Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar rekent af met Excelsior: 3-0

Wat een start van het seizoen! Telstar heeft wederom een uitstekend resultaat geboekt. Na de winst tegen FC Den Bosch werd ook SBV Excelsior aan de zegekar gebonden. Door goals van Reda Kharchouch, Senne Lynen en Glynor Plet werden de Kralingers met een 3-0 nederlaag naar Rotterdam teruggestuurd.

De Rotterdammers kregen in de tweede minuut de eerste mogelijkheid. Dogucan Haspolat schoot de leren knikker voorlangs. Zestig tellen later stuurde Anthony Berenstein Reda Kharchouch diep. Tussen Sander Fischer en keeper Alessandro Damen kreeg hij op de rand van de zestien de bal net niet onder controle. In de 14e minuut stoomde Melle Springer langs de zijlijn op. Zijn schot werd geblokt. Even later legde Anass Najah Thomas Verhaar en Dogucan Haspolat in de luren. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij uit. De bal vloog over het doel. In de 19e minuut profiteerde Joël Zwarts van balverlies van Senne Lynen. Zijn inzet vloog naast het doel van Anthony Swolfs. Drie minuten later probeerde ook Charlie Gilmour met een afstandsschot te scoren. Zijn schot ging net over. Rond de 30e minuut gingen Luigi Bruins en Senne Lynen ter hoogte van de middenlijn een duel om de bal aan. De Belg ging er met de bal vandoor. Hij speelde het leer door naar Sven van Doorm. Zijn schot ging over. In de 36e minuut kwam Telstar op een 1-0 voorsprong. Een mooie combinatie over links bracht Sven van Doorm aan de bal. Hij bediende Reda Kharchouch. De spits schoot de bal binnen: 1-0. Twee minuten later was ook Senne Lynen dicht bij een treffer. Zijn inzet ging net naast. Daarna brak het tijdstip Anthony Swolfs aan. Telstar kwam maar moeilijk onder de druk van SBV Excelsior uit. Met een aantal uitstekende reddingen op schoten van o.a. Dogucan Haspolat en Joël Zwarts hield de Belgische goalie zijn ploeg op de been. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Teuben nam Luigi Bruins een vrije trap. Rai Vloet schampte met zijn hoofd de bal. De redding van Anthony Swolfs was weer prima. Niet veel later floot de leidsman voor het einde van de eerste helft.

Na rust kwam het team van trainer/coach Ricardo Moniz beter uit de startblokken. De zwarthemden waren wel veel aan de bal maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Telstar deelde in de 47e minuut het eerste speldenprikje uit. Een schot van Reda Kharchouch belandde in de handschoenen van de Rotterdamse goalie. In de 58e minuut zette vanaf de achterlijn Reda Kharchouch de bal voor nadat hij Robin van der Meer uitgespeeld had. Senne Lynen hoefde alleen maar met zijn hoofd tegen de bal te lopen: 2-0. Halverwege de tweede helft zette Jeffrey Fortes de bal voor. De kopbal van Joël Zwarts vloog naast. In de 67e minuut was Reda Kharchouch dicht bij een derde Velsense treffer. Uit een corner van Sven van Doorm kopte hij de bal op de paal. Na deze geweldige kans nam de druk op het Velsense doel toe. In de 72e minuut kwam Telstar goed weg toen Sander Fischer uit een vrije trap van Luigi Bruins de bal op de lat kopte. Twee minuten later moest Anthony Swolfs weer eens handelend optreden. De bal uit een voorzet vanaf de linkerflank wist hij uit de doelmond weg te slaan. Siebe Horemans pikte de bal op, kapte een Witte Leeuw uit en schoot de bal een metertje of twee naast. Vier minuten later was er de rentree van Glynor Plet. Hij liet direct van zich spreken. In de eerste van drie minuten extra speeltijd kreeg hij de bal van Elayis Tavsan aangespeeld. Hij liep met de bal aan zijn voeten richting het strafschopgebied. Een viertal Excelsiorspelers weigerden in te grijpen. En dat moet je juist niet tegen een spelers als Glynor Plet doen. Alleen voor keeper Damen faalde hij niet: 3-0. Na ruim 90 minuten vond scheidsrechter Teuben het welletjes en floot hij voor het einde van een enerverende wedstrijd. Telstar kon na een prima pot voetbal drie punten bijschrijven. En terecht. Er was maar één club die de zege verdiende.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi (61e min. 2. Shaquill Sno), 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (78e min. 29. Glynor Plet), 10. Melle Springer, 11. Anthony Berenstein, 17. Sven van Doorm (89e min. 7. Elayis Tavsan), 18. Benaissa Benamar en 21. Anass Najah.
Op de bank maar niet ingevallen: 3. Kick Groot, 12. Sven van der Maaten, 19. Richelor Sprangers en 30. Tuur Houben.

SBV Excelsior: 1. Alessandro Damen, 2. Siebe Horemans, 3. Hervé Matthys, 5. Robin van der Meer, 6. Dogucan Haspolat, 10. Luigi Bruins (83e min. 8. Kyle Ebecilio), 11. Joël Zwarts, 16. Sander Fischer, 17. Thomas Verhaar (58e min. 18. Ahmad Mendes Moreira), 20. Rai Vloet (79e min. 9. Elías Már Ómarsson) en 22. Jeffry Fortes.
Op de bank maar niet ingevallen: 4. Thomas Oude Kotte, 23. Maarten de Fockert, 31. Dave van Delft, 32. Niek den Heeten en 36. Tuana Ozdemir.

Scoreverloop
36e min. 1-0 Reda Kharchouch
58e min. 2-0 Senne Lynen
90e min. +1 3-0 Glynor Plet

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S.P.M. Teuben
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Brondijk en M. Strijker
Vierde official: de heer W. Wiersma

Gele kaarten
32e min. Jeffry Fortes
54e min. Senne Lynen

Toeschouwers
2.362