Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar puntloos ondanks groot overwicht

Telstar is vanavond tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. In het eigen Telstar stadion was Telstar de betere en creëerde het veel kansen maar zag het MVV tot twee maal toe toeslaan en daarmee de winst mee naar huis nemen: 1-2.

Telstar startte de wedstrijd stroef en had moeite met het defensief ingestelde MVV. Het duurde tot halverwege de eerste helft voor Telstar haar eerste doelkans mocht noteren. Plet nam de voorzet van Regeling in één keer op de pantoffel. De bal leek hard richting de hoek te gaan, maar kon door doelman nog naar de buitenkant getikt worden. Even later kwam Telstar tot in de zestien, maar Pattynama schoot de bal langs de kruising en daarmee werd de kans onbenut gelaten. MVV gokte op de counter en deed dat eenmaal heel efficiënt. Vlak voor rust ontsnapte de Limburgers en moest Vandermeulen aan de noodrem trekken. Het zorgde voor een strafschop die door Jelle Duin feilloos werd benut. Daarmee ging Telstar met een 0-1 stand rusten.

Na rust startte Telstar direct de omsingeling van het Limburgse strafschopgebied. Na 49 minuten kreeg Plet de ultieme kans Telstar langszij te schieten. Hij werd in de zestienmeter onderuit gelopen en mocht van elf meter aanleggen. Zijn inzet was te slap en daarmee kon hij uit de hoek getikt worden. Een domper, maar ook het startsein voor Telstar om de druk op te voeren. Het leidde uiteindelijk tot de dikverdiende gelijkmaker. Plet met een prima spitsengoal en daarmee zijn eerste van het seizoen.

De belegering ging door en Telstar kreeg verschillende kansen via onder andere Plet en Bronkhorst. Eerstgenoemde was nog het dichtste bij toen hij een prachtige voorzet van Cagro op de lat kopte. Waar men bang voor was gebeurde: MVV loerde op de counter en 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd slaagde het er in om Telstar een keiharde deksel op de neus te leveren. Kostons kon van dichtbij binnenwerken na een uitglijder in de Telstar defensie. De jacht op de gelijkmaker had nog bijna succes toen Sprangers zich goed vrij speelde. Zijn inzet ging echter voorlangs.