Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar start jaar met prima zege

Wat een heerlijk begin van 2021! N.E.C. Nijmegen heeft al wat wedstrijden op rij niet verloren. Deze keer komen ze niet voorbij Telstar. Waar Telstar vorig seizoen met 1-7 hard onderuit gaat, wordt het vanmiddag in het Buko Stadion een ruime en verdiende 5-2 zege voor de Velsenaren.

 

De beginfase is voor de Nijmegenaren. Het eerste gevaar komt van Elayis Tavsan. In de 4e minuut schiet de buitenspeler van grote afstand. De bal wordt door Jasper Schendelaar gepakt. Zeven minuten later is het 1-0. Keeper Norbert Alblas schiet bij een uittrap de bal recht in de voeten van Gyliano van Velzen. De aanvaller heeft geen moeite om dit cadeautje uit te pakken: 1-0. Na deze treffer neemt Telstar het initiatief van de Gelderlanders over. Gyliano van Velzen is in de 25e minuut bijna bij zijn tweede treffer. Hij schiet over. Twee minuten later is Javier Vet het eindstation van een goedlopende N.E.C.-aanval. Zijn schot is een prooi voor keeper Schendelaar. In de 40e minuut is het weer raak. Weer Gyliano van Velzen. Weer met dank aan keeper Norbert Alblas. Daniel Adshead schiet de bal in. De Nijmeegse goalie werkt de bal slecht weg. Van Velzen pikt de bal op en schiet in de rebound de bal door de benen van de keeper: 2-0. Drie minuten later staat de ruststand van 3-0 op het scorebord. Yaël Liesdek geeft de bal goed voor en Glynor Plet kopt raak uit de afgemeten voorzet: 3-0.

 

Bij aanvang van de tweede helft past trainer/coach Rogier Meijer drie wissels toe. Eén van de drie is Terell Ondaan. Net als Elayis Tavsan een oud-Telstarspeler. Telstar is even zoekende wie waar speelt bij N.E.C. In de 50e minuut is Mathias de Wolf dicht bij een treffer. Hij schiet de bal in. Juist waar doelman Schendelaar staat. In de korte hoek. Vijf minuten later probeert Terell Ondaan met een hard schot. De bal gaat voorlangs en eindigt tegen de reclameborden. In de 60e minuut komt N.E.C. terug in de wedstrijd. Terell Ondaan mag zich laten feliciteren. Hij schiet de bal fraai in de verre hoek: 3-1. In de 63e minuut is er wat onenigheid binnen de krijtlijnen. Yaël Liesdek wordt door Elayis Tavsan van achteren neergehaald. Ik hoor een speler van N.E.C. of arbiter zeggen: “Hij probeert de bal te spelen.” Nou niet dus. Een aantal minuten later ontvangt Welat Cagro wel een gele kaart voor bijna een identieke overtreding. In de 70e minuut scoort Welat Cagro bijna de vierde treffer. De bal uit zijn vrije trap toucheert de paal. Vijf minuten later scoort Welat Cagro wel. Na goed doorzetten van Rashaan Fernandes schiet hij de bal achter Norbert Alblas: 4-1. Drie minuten later is het 5-1. Cas Dijkstra, nog geen tie minuten in het veld, wordt diep gestuurd. Zelf schieten of bal afleggen. Hij kiest voor de laatste optie. Voor Glynor Plet een koud kunstje om zijn tweede treffer te scoren: 5-1. In de 81e minuut bepaalt Elayis Tavsan de eindstand op 5-2. Een prachtig doelpunt. Hij schiet de bal in de bovenhoek. Onhoudbaar voor Jasper Schendelaar. In de drie minuten extra speeltijd krijgen Sebastian Soto en Rashaan Fernandes de kans om de score naar een hoger plan te tillen. Beide withemden falen in de afwerking.

 

 

STATISTIEKEN

 

Opstellingen

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar 5. Redouan El Yaakoubi (81e min. 27. Roscello Vlijter), 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (66e min. 23. Cas Dijkstra), 18. Gyliano van Velzen (66e min. 12. Sebastian Soto), 21. Anass Najah (89e min. Redouan Taha), 28. Welat Cagro en 43. Yaël Liesdek (84e min. 11. Anthony Berenstein).

Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Niels van Wetten, 20. Abdel El Ouazzane, 26. Tom Overtoom en 33. Shaquille Eendracht.

 

N.E.C. Nijmegen: 22. Norbert Alblas, 3. Rens van Eijden, 4. Kevin Bukusu (46e min. 77. Terell Ondaan), 6. Jordy Bruijn, 7. Elayis Tavsan, 10. Jonathan Okita, 11. Ayman Sellouf (46e min. 46e min. 71. Dirk Proper), 15. Javier Vet (46e min. 18. Mathias de Wolf), 16. Souffian El Karouani (76e min. 8. Édgar Barreto), 28. Bart van Rooij en 32. Rangelo Janga.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Mattijs Branderhorst, 5. Gabriël Culhaci, 12. Thomas Beekman, 21. Syb van Ottele, 26. Cas Odenthal, 31. Job Schuurman en 34. Terry Lartey-Sanniez.

 

Scoreverloop

11e min. 1-0 Gyliano van Velzen

40e min. 2-0 Gyliano van Velzen

43e min. 3-0 Glynor Plet

60e min. 3-1 Terell Ondaan

75e min. 4-1 Welat Cagro

78e min. 5-1 Glynor Plet

81e min. 5-2 Elayis Tavsan

 

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer C. Ruperti

Assistent-scheidsrechters: de heren P. Janson en D. Kempinga

Vierde official: de heer B. van Kommer

 

Gele kaarten

21e min. Anass Najah

64e min. Yaël Liesdek

72e min. Welat Cagro

 

Toeschouwers

0