Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar rkknt herstel in Oss

Na drie nederlagen op rij heeft Telstar aan het uitduel tegen TOP Oss één punt overgehouden. De Velsenaren kwamen twee keer op achterstand. Twee keer poetste Reda Kharchouch deze negatieve score weg: 2-2. Een uitslag waar bijna iedereen mee leven kon. Behalve de Ossenaren. Zij vonden dat alleen zij recht op de drie punten hadden. Daar verschilden na afloop de meningen over.

Trainer/coach Andries Jonker kon in Oss geen beroep doen op Glynor Plet. Hij was net als Rashaan Fernandes niet wedstrijdfit. Senne Lynen was gepasseerd. Hun vervangers waren Reda Kharchouch, Richelor Sprangers en Marcus McGuane. Bij tegenstander TOP Oss moest trainer/coach Klaas Wels het stellen zonder Cas Peters, Giovanni Büttner (geblesseerd) en Olivier Rommens (geschorst).

Telstar begon niet goed aan de wedstrijd. In de derde minuut leed net over de middenlijn Benaissa Benamar balverlies. Door een Ossenaar werd de bal naar Pieter Langedijk gespeeld. Zijn inzet werd een prooi voor Anthony Swolfs. In de 10e minuut trok diezelfde Benamar mee ten aanval. Zijn schot werd gekraakt. De bal rolde voor de voeten van Reda Kharchouch. Vrij voor keeper Damien Perquis schoot hij de bal net naast. Acht minuten later zette Anthony Berenstein de bal voor. De kopbal van Reda Kharchouch met het achterhoofd vloog net naast. Eén minuut later werd er wel gescoord. Aan de andere kant van het speelveld welteverstaan. Shaquill Sno was zo ongelukkig om de bal uit een voorzet van Danzell Gravenberch achter zijn eigen doelman te schieten: 1-0. Na deze tegenvaller bleef Telstar de ploeg met het meeste balbezit. De bal ging in de achterhoede en op het middenveld van man naar man echter zonder druk naar voren te zetten. Toch konden de achttien meegereisde supporters in de 33e minuut juichen. Een diepe bal van Anthony Berenstein werd door Reda Kharchouch met de borst of was het toch de hand gecontroleerd. Hij kapte Hennos Asmelash uit, ontweek de sliding van Lorenzo Piqué, bleef rustig voor de Osse goalie en schoot het leer binnen: 1-1. Vlak voor rust was er sprake van desorganisatie in de Velsense verdediging. Uit een voorzet van Pieter Langedijk kopte de vrijgelopen Philippe Rommens de 2-1 tegen de touwen. Even later floot de heer Gansner voor het einde van de eerste helft.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste helft. Beide teams zochten nu wel veelvuldig de aanval. Ook Telstar liet zich gelden. Het tweede bedrijf was nauwelijks twee minuten onderweg toen Marcus McGuane de eerste kans kreeg. Zijn afstandsschot vloog net naast. Even later schoot Philippe Rommens de bal direct uit een vrije trap op het Velsense doel. Anthony Swolfs voorkwam met een goede redding dat de thuisclub naar 3-1 uitliep. In de 53e minuut kwam via Marcus McGuane Richelor Sprangers aan de bal. Hij zette de bal laag voor. Reda Kharchouch reageerde alerter dan doelman Damien Perquis en tikte het ronde speeltuig tegen de touwen: 2-2. Na deze gelijkmaker waren Elayis Tavsan en Marcus McGuane namens de blauwhemden bijna succesvol. Zij hadden het geluk niet aan hun zijde. Voor de thuisclub was Pieter Langedijk dicht bij de derde treffer. De aanvaller kon bijna profiteren van miscommunicatie tussen Anthony Swolfs en Frank Korpershoek. Halverwege de tweede helft kreeg Pieter Langedijk weer een kans. Zijn kopbal via de grond eindigde voorlangs het doel en net naast de paal. In de 75e minuut kreeg Damien Perquis het schot van Elayis Tavsan niet onder controle. Zowel Glynor Plet als Reda Kharchouch kwamen één stap te laat om de 2-3 te scoren. Acht minuten later kreeg Glynor Plet een geweldige kans. In vrije positie schoot de invaller de bal voorlangs het Osse doel. Twee minuten later kwam de assist van Glynor Plet en knikte Ilias Bronkhorst de bal luttele centimeters over het doel van de tegenstander. Na deze kansen ging de ploeg van trainer/coach Klaas Wels op jacht naar de winnende treffer. Kansen kregen de rood/witten nog wel maar gescoord werd er echter niet meer. Zou ook niet verdiend geweest zijn. Het gelijke spel gaf de verhoudingen binnen de krijtlijnen goed weer.

STATISTIEKEN

Opstellingen
TOP Oss: 16. Damien Perquis, 3. Danzell Gravenberch (66e min. 7. Enzo Stroo), 6. Lion Kaak, 8. Rick Stuy van den Herik, 9. Pieter Langedijk (77e min. 25. Lars Hutten), 10. Philippe Rommens, 15. Lorenzo Piqué, 22. Niels Fleuren, 29. Cihat Çelik (66e min. 19. Sjoerd Overgoor), 32. Levi Opdam en 34. Hennos Asmelash. Wel op de bank maar niet ingevallen: 11. Jordie Briels, 17. Gianni Tiebosch, 20. Ronald Koeman, 23. Jason Bourdouxhe en 27. Dennis Hettinga.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 2. Shaquill Sno, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan, 9. Reda Kharchouch (76e min. 13. Ilias Bronkhorst), 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane (81e min. 8. Senne Lynen), 18. Benaissa Benamar, 19. Richelor Sprangers (66e min. 29. Glynor Plet) en 21. Anass Najah. Wel op de bank maar niet ingevallen: 5. Redouan El Yaakoubi, 12. Sven van der Maaten, 17. Sven van Doorm en 25. Shayne Pattynama.

Scoreverloop
19e min. 1-0 Shaquill Sno (eigen doel)
33e min. 1-1 Reda Kharchouch
44e min. 2-1 Philippe Rommens
53e min. 2-2 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.J.A. Gansner
Assistent-scheidsrechters: de heer en M.A.S. Beijer en F. Ozinga
Vierde official: de heer R.J.T. Vereijken

Gele kaarten
12e min. Pieter Langedijk
34e min. Lion Kaak
88e min. Niels Fleuren
90e min. Elayis Tavsan

Toeschouwers
1.239