Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar sleept punt uit het vuur

Telstar heeft aan het uitduel tegen Jong AZ één punt overgehouden. In de allerlaatste seconden van de extra speeltijd bepaalde Donny van Iperen de eindstand op 2-2. Een terechte uitslag. Door dit resultaat is Telstar nog altijd ongeslagen in de Jupiler League.

Trainer/coach Mike Snoei had vier wijzigingen in zijn basiself aangebracht ten opzichte van het duel tegen FC Oss. Toine van Huizen en Gerson Rodrigues stonden aan de aftrap in Alkmaar resp. na een liesblessure en interlandverplichtingen met Luxemburg. Hun terugkeer ging ten koste van Jasper van Heertum en Mohamed Hamdaoui. Melvin Platje en Shaquill Sno kregen de voorkeur boven Oussama Zamouri en Rodny Lopes Cabral. Nieuw in de Velsense selectie is de 23-jarige Mohammed Osman. De middenvelder liet voor het verstrijken van de transferdeadline zijn contract bij (Jong) Vitesse ontbinden. Na een succesvolle stage maakt hij sinds maandag deel uit van de selectie van de Witte Leeuwen.
Bij Jong AZ is het een ander verhaal. Daar speelden maar liefst zeven spelers mee die zondag jl. nog deel uitmaakte van de eerste selectie. Ook nieuweling Ricardo van Rhijn speelde mee. Het werden zijn eerste speelminuten voor AZ nadat hij van Club Brugge gehuurd werd.

Jong AZ begon sterk aan de derby. Echter de eerste mogelijkheid was voor Telstar. In de 7e minuut kreeg Frank Korpershoek de kans om zijn club op voorsprong te zetten. Zijn afstandsschot eindigde naast het doel van de 35-jarige Gino Coutinho. Twee minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Miscommunicatie op het Velsense middenveld leidde deze treffer in. Teun Koopmeiners kon hiervan optimaal profiteren. Met een fraai schot zette hij Jong AZ op 1-0. In de 18e minuut moest Mike Snoei noodgedwongen wisselen. Na een overtreding van doelpuntenmaker Koopmeiners op Junior Toretta, terecht beloond met een gele kaart, heeft de Italiaanse Braziliaan het nog even geprobeerd. Verder spelen lukte niet meer. Mohammed Osman werd zijn vervanger. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Telstar steeds beter in de wedstrijd en nam het initiatief van de Alkmaarders over. Al moest Rody de Boer handelend optreden om Dabney Dos Santos van het scoren af te houden. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Andrija Novakovich een geweldige kans om de gelijkmaker te scoren. Al glijdend schoot de spits het leer in maar de redding van goalie Coutinho mocht er zijn. In de 31e minuut scoorde Andrija Novakovich de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Gerson Rodrigues en Melvin Platje kopte de spits de 1-1 tegen de touwen. Tot aan de rust had Telstar zich zelf moeten belonen door één of meerdere doelpunten te produceren. Andrija Novakovich, wel drie keer, en Gerson Rodrigues hadden het geluk niet aan hun zijde.

Telstar startte de tweede helft waar het in het eerste bedrijf mee geëindigd was: met aanvallen en het creëren van kansen. In de 47e minuut trok Telstar ten aanval. Melvin Platje werd diep gestuurd. Hij ging voor eigen succes terwijl links van hem Andrija Novakovich en Gerson Rodrigues van de nodige vrijheid genoten. Nog geen zestig tellen later kon Elso Brito langs de linkerflank opstomen. De bal uit zijn voorzet werd door Melvin Platje over het Alkmaarder doel geschoten. Vier minuten verder was het weer Melvin Platje die een poging waagde om te scoren. De bal uit zijn voorzet werd door de Jong AZ-defensie niet goed weggewerkt. Mohammed Osman pikte de bal op. Met een geplaatst schot had hij net geen succes. Langzaam aan trok de thuisploeg het spel naar zich toe. In de 56e minuut kregen de bezoekers de bal niet uit de eigen verdediging. Het schot van Dabney Dos ging ruim voorlangs het doel van Rody de Boer. In de 67e minuut voorkwam Toine van Huizen een tegentreffer. De oud-AZ’er moest op de doellijn zijn reeds gepasseerde doelman assisteren toen Levi Garcia de bal inschoot. Twee minuten later stond de 2-1 wel op het scorebord. Tijjani Reinders bediende Fred Friday. De spits omspeelde keeper De Boer en schoot de bal beheerst binnen. In het laatste kwartier zette Telstar aan om alsnog de gelijkmaker te scoren. Jong AZ werd meer en meer op eigen helft terug gedrukt. Deze speelstijl leverde een aantal kansen op. Andrija Novakovich en Mohammed Osman hadden het geluk niet mee. Dat had Donny van Iperen in de laatste seconde van de drie minuten extra speeltijd wel. In een allerlaatste alles-of-niets poging was keeper Rody de Boer ook in het vijandelijke strafschopgebied te vinden bij een corner. Hij kopte de bal in. Tegen een lichaam van een roodhemd. Het ronde speeltuig rolde voor de voeten van Donny van Iperen. De verdediger dacht niet na en knalde met links de bal hoog in de touwen, 2-2. Dit doelpunt resulteerde in een zwaarbevochten maar o zo verdiende gelijkspel.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong AZ: 16. Gino Coutinho, 2. Ricardo van Rhijn (60e min. 12. Joerie Church), 3. Pantelis Hatzidiakos, 4. Justin Bakker, 5. Owen Wijndal (60e min. 15. Joris Kramer), 6. Teun Koopmeiners, 7. Dabney Dos Santos, 8. Tijjani Reijnders, 9. Fred Friday, 10. Jamie Jacobs (87e min. 18. Mees Hoedemakers) en 11. Levi Garcia. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Koen Bucker, 14. Vincent Regeling, 17. Matthijs Hardijk, 19. Ferdy Druijf en 20. Viktor Karl Einarsson.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Shaquill Sno, 3. Toine van Huizen, 4. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues, 8. Junior Toretta (18e min. 14. Mohammed Osman), 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (71e min. 20. Mohamed Hamdaoui) en 11. Melvin Platje (78e min. 21. Oussama Zamouri). Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Jasper van Heertum, 15. Rodny Lopes Cabral, 16. Sven van der Maaten, 17. Edo Knol, 18. Anass Najah en 19. Floris van der Linden.

Scoreverloop
09e min. ​1-0 ​Teun Koopmeiners
31e min. ​1-1 ​Andrija Novakovich
69e min. ​2-1 ​Fred Friday
90e min. +3​2-2 ​Donny van Iperen

Arbitrage
scheidsrechter: de heer J. Kooij
assistent-scheidsrechters: de heren R. Langeland en M. Adriaans
vierde official: de heer J. van der Laan

Gele kaarten
10e min. ​Teun Koopmeiners
14e min.​Junior Toretta
84e min.​Shaquill Sno​
85e min.​Mohammed Osman
90e min. +2​Dabney Dos Santos ​

Toeschouwers
1.647