een geweldige actie van Sven van der Maaten, hij stompt de bal uit de korte hoek, blijft het 2-0. Halverwege de tweede helft schiet Elayis Tavsan de bal op de paal. Van zo’n 35 meter. De bal wordt onderweg nog wel van richting veranderd. De hoekschop die hierop volgt wordt door Reda Kharchouch op doel gekopt. Jort van der Sande staat op de juiste plek en voorkomt de 3-0. Twee minuten later probeert Shayne Pattynama met een omhaal te scoren. De bal gaat net naast. In de 73e minuut waagt Reda Kharchouch vanaf de rand van het strafschopgebied een poging. Doelman Swinkels is de situatie meester en voorkomt de 3-0. Uit de corner die hierop volgt gaat de kopbal van Ilias Bronkhorst naast. Dit is de laatste kans op een doelpunt. Telstar blijft fier en gemakkelijk overeind en pakt de noodzakelijke drie punten.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour (63e min. 8. Senne Lynen), 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan, 9. Reda Kharchouch (78e min. 29. Glynor Plet), 11. Anthony Berenstein, 13. Ilias Bronkhorst, 17. Sven van Doorm, 21. Anass Najah (83e min. 2. Shaquill Sno) en 25. Shayne Pattynama. Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 10. Melle Springer, 15. Rashaan Fernandes, 16. Sam Aarts en 20. Abdel El Ouazzane.

FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 2. Maarten Peijnenburg, 4. Bart Biemans, 5. Zé Pedro (12e min. 28. Jarno Janssen), 6. Karim Essikal (57e min. 15. Rigino Cicilia), 8. Justin Ogenia, 9. Jort van der Sande, 10. Moses Makasi, 11. Samy Bourard (63e min. 18. Dave de Mey), 25. Kaj de Rooij en 29. Jay Idzes. Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Jort Borgmans, 14. Flor Van Den Eynden, 16. Byron Burgering, 21. Cas Faber, 22. Dyon Dromers en 30. Thom Jonkerman.

Scoreverloop
02e min. 1-0 Elayis Tavsan
52e min. 2-0 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer I. Oostrom
Assistent-scheidsrechters: de heer F. Ozinga en E. Koopman
Vierde official: de heer P. Henshuijs

Gele kaarten
30e min. Charlie Gilmour (zijn vijfde, geschorst tegen SBV Excelsior)
80e min. Elayis Tavsan (zijn vijfde, geschorst tegen SBV Excelsior)

Toeschouwers
1.980