Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar sluit eerste seizoenshelft in mineur af

Telstar is er niet in geslaagd de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af te sluiten. Zojuist werd er door Telstar met 2-1 verloren in stadion de Galgenwaard van Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht kwam al na enkele minuten op voorsprong. Telstar leek er nog altijd niet wakker door geschrokken en voetbalde erg slordig. De 2-0 kon daarmee ook niet uitblijven. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft participeerde ook Telstar in de wedstrijd. Toine van Huizen was als eerste en enige gevaarlijk in de eerste helft na een afgeslagen bal uit de corner.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Telstar had constant de bal en zette Jong FC Utrecht vast op eigen helft. Trainer Michel Vonk wisselde aanvallend en bracht onder andere Zamouri het veld in. Het was deze zelfde invaller die 20 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer zorgde. Hij verschalkte de doelman in de korte hoek. Telstar bleef de controle houden en was meerdere malen gevaarlijk. De echte scherpte ontbrak waardoor de doelman van Jong FC Utrecht nooit écht in gevaar kwam. In de absolute slotfase kregen de gastheren nog een strafschop nadat Jordy Tutuarima ogenschijnlijk de bal op zijn arm kreeg. Doelman Wesley Zonneveld liet zich echter niet van de wijs brengen en bracht redding en hield daarmee de Witte Leeuwen in de wedstrijd. Het laatste wapenfeit voor Telstar was een vrije trap net buiten de zestien. Het leverde een scrimmage op voor het doel, maar het was Jong FC Utrecht dat de bal kon wegwerken en daarmee de overwinning zeker stelde.