Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar speelt thuiswedstrijd zonder politie

Voor het eerst sinds de oprichting speelde Telstar een wedstrijd zonder aanwezigheid van de lokale politie. Sinds zeven seizoenen is Telstar actief bezig met normalisatie. Normalisatie is een vakterm voor een veilig, hekloos, publieksvriendelijk en politie vrij voetbalstadion. Het terugdringen van inzet politie en het publieksvriendelijk maken van het stadion is ontstaan vanuit de wens van de club. In een samenspel tussen Gemeente Velsen en de lokale politie slaagt Telstar hierin. Opvallend is dat gedurende het normalisatie proces het aantal incidenten afgenomen is.

Tijdens de afgelopen zeven jaargangen werd stap voor stap de inzet van politie en stewards verminderd. Zes jaar geleden werden de hoge hekken rondom het veld weggehaald en vervangen met lage hekken. Drie seizoenen geleden werden ook de hoge hekken rondom het uitvak afgebroken. Ook daar werd de lage variant doorgevoerd. In het recentelijk hernieuwde veiligheidsconvenant tussen gemeente Velsen, politie en Telstar werd afgesproken om te gaan experimenteren met het spelen van wedstrijden zonder politie aanwezigheid. Vanavond had Telstar in de wedstrijd tegen Jong PSV de primeur.

Pieter de Waard, algemeen directeur Telstar: “Een veilig en publieksvriendelijk stadion is sinds jaar en dag een diep gekoesterde wens van de Witte Leeuwen en één van onze belangrijkste doelstellingen. We zijn blij dat we weer een stap dichterbij ons ultieme doel zijn gekomen; een stadion zonder hekken, zonder politie en met supporters die uitsluitend hun ploeg aanmoedigen. Dat is wat we structureel willen bereiken. Dankzij onze gemeente, onze politie, onze stewards en onze fans komt dat moment heel dichtbij. De wedstrijd van vanavond is een eerste proef en bijzonder geslaagd.”